E-mobiliteit

Benzine en diesel? Water onder de brug! De toekomst van mobiliteit op de werkplek is aan e-mobiliteit!

E-mobiliteit: welkom in de toekomst van het bedrijfsvervoer!Voor veel bedrijven is een elektrisch wagenpark al lang een vanzelfsprekendheid. Maar e-mobiliteit is niet alleen een probleem voor bedrijfsvoertuigen of vrachtwagens. U kunt ook de toekomst inluiden met e-mobiliteit voor intern transport en uw logistiek in beweging brengen.
Wat betekent e-mobiliteit voor bedrijven?Emissievrije elektromotoren vervangen benzine- of dieselverbrandingsmotoren: e-mobiliteit is het duurzaamheidsvraagstuk bij uitstek. Met name het commerciële vervoer is immers een van de grootste vervuilers.Op lange termijn zullen bedrijven dus niet om e-mobiliteit heen kunnen. Deze paradigmaverschuiving heeft gevolgen voor het volledige wagenpark, waarbij alle voordelen van e-mobiliteit ook op het bedrijfsterrein worden toegepast:  • De brandstoflogistiek krimpt tot een minimum.

  • Emissievrije leveringen/ritten als belangrijke imagofactor.

  • Duurzaamheidsdoelstellingen worden gemakkelijker bereikt.

  • Aantrekkelijke positionering als werkgever en in de concurrentiestrijd.

  • Zelfvoorzienende energieproductie op lange termijn via zon, wind en hernieuwbare energiebronnen.


Als u deze factoren uitsplitst naar het interne vervoer van werknemers en goederen, kunt u e-mobiliteit tot het middelpunt van uw concept maken, tot en met het vervoer van de laatste schroef, en zo elke dag en bij elke beweging winst boeken.
Hoe kan e-mobiliteit in bedrijven worden geïmplementeerd?Elektromotoren kunnen niet alleen klassieke voertuigen klaarmaken voor de toekomst, maar ook transportmaterieel en -wagens optimaliseren. Bedrijfsfietsen worden e-bikes en e-laadfietsen, scooters worden e-scooters, en trekkers voor aanhangwagens enzovoort rijden ook emissievrij.Zo verandert u niet alleen de aandrijving, maar bespaart u ook op de noodzakelijke tankuitrusting voor bijvoorbeeld het hanteren van gevaarlijke stoffen. Door aan ouderwetse voertuigen elektrische ondersteuning toe te voegen, worden ze een zippy vervoermiddel dat iedereen met plezier gebruikt. E-mobiliteit draagt dus ook bij tot de gezondheid en de fitheid van werknemers.
Waar moet je op letten?De e-conversie eindigt niet met de verandering van aandrijving. Zorgvuldige planning en implementatie van uw interne laadinfrastructuur is net zo belangrijk. Hier ligt de nadruk op vragen over de benodigde elektriciteit, het laadvermogen en het aantal en de plaats van de laadpunten op buitenfaciliteiten, in het magazijn, de werkplaats en bij werknemers thuis.Voor deze centrale investering zijn uitgebreide financieringsprogramma's beschikbaar, waarvan u zeker gebruik moet maken. In dit verband is het ook de moeite waard om nieuwe, zelfvoorzienende energiebronnen voor het bedrijf te overwegen. Fotovoltaïsche energie en e-mobiliteit gaan hand in hand en kunnen uw totale ecologische voetafdruk verkleinen en uw balans al op middellange termijn optimaliseren.