Platenwagens

Vind hier de beste draagarmwagens, kantelbare plaatwagens en platenwagens. Deze platenwagens zijn handig wanneer u grote platen moet vervoeren naar andere plaatsen van uw bedrijf zonder dat ze beschadigd worden. Platenwagens met vaste beugels of glasplatenwagens, hieronder vindt u verschillende soorten platenwagens.

In de categorie Platenwagens bieden wij u producten van de volgende merken aan: eurokraft pro, Kongamek, Vetter.

Merk
Duurzaamheid
Hoogte [mm]
260
260
1970
1970
-
Relevant
Aantal artikelen: 33

Platenkarren en platenwagens als transportoplossingDe standaardisatie van pallets, goederen en bakken heeft de operationele logistiek enorm versneld en gefaciliteerd. Ze zijn immers zeer geschikt voor stapelen, verpakken en een compact transport. Ook goederen buiten de typische standaardformaten zijn niet ongewoon in het bedrijf, en ook zij willen veilig, snel en zonder moeite getransporteerd worden. Materiaalwagens en platenkarren bieden de perfecte oplossing voor deze uitdaging.Voor welke lasten worden materiaalwagens gebruikt?Bij het samenstellen van ons assortiment hebben we de hele route van een goed van de stelling naar de plaats van gebruik in gedachten. Daarom zijn veel werkplaatswagens vergelijkbaar met onze stellingen voor ongewoon gevormde goederen.Dergelijke ’speciale stellingen op wielen’ zijn bijvoorbeeld nodig voor het transport van platen van verschillende materialen, grote schoren en buizen, aanslagmiddelen of groot gereedschap. De platenkarren bieden dezelfde bescherming op het gebied van balans, contactpunten en bescherming tegen beschadiging als de overeenkomende stellingen. Typische voorbeelden van dergelijke wagens zijn: • Platenwagens, steekwagens en liften nemen grote materiaalplaten op, zodanig dat ze niet kunnen wegglijden of overmatig contact met elkaar hebben. Het rechtopstaande transport zorgt voor een zo klein mogelijk contactoppervlak met de transportmiddelen en een optimale krachtverdeling. Dit is bijvoorbeeld essentieel bij het veilig transporteren van glas.

 • Draagarmwagens voldoen aan deze factoren voor de speciale eisen die aan lange goederen worden gesteld.

 • Speciale garderobes neem aanslagmiddelen zo op dat ze in één keer gebruiksklaar zijn en direct op de plaats van gebruik kunnen worden uitgenomen of vervangen.

 • Gereedschapswagens zijn de duidelijk geordende tegenhanger van de vast geïnstalleerde geperforeerde wand op de werkplek.

 • Grootgoedwagens in de landbouw zijn onmisbaar, maar ook in de bouw transporteren zij bijvoorbeeld balen houtwol.


Personalisatiemogelijkheden bij het kopen van plantenkarrenDe meeste materiaalwagen zijn ontworpen om zich individueel aan te passen aan de werkelijke transportvereisten. Dit werkt bijvoorbeeld via: • Gemakkelijk te monteren en te verwijderen beugels die de laadruimte verdelen afhankelijk van het aantal platen

 • Staanders op draagarmstellingen die kunnen worden aangepast op individuele afstand met of zonder rubberen coating en in verschillende draagarmconstructies kunnen worden gepersonaliseerd


Bovendien kan elke geperforeerde wand op een gereedschapswagen met houders en containermodules individueel worden aangepast aan de werkelijke behoeften op de werkplek.Natuurlijk bieden wij ook verschillende laadvermogens en laadvloermaten aan. Deze twee factoren zijn uw belangrijkste kompas voor interne transportbehoeften. Onze volledig uitgeruste platenwagen modellen zijn het snelst te selecteren en klaar voor gebruik.Veiligheidsinstructies bij vervoer via platenwagensZodra volumineuze, kwetsbare of potentieel schadelijke goederen op wielen en rollen moeten worden vervoerd, gelden uiteraard tal van veiligheidsinstructies. Deze zijn echter niet uitzonderlijk, maar maken deel uit van het gezond verstand als het gaat om de veiligheid op het werk: • De afmetingen en het ontwerp van de werkplaatswagen moeten exact bij de goederen passen. Een kwetsbare glasplaat wordt bijna nooit goed opgeborgen op een eenvoudige grootgoedwagen en een te kleine platenwagen verhoogt het risico op breuk enorm.

 • Het maximale draagvermogen van een platenkar mag nooit worden overschreden.

 • Het optimale zwaartepunt van de goederen moet tijdens het laden en voor het transport zorgvuldig worden gecontroleerd.

 • Extra vulling en beschermingsmiddelen zijn niet alleen nuttig, maar bijna vanzelfsprekend voor kwetsbare goederen.

 • Zowel de wielen als de materiaalwagen moeten regelmatig worden gecontroleerd op hun geschiktheid voor gebruik.

 • Bij het laden en lossen werken vier handen veiliger dan twee.


Het is de moeite waard om het onderwerp van de materiaalwagen nader te bekijken. Wij helpen u graag en maken het u gemakkelijker om uw wagens en transportmiddelen samen te stellen.