Fixeerverpakkingen, noppenschuimverpakkingen

Uw transportgoederen worden zo betrouwbaar beschermd in fixeerverpakkingen dat er geen extra verpakkingsmateriaal nodig is. U bespaart tijd, geld en opslagruimte. Vertrouw op een veilige verzending en kies uit ons assortiment betrouwbare en duurzame verpakkingsalternatieven.

Uw filters
Duurzaamheid
Materiaal
Kwaliteit

Fixeerverpakkingen en noppenschuimverpakkingen: geen ruimte voor beschadigingSommige goederen zijn te breekbaar om te worden verzonden met alleen vulmateriaal in de doos. In fixeer- en noppenschuimverpakkingen worden elektronische onderdelen, laptops en breekbare platte goederen op reis gestuurd alsof ze op wolken liggen. Hier beweegt gegarandeerd niets, wat bijdraagt aan de tevredenheid van de ontvanger.Wat maakt fixeerverpakkingen speciaal?Als postverpakkingen bieden fixeerverpakkingen maximale bescherming met efficiënt materiaalgebruik. Precies op maat gemaakte kartonnen inlegvellen, een rondom lopende voering met noppenschuim, een bevestigingsfolie of een dubbelwandige constructie beschermen goederen tegen stoten, stof en vocht tijdens het transport. Fixeer- en noppenschuimverpakkingen worden gekenmerkt door de volgende eigenschappen:  • Hoge transportveiligheid zonder extra vulmateriaal

  • Compacte afmetingen voor voordelige post- en pakketverzending

  • Geschikt als oplossing voor opslag

  • Snel en efficiënt inpakken

  • Vermindering van verpakkingsdiversiteit in het bedrijf


Fixeerverpakkingen – vooral membraanverpakkingen of kartonnen versies met inzetstukken – zijn ook een stijlvolle manier om goederen op hun best te presenteren wanneer ze worden ontvangen en uitgepakt. Zulke details mogen niet worden onderschat als het gaat om de impact op klanten in bijvoorbeeld e-commerce.Wanneer gebruik ik welke fixeerverpakking?De keuze voor een fixeer-, schuim- of membraanverpakking hangt voornamelijk af van de grootte van de goederen en hun kenmerken.  • Enkeldelige of meerdelige fixeerverpakkingen van karton passen zich met fixeerfolie aan platte, rechthoekige goederen zoals laptops, maar ook aan onregelmatig gevormde, kleine goederen aan. De folie dient vooral als antislipbescherming. Schokken worden geabsorbeerd door de buitenste verpakking.

  • Extra duurzame fixeerverpakkingen van gegoten pulp zijn bijzonder schokabsorberend en transporteren zelfs elektronica veilig. Het milieu is blij, want de uit één materiaal bestaande oplossing van gerecycled materiaal kan volledig in de kringloop worden teruggebracht via de oudpapierbak.

  • Noppenschuimverpakkingen zijn bijvoorbeeld geschikt voor platte goederen dankzij de vulling rondom. Ook fotolijstjes of printplaten worden goed beschermd in de schokabsorberende verpakking.

  • Membraanverpakkingen zorgen voor een ’zwevende verzending’ van goederen. Deze worden perfect gefixeerd tussen twee folies. Schokken worden betrouwbaar opgevangen. Deze variant is geschikt voor gevoelige precisiegoederen met een onregelmatige geometrie en een beperkt gewicht.


U heeft maar een klein beetje plakband nodig om ze te verzegelen. Vaak is een merklabel met uw logo of reclameslogan al voldoende.We geven u graag meer tips en trends op het gebied van verpakkingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u nog vragen heeft.