ESD-opslagboxen en -containers

De beste bescherming voor moderne elektronica? Een perfect uitgeruste EPA – en het gebruik van ESD-opslagboxen en -containers!

In de categorie ESD-opslagboxen en -containers bieden wij u producten van de volgende merken aan: mauser.

Uw filters
Relevant
Aantal artikelen: 22

ESD-opslagboxen en ESD-containers – rondom bescherming met veiligheidOp het gebied van ESD is er geen tweede kans voor een functionerend onderdeel. Zelfs de kleinste elektrostatische ontlading kan blijvende schade toebrengen aan gevoelige elektronica. Daarom moet u bij de uitrusting ook op de kleine details letten. Speciaal ontwikkelde ESD-opslagboxen en ESD-containers zijn een must.
Wat zijn ESD-stapelbakken en ESD-magazijnbakken?Zoals de meeste stapelbakken of magazijnbakken zijn ze vervaardigd van kunststof zoals polypropyleen. Kunststoffen zijn nauwelijks geleidend, maar kunnen door wrijving geladen raken. Als ze deze lading overbrengen op gevoelige elektronische goederen, worden deze al bij de geringste spanning vernietigd of aangetast. Daarom zijn voor ESD-werkplekken alleen geleidende ESD-opslagboxen geschikt, waarvan het materiaal ontladingen door toevoeging van deeltjes precies wegleidt van de goederen.Dit werkt natuurlijk alleen als de rest van de inrichting is ontworpen voor een gecontroleerde lspanningsvereffening via aarding. Daarom horen ESD-magazijnbakken en dergelijke thuis in geschikte ESD-stellingsystemen, op speciale ESD-vloerbedekkingen en gewoon in rondom beschermde ESD-werkplekken.
Welke ESD-magazijnbak voor welke soort opslag?Ga bij de keuze van uw ESD-stapelbakken en ESD-boxen op dezelfde manier te werk als bij de organisatie van andere opslag- of werkplaatsruimten. Met speciale ESD-toebehoren kunnen ESD-magazijnbakken aan ESD-tafels worden bevestigd om bouwcomponenten en kleine onderdelen klaar te houden voor productie. Voor stof- en schadevrij vervoer of opslag zijn ESD-koffers van kunststof of kunststof boxen met klapdeksel ideaal.
Hoe ga ik om met ESD-opslagboxen?Bij het uitrusten en hanteren van ESD-opslagkoffers en dergelijke mogen werknemers nooit vergeten dat zij een van de meest voorkomende bronnen van onbedoelde ontladingen zijn. Daarom moet niet alleen speciale ESD-werkkleding worden gedragen. Met een ESD-armband en de verbinding met de aarde zorgen zij er bij elke handbeweging voor dat er bij contact geen spanningsvereffening optreedt. Gedetailleerde specificaties voor de bescherming van elektronische componenten tegen elektrostatische verschijnselen zijn te vinden in DIN EN 61340-5-1.Nog meer informatie over dit spannende onderwerp vindt u in onze productgids ESD: bescherming tegen ontladingen met mogelijk ernstige gevolgen.Neem contact met ons op als wij u kunnen helpen met het onderwerp ESD-opslagboxen!