Handveegmachines, veegmachines

Soepel lopend en grondig: handveegmachines zijn een efficiënt alternatief voor bezems. Van wendbare veegmachines voor gebruik in gebouwen tot krachtige modellen met motor voor gebruik buiten: met de handveegmachines van kaiserkraft hebt u zelfs grotere oppervlakken in een handomdraai geveegd.

In de categorie Handveegmachines, veegmachines bieden wij u producten van de volgende merken aan: haaga, Kärcher, eurokraft basic.

Handveegmachines: handige hulpen bij het schoonmakenEffectieve schoonmaakhulpen: handveegmachines verwijderen op betrouwbare wijze zowel fijn als grof vuil. Vergeleken met een bezem heeft een veegmachine met een accu of motor meer functies. Dit maakt de machines tot een echte aanwinst voor de industriële reiniging. U hoeft de machine namelijk alleen maar in ordelijke banen over de halvloer of het buitenterrein te leiden – en u veegt zelfs grotere oppervlakken snel en efficiënt.Door de speciale opstelling van de roterende borstels wordt het vuil op betrouwbare wijze naar een opvangbak getransporteerd. Afhankelijk van de uitvoering heeft deze een inhoud van maximaal 50 liter. Enkele veegmachines zijn bovendien uitgerust met een afzuigapparaat. Dat maakt het schoonmaken des te grondiger. We leggen de bijzonderheden van de borstelrotatie uit in ons inkoophandboek Veegprincipes en het tandemrollenprincipe.De voordelen van veegmachinesGrote oppervlakken kunnen gericht en effectief worden geveegd met een handveegmachine. Verschillende ondergronden zijn geen probleem – want veel modellen zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten. Dankzij de borstelrotatie pakt een veegmachine ook vuil op waarvoor typische handapparatuur te zwak is. Daartoe behoren:  • Droog en vochtig loof en groene bladeren in de buitenlucht

  • Drankblikken, papier of soortgelijke omvangrijke voorwerpen naast vuilnisbakken

  • Fijn stof dat niet opgewerveld mag worden


De handveegmachines uit onze onlinewinkel werken geruisloos en zijn bovendien zeer wendbaar. Als het model een afzuigunit heeft, is het aanzienlijk breder dan een klassieke stofzuiger. Daardoor is het mogelijk om grote voorwerpen gericht op te pakken. De veegmachine kan dus op verschillende manieren op het bedrijfsterrein ingezet worden.Welke veegmachine gebruik ik voor welke vloeren?De meeste handveegmachines in ons assortiment zijn ontworpen voor harde vloeren binnen en buiten. Gedetailleerde informatie hierover vindt u in het bijbehorende gegevensblad. Bij ons vindt u veegmachines die met de hand of met de motor bediend worden. Er zijn ook enkele speciale modellen voor een snelle reiniging tussendoor:  • Accuveger: de gemotoriseerde upgrade voor de huishoudklassieker. Dit compacte apparaat is een effectieve hulp in kleinere interieurs en tapijten.

  • Klassieke handveegmachines: voor overzichtelijke oppervlakken en een kleinere hoeveelheid vuil zijn handmatige versies een efficiënte oplossing.

  • Stofzuigers: deze maken bijzonder grondig schoon. Ze zijn geschikt voor grote oppervlakken en omgevingen met veel stof op de vloer, zoals in een stal of een zagerij.


Waar moet ik rekening mee houden bij het selecteren van veegmachines?Wanneer u een veegmachine kiest, is het belangrijk te weten waar deze gebruikt gaat worden. Compacte handveegmachines zijn altijd klaar voor gebruik. Ze zijn bijzonder wendbaar en geschikt voor het reinigen van smalle gangen, zoals in magazijnen. Op grote oppervlakken daarentegen zijn de gemotoriseerde varianten onmisbaar, omdat ze snel en efficiënt reinigen. Naast de keuze tussen een handmatige variant of een gemotoriseerde veegmachine, zijn ook de volgende factoren van belang:  1. De veegbreedte wordt bepaald door het aantal, de opstelling en de uitvoering van de borstels. Hoe groter de veegbreedte, hoe sneller u grote oppervlakken schoonmaakt.

  2. De mogelijke werk- en loopsnelheid met optimale reinigingscapaciteit is doorslaggevend voor een efficiënte reiniging.

  3. Om de efficiëntie van een veegmachine te bepalen, moet u bovendien rekening houden met de aangegeven berekende veegcapaciteit per uur. Deze wordt berekend uit de motorisering, de veegbreedte en het aantal borstels.


Twijfelt u nog welke handveegmachine voldoet aan de reinigingsbehoeften in uw bedrijf? Ons vriendelijke serviceteam helpt u graag de juiste keuze te maken. We kunnen u ook helpen bij het vinden van andere producten voor reiniging en sanitair. Neem contact met ons op!
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Reinigingsmachines | Pedaalafvalemmers | Bezemkasten | Vloerreiniging | Vloerstofzuigers | starmix reinigingstoebehoren | EUROKRAFTbasic handveegmachines