Spanbanden

Wij raden sjorbanden en spanbanden aan voor het professioneel zekeren van grote transportgoederen. We bieden polyester en stalen spanbanden aan, deze materialen hebben een lage rek en zijn bestand tegen veroudering. Hierdoor bent u verzekerd van een lange levensduur van de producten. Beveilig nu de lading door sjorbanden en spanbanden vast te maken!

In de categorie Spanbanden bieden wij u producten van de volgende merken aan: Pfeifer.

Uw filters
Merk
Lengte [mm]
1200
1200
8000
8000
-
Belastbaarheid
Relevant
Aantal artikelen: 14

Sjorbanden en spanbanden – Veilig onderwegRiemen vastmaken is verplicht, niet alleen voor personen. Degene die het transportgoed niet voldoende zekert, riskeert, dat het in de volgende bocht omkiept of dwars over het laadvlak komt te liggen. In het ergste geval leidt het tot ernstige ongevallen. Dan is het fijn dat u bij kaiserkraft sjorbanden en sjornetten kunt aanschaffen, die ook standhouden bij hoge krachten.Spanbanden in een vrachtwagen zijn heel belangrijk, ladingen moeten altijd verzekerd worden en mogen zeker niet verschoven worden. Ontdek daarbij ook onze aanrijdbeveiligingen die bijtreden tot de verzekering van uw ladingen. Professionele spanbanden zijn een must in uw bedrijf. Veiligheid in het algemeen is ook een belangrijk aspect in een bedrijf. Ontdek snel wat u allemaal nodig hebt om uw bedrijf zo veilig mogelijk te maken.Spanbanden vastmakenMet sjorbanden of spanbanden trekt u uw lading vast aan, zodat deze daar blijft waar hij hoort. Het gebruik van spanbanden kan op meerdere manieren. Vaak wordt gekozen voor vastsjorren. Hierbij spant u uw sjorband over de lading en bevestigt u deze aan beide zijden van het laadvlak. Spanbanden met de ratel op de riem zorgen voor voldoende spanning waardoor het transport goed naar beneden wordt gedrukt en schuiven wordt voorkomen. Het is nog beter om gebruik te maken van een antislip mat.Als er op het transportgoed aanslagpunten aanwezig zijn, kunt u ook kiezen voor diagonaal of schuin vastsjorren. In beide gevallen maakt u de band direct vast aan de lading en aan het laadvlak. Hoeveel sjorbanden u nodig heeft, is afhankelijk van meerdere factoren: het gewicht van de lading, de afmetingen en de staat van de laadruimte. Ook het draagvermogen van de spanbanden speelt een hoofdrol. Bij twijfel: beter een band te veel dan te weinig.Spanbanden met slot: welke zijn er beschikbaar?Spanbanden zijn verkrijgbaar met verschillende soorten sloten.  • Spanbanden met klemslot: hierbij kan de band in de ene richting door het slot worden getrokken en in de andere wordt deze geblokkeerd.

  • Spanbanden met ratel: u spant de band door de hendel van de ratel in te drukken. Op deze manier kunnen al aanzienlijke voorbelastingskrachten worden gegenereerd. Dit geldt nog meer voor lange hefboomratels.


De bevestiging van banden aan de zijwand of op de laadruimte vergemakkelijkt eindbeslagen met spits- of karabijnhaken.Hoe lang kun je spanbanden gebruiken?Hoogwaardige sjorbanden zijn duurzaam als ze tegen beschadiging worden beschermd. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt door het gebruik van kantbescherming. Toch kan ondanks alle voorzichtigheid wel eens iets per ongeluk gebeuren, daarom is de jaarlijkse controle van banden door een geautoriseerd persoon wettelijk verplicht. Als er barsten, scheuren, vervormingen of andere schade wordt geconstateerd, is het tijd om de oude band door een nieuwe te vervangen. Hetzelfde geldt overigens ook als het identificatielabel ontbreekt of niet meer leesbaar is. Anders riskeert u een hoge boete bij een politiecontrole.Hoe kunnen transportgoederen nog meer worden vastgemaakt?In plaats van een band kunt u ook een net gebruiken. Onze sjornetten met geïntegreerde snelspanners zijn eenvoudig te bevestigen. Ze vormen een praktische oplossing als u meerdere goederen op een pallet wilt vervoeren en wilt voorkomen dat kleine goederen zich tijdens het rijden verplaatsen.Mocht u nog vragen hebben over sjorbanden en -netten? Vraag het ons en bekijk ons serviceoverzicht. Wij beantwoorden graag al uw vragen over ladingzekering, maar ook over hefapparaten en hefgereedschappen, aanslagkettingen, hijsbanden en onze andere producten voor een probleemloze werkdag.