Ultrasone reinigers

Ultrasoon geluid kan niet worden gezien, gehoord of aangeraakt. De reinigingsresultaten van hoogwaardige ultrasone reinigers zijn echter zeer goed waarneembaar. Doorbreek de geluidsbarrière bij hardnekkig vuil!

In de categorie Ultrasone reinigers bieden wij u producten van de volgende merken aan: Elma.

Uw filters
Merk
Brutoprijs
1075
1075
21175
21175
-
Nettoprijs
889
889
17500
17500
-
Relevant
Aantal artikelen: 26

Ultrasone reinigers: snel naar perfecte reinigingsresultatenSchrobben en krabben? Laat u niet gek maken! Professionele ultrasone reinigers voor industrie en handel verwijderen ook hardnekkige afzettingen en coatings, zelfs in de kleinste hoekjes en de meest ingewikkelde geometrieën. Wat moet u doen? Niets anders dan het werkstuk plaatsen, de ultrasone reiniger starten en wachten.
Hoe werken ultrasone reinigers?Een ultrasone reiniger is het zachte alternatief voor een slijpmachine. In plaats van schuurpapier en elektrisch aangedreven afschuren worden hier geluidsgolven gebruikt. Ze laten het medium water trillen. Waterbellen (cavitatie) ontstaan door overdruk en onderdruk. Deze bellen barsten met hoge energie en blazen het vuil praktisch van de te reinigen stukken af.
Wat zijn de voordelen van reinigers met ultrageluid?De microscopisch kleine ’ontploffingen’ worden begeleid door zogenaamde microjets, een gerichte waterstraal in miniatuurformaat. Net als een hogedrukreiniger blazen ze vuildeeltjes van het werkstuk.Met deze functionaliteit hebben ultrasone apparaten zich al vele malen bewezen, zowel in het huishouden als bij industriële reiniging:  • Ze verwijderen afzettingen op onderdelen met starre en complexe oppervlakken.

  • Ze bereiken de kleinste hoeken, bochten en uitsparingen.

  • Zelfs voor opgedroogde lakken, oliën en vetten hebt u nauwelijks chemicaliën nodig.

  • Ze verwijderen ook roest volledig.

  • Ze reinigen het werkstuk behoedzaam.

  • Ze reinigen automatisch volgens een ingestelde reinigingstijd.

  • Werkstukken kunnen direct na het reinigen verder worden bewerkt.Voor welke toepassingen kunnen ultrasone reinigers worden ingezet?Ultrasone reinigers in eindgebruikersformaat zijn speciaal ontworpen voor juwelen en horloges. De vraag naar industriële apparaten als onderdelenreinigers beperkt zich echter niet tot edele metalen. In werkplaatsen en productie zijn ze onmisbaar voor het grondig reinigen van carburateurs, injectiesproeiers en allerhande assemblages. Ook filters, assen of pompen kunnen ermee worden onderhouden.Voor meer informatie over de reiniging van onderdelen adviseren we u ons Inkoophandboek onderdelenreiniger.
Waarop moet ik letten bij de aankoop van een ultrasone reiniger?  1. De frequentie bepaalt de grootte van de bellen. 25 kHz is ideaal voor de voorreiniging, 45 kHz maakt de fijnste bellen voor een grondige eindreiniging. Ultrasone reinigers zijn verkrijgbaar als uitvoeringen met een vast ultrasoon vermogen tussen 35 en 40 kHz of als modellen met een regelbaar vermogen tussen 25 en 45 kHz. Voor een extra snelle reiniging hebben deze modellen schakelbare pulsfuncties.

  2. De inhoud moet voldoende zijn voor uw gebruikelijke onderdeelformaten. Compacte apparaten met kuipen van ongeveer 10 liter zijn letterlijk kleine onderdelenreinigers. Grote apparaten met een volume tot 97 liter kunnen veel assemblages en werkstukken bevatten. Reken altijd ruimer bij de aankoop.

  3. Met timers en een regelbare verwarming kunt u de reinigingskracht aanpassen aan het werkstuk. Hoe fijner de regelmogelijkheden, hoe zachter u uw assemblages kunt reinigen. Details zoals druipwaterdichte roestvrijstalen behuizingen, afvoersystemen en transportmogelijkheden zijn vanzelfsprekend voor alle uitvoeringen.Welk reinigingsconcentraat wordt aanbevolen voor ultrasone apparaten?Industriële reinigingsmiddelen voor ultrasone reinigers ondersteunen niet alleen een snelle en grondige reiniging in het apparaat. Ze emulgeren bijvoorbeeld gereinigde olie in het waterbad, zodat u het werkstuk schoon kunt verwijderen. Reinigingsconcentraten voor ultrasone apparaten zijn bovendien zeer productief en ontworpen voor hogere toepassingstemperaturen.U bespaart niet alleen kosten, maar vermindert ook het verbruik van chemische hulpmiddelen. Let bij de aankoop op de formulering. Bij kaiserkraft hebt u de keuze uit sterke speciale producten en zachte generalisten op biologische basis. Of een reinigingsvloeistof geschikt is voor ultrasone reinigers kunt u afleiden uit de naam en het productinformatieblad. Gebruik alleen deze producten om een perfect resultaat zonder schade te garanderen.