Stellingen voor gevaarlijke stoffen, vulstations

Verf, oplosmiddelen en dergelijke binnen handbereik? De beste manier om dit in werkplaatsen en bedrijven te doen, is door stellingen voor gevaarlijke stoffen van kunststof of staal te gebruiken die voldoen aan de voorschriften voor horizontale of verticale opslag en het vullen van vaten en opvangbakken. Met vatenbokken, stellingen voor gevaarlijke stoffen, vatenstellingen en vulstations van bekende fabrikanten kunt u gevaarlijke stoffen in een handomdraai opslaan zoals het hoort – veilig, efficiënt en kosteneffectief! Meer weten? Alles wordt hier duidelijk uitgelegd.

In de categorie Stellingen voor gevaarlijke stoffen, vulstations bieden wij u producten van de volgende merken aan: eurokraft pro, LaCont, CEMO, eurokraft basic, PRESSOL.

Uw filters
Merk
Duurzaamheid
Hoogte [mm]
490
490
2000
2000
-
Relevant
Aantal artikelen: 33

Stellingen voor gevaarlijke stoffen, vatenstellingen en vulstations: daar is de wetgever ook blij mee!Gevaarlijke stoffen in bedrijven zijn voortdurend onderwerp van discussie. Aan de ene kant zijn ze nodig in industrie en productie, aan de andere kant moet iedereen ertegen worden beschermd. Bespaar uzelf de discussie en vertrouw vanaf nu op stellingen voor gevaarlijke stoffen, vatenstellingen en vulstations.Wat kenmerkt stellingen voor gevaarlijke stoffen en vulstations?Stellingen voor gevaarlijke stoffen zijn verplicht om gevaarlijke stoffen uit vaten, IBC's of kleine emballages te verwijderen en ze dicht bij de werkplek op te slaan. De speciaal hiervoor ontworpen vulstations omvatten extra veiligheidsmaatregelen bij het verwijderen van media: met opvangbakken nemen ze het preventieve lekkagebeheer over en door de aftapbokken zorgen ze voor een optimale positionering van grote emballages voor het vullen via kranen of kleppen.Stelling of depot voor gevaarlijke stoffen – wanneer gebruik ik wat?Ondanks alle ingewikkelde regelgeving zijn de hiërarchieën bij de opslag van gevaarlijke stoffen duidelijk:  1. De opslagplaats voor gevaarlijke stoffen wordt gebruikt om alle gevaarlijke media in een bedrijf op te slaan.

  2. Het depot voor gevaarlijke stoffen wordt gebruikt om grote emballages in hanteerbare hoeveelheden op te slaan.

  3. De stelling voor gevaarlijke stoffen wordt gebruikt om de hoeveelheden op te slaan die momenteel nodig zijn in een bedrijf.


Aan alle drie de varianten worden hoge eisen gesteld wat betreft de veiligheid van de opslaginrichting, de etikettering en het gedrag van de medewerkers. Het verbod om bepaalde stoffen samen op te slaan en de bijbehorende eisen voor het materiaal van de stellingen voor gevaarlijke stoffen spelen daarbij een centrale rol. Ze zijn bovendien alleen toegestaan voor gebruik binnenshuis.Waar moet op worden gelet bij het hanteren van stellingen voor gevaarlijke stoffen?Het belangrijkste veiligheidsaspect is het minimaliseren van gevaren die worden veroorzaakt door het verwijderen of overhevelen van media bij het vulstation. Alle medewerkers moeten worden opgeleid in de omgang met de emballages en stoffen, moeten maatregelen nemen voor arbeidsveiligheid en moeten producten gebruiken voor lekkagebeheer. TRGS 510 geeft hier onder andere informatie over. In het algemeen geldt:  • Stellingen voor gevaarlijke vloeibare media moeten zijn uitgerust met opvangvoorzieningen of opvangbakken.

  • Opvangbakken van staal zijn verplicht onder stellingen voor ontvlambare en waterverontreinigende media.

  • Opvangbakken van PE worden gebruikt voor de opslag van agressieve media.

  • Het volume van de opvangbak moet overeenkomen met het volume van de grootste opgeslagen emballage.

  • Stellingen voor gevaarlijke stoffen moeten zo worden opgesteld dat bijkomend gevaar voor medewerkers kan worden uitgesloten. Daarbij gaat het niet alleen de locatie, maar ook om de kiepveilige verankering van de stellingen.

  • Er gelden maximale hoeveelheden voor de opslag van gevaarlijke media op stellingen voor gevaarlijke stoffen, stellingen voor kleine emballages, vatenpallets en vatenbokken.


De talrijke voorschriften met betrekking tot gevaarlijke stoffen en de omgang ermee in bedrijven kunnen verwarrend zijn. In onze informatie over de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de voorschriften geven we u een compact overzicht. Wij helpen u graag bij de keuze van uw stellingen en producten voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Neem daarvoor gewoon contact met ons op.