Vattoebehoren

Naast grote vaten en kleine werkemballages zijn vatentoebehoren, zoals deksels, vatengereedschap, maatbekers of oliekannen, belangrijke hulpmiddelen voor veilig vullen en overhevelen. Vatentoebehoren en vatengereedschap van bekende fabrikanten, die allemaal verkrijgbaar zijn in onze winkel, zijn geschikt voor de professionele omgang met gevaarlijke stoffen. Ontdek nu waar u bij de aankoop op moet letten.

In de categorie Vattoebehoren bieden wij u producten van de volgende merken aan: PRESSOL, FALCON, Justrite, eurokraft basic, eurokraft pro.

Uw filters
Merk
Duurzaamheid
Hoogte [mm]
120
120
410
410
-
Relevant
Aantal artikelen: 55

Vatentoebehoren: maak uw werk gemakkelijker (en veiliger)Vaten zijn een veilige opslagoplossing voor veel gevaarlijke stoffen. Maar voor echte veiligheid moet u iets meer doen. Vatentoebehoren en vatengereedschappen ondersteunen u daarbij – en maken de omgang met gevaarlijke stoffen veiliger, comfortabeler en transparanter.Wat hoort bij vatentoebehoren?Vatentoebehoren zijn ontworpen om de omgang met vaten, tanks en jerrycans te optimaliseren – vooral bij het bijvullen, vullen en overhevelen van de soms gevaarlijke inhoud. Wij bieden verschillende producten voor de omgang met gevaarlijke stoffen:  • Trechter voor het spatvrij vullen van tankcontainers, vaten en jerrycans

  • Dekselopener voor het eenvoudig openen van IBC/KTC-schroefdoppen

  • Vatengereedschap voor het veilig vullen van agressieve media in horizontale emballages

  • Aftapkranen voor het gecontroleerd vullen

  • Maatbeker voor het nauwkeurig verwijderen van media

  • Vatdeksel met veiligheidsfuncties voor het transformeren van lege vaten in afvalbakken

  • Spoel- en dompelbak voor de directe reiniging van kleine onderdelen, gereedschap enz. via vatopeningen


Vatentoebehoren zorgen er dus voor dat u letterlijk alles uit vaten en grote emballages kunt halen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over lekkages of ongewenst contact met de media. Bovendien bieden deze toebehoren slimme ideeën over hoe uw standaard vaten functioneler kunt integreren in uw werkprocessen, zelfs als ze leeg zijn.Waar moet ik op letten bij vatentoebehoren?De verschillende materialen voor vatengereedschap en vatentoebehoren bestaan niet voor niets. Afhankelijk van de structuur van de emballage, de inhoud en de opslag zijn andere producten nodig voor agressieve, corrosieve media dan voor licht ontvlambare media. Door de mogelijke risico’s zijn bijvoorbeeld ook vlamdovers en automatisch sluitende deksels of kleppen noodzakelijk.Hoewel vatentoebehoren lekkages op betrouwbare wijze kunnen minimaliseren, kunnen ze niet worden uitgesloten. Zelfs een uitstekende trechter kan niet voorkomen dat vloeistoffen spatten als medewerkers te hard van stapel lopen bij het vullen.Werk daarom altijd met producten voor lekkagebeheer bij de omgang met vatentoebehoren en train elke medewerker regelmatig in de juiste werkprocessen. Het spreekt voor zich dat bij het vullen en overhevelen altijd de juiste uitrusting voor arbeidsveiligheid moet worden gedragen. Werkhandschoenen en eventueel oogbescherming worden hier in het bijzonder aanbevolen.De voorzorgsmaatregelen die daadwerkelijk moeten worden genomen, zijn afhankelijk van uw risicobeoordeling en de geldende veiligheidsvoorschriften voor de media in vaten en grote emballages die in uw bedrijf worden gebruikt. Meer informatie geven wij u onder andere in onze informatie over de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de voorschriften. Wij beantwoorden uw vragen graag persoonlijk. Neem daarvoor gewoon contact met ons op.