Draagtassen

Met tijdloze draagtassen en stijlvolle geschenkverpakkingen van papier kunt u wat kleinere producten gemakkelijk en duurzaam verpakken. Hier vindt u milieuvriendelijke geschenkzakken of draagtasjes van (gerecycled) papier, gedeeltelijk ook met FSC®-keurmerk, in allerlei kleuren en sterktes – ook geschikt voor levensmiddelen!

Duurzaamheid
Materiaal
Brutoprijs
151
151
190
190
-

Draagtassen en zakken van papierDraagtassen van papier zijn de nieuwe standaard. Vroeger werden ze doorgaans alleen gebruikt voor cadeaus, maar tegenwoordig zijn ze een visueel aantrekkelijk en duurzaam alternatief voor katoenen tassen, plastic zakken of herbruikbare tassen.Wat maakt draagzakken van papier anders?Op het eerste gezicht is het aanbod onder te verdelen in twee categorieën: de wat eenvoudigere draagtassen van kraftpapier voor het vervoer en stijlvolle geschenktassen in prachtige kleuren. Maar ook een draagtas van papier in de natuurlijke bruine kleur kan een perfecte geschenkverpakking zijn. Het design en de duurzame uitstraling zijn helemaal van deze tijd. Het zijn de details die het verschil maken:  • Gramgewicht: Het gebruikelijke papiergewicht ligt tussen 70 en ca. 180 gram per vierkante meter. Dikkere zakken zijn sterker, maar ook duurder en ze nemen meer opslagruimte in beslag. 70-gram-versies van kraftpapier zijn dunner dan printerpapier, maar zijn dankzij de verwerking, de verstevigde bodem en goed bevestigde handgrepen ook sterk.

  • Handvat: Een eenvoudig, breed handvat van papier ligt goed in de hand en kenmerkt boodschappentassen. Gedraaide dunne koorden zorgen voor een elegante uitstraling en bieden voldoende stevigheid. Ze passen bij luxe retailverpakkingen of geschenkzakken. Papieren zakken met een dik katoenen koord zijn een luxueuze aanvulling voor high-end-producten en cadeaus.

  • Vorm: Platte trapeziumvormige tassen zijn perfect voor het vervoeren van to-go-boodschappen of spullen die horizontaal in de tas moeten worden gelegd, moeten worden vervoerd of eruit moeten worden gehaald. Vierkante tassen of tassen in een platte kubusvorm doen denken aan shoppers en zijn ideaal voor kleding of accessoires. Langwerpige of klassieke rechthoekige tassen zijn echte manusjes-van-alles en geschikt voor allerlei dingen.

  • Kleur: Met een draagtas van papier in een natuurlijke tint benadrukt u de duurzaamheid van de verpakking en een milieuvriendelijk bedrijfsimago. Witte draagtassen hebben een positieve, vriendelijke uitstraling – en laten bijvoorbeeld een reclamesticker, een stempel of andere individuele elementen extra goed uitkomen. Uitgesproken kleuren als knalrood of donkerblauw moeten passen bij uw corporate identity – of de gelegenheid voor het cadeau. Seizoensgebonden drukmotieven zijn een boost voor de uitverkoop, ook als ze slechts een paar weken per jaar worden gebruikt.


Zijn alle papieren zakken duurzaam?Zolang de zakken niet zijn gelamineerd met folie, zijn alle uitvoeringen als oud papier recyclebaar. Mede daarom zijn ze zo populair. Bovendien kunnen ze op diverse manieren worden hergebruikt, voordat ze in de papiercontainer of bij het afval belanden.


Duurzaamheid betekent ook dat er wordt gelet op natuurlijke materialen als het gaat om aanvullend decoratievulmateriaal of geschenkaccessoires en dat er wordt gekozen voor slimme verpakkingen voor het beschermen van breekbare spullen.Meer informatie hierover vindt u in onze rubriek Tips en trends op het gebied van verpakkingen. Voor meer informatie over het assortiment kunt u altijd contact met ons opnemen.