Batterijkasten, transportboxen voor accu's

Accu's kunnen bijna alles. Behalve gewoon van A naar B worden vervoerd. Met accu-transportboxen zit u goed. Brandveilige opslag- en transportboxen voor accu's die zijn voorzien van speciale kussens en zijn ontworpen conform de richtlijnen zorgen voor een ideale opslag en een veilige verzending. Vind hier duurzame producten van gerenommeerde fabrikanten!

In de categorie Batterijkasten, transportboxen voor accu's bieden wij u producten van de volgende merken aan: CEMO, eurokraft pro, ZARGES.

Merk
Duurzaamheid
Hoogte [mm]
215
215
760
760
-
Relevant
Aantal artikelen: 20

Accu-transportbox: maximale bescherming voor zuren, logen enzovoortHet geheim achter duurzame accu's is lithium. Het reactieve element is echter allesbehalve ongevaarlijk. Daarom worden accu-transportboxen en accu-veiligheidsboxen niet alleen gebruikt voor het transport van lithium-ion-accu's.Waarom moeten lithiumaccu's worden vervoerd in een accu-veiligheidsbox?De energiedichtheid van lithium-ion-accu's en lithium-polymeer-accu's is gebaseerd op een snelle elektrochemische reactiviteit. Dat is tegelijkertijd hun grootste voordeel en nadeel. Lithiumaccu's zijn zeer gevoelig voor hitte of schade. Als ze niet voorzichtig worden behandeld, bestaat het risico van brand of ontploffing. Daarom mogen lithiumaccu's alleen worden verzonden in gelabelde verpakkingen, en bijvoorbeeld niet in ingecheckte bagage in vliegtuigen.Onder andere volgens TRGS 510 worden lithiumcellen beschouwd als gevaarlijke goederen en daarom moeten ze dienovereenkomstig worden behandeld. Dit betekent: accu's altijd apart en brandveilig opslaan, vervoeren en opladen. Accu-veiligheidsboxen kunnen worden gebruikt voor zowel opslag als transport. Met onbrandbare materialen en speciale kussens om de accu in de container vast te zetten zijn reserveaccu's voor bijvoorbeeld gereedschap veilig klaar voor gebruik.Wanneer zijn accu-veiligheidsboxen absoluut noodzakelijk?Lithiumaccu's kunnen niet tegen hitte en kou, vochtigheid en schokken, beschadiging of diepontlading. Al deze omstandigheden zijn aanwezig in veel commerciële omgevingen. U kunt niet altijd zien of een accu volledig functioneel is. Daarom is een brandwerende box voor accu's niet alleen geschikt voor de preventieve opslag van alle energiebronnen, maar ook de optimale keuze voor:  • Zichtbaar beschadigde, opgeblazen of vochtige accu's

  • Diep ontladen accu's die iemand heeft geprobeerd op te laden

  • Accu's die grote hitte of kou moeten kunnen weerstaan (bijvoorbeeld tijdens transport)

  • Prototypes met lithiumtechnologie


Wat is de beste manier om een accu op te slaan?In het huishouden is een droge, temperatuurstabiele opslagplaats voldoende. In bedrijven hebben we het ook bij accu's over een verstandig concept voor het omgaan met gevaarlijke stoffen. Voor lithiumbatterijen betekent dit:  • Gescheiden opladen en opslaan in accu-veiligheidskasten en accu-opslagkasten

  • Temperatuurstabiele, droge omgeving

  • Oplaadniveau ongeveer 70 procent (opladen bij langdurig niet-gebruik)

  • Zekering tegen kortsluiting of per ongeluk inschakelen

  • Tijdens het transport mag de accu niet wegglijden in de container


Meer informatie vindt u in ons uitgebreide tijdschriftartikel Veilig omgaan met lithium-ion-batterijen/accu's. Wij beantwoorden graag persoonlijk al uw vragen over uw veilige uitrusting met accu-veiligheidsboxen en dergelijke. Neem gewoon contact met ons op.