Sluiten, labelen

Gevoelige goederen vereisen een zorgvuldige behandeling. Door kartonnen vouwdozen op de juiste wijze te labelen, maakt u duidelijk dat uw pakketten met zorg moeten worden behandeld. Onze sluitmaterialen, zoals plakband en verpakkingstape, kabelbinders en koorden, tackers en nietmachines, zorgen ervoor dat uw pakketten altijd perfect worden afgesloten en dat de inhoud veilig is.

Sluiten en labelen van kartonnen vouwdozen: voor een pakketzending met fluwelen handschoenenIn de verzendlogistiek moet alles snel gaan. Maar sommige pakketten mogen niet worden gegooid, gekanteld of gestapeld. Hoopt u op voorzichtigheid van de pakketdienstverlener? Beter van niet. Kartonnen vouwdozen goed sluiten en labelen zorgt ervoor dat uw goederen bij de ontvanger aankomen zoals ze uw fabriek hebben verlaten.Hoe kan ik kartonnen vouwdozen op de juiste manier sluiten?Plakband en verpakkingstape zijn alleskunners bij het sluiten van kartonnen vouwdozen. U bespaart ook tijd dankzij plakbanddispensers. Let hier vooral op de kleefeigenschappen en tapediktes:  • Als uw zendingen door verschillende klimaatzones moeten of lang onderweg zijn, gebruik dan plakband met een sterke kleefkracht en een extra stabiele hechting.

  • Lichtgewicht kartonnen vouwdozen met een korte verzendafstand kunnen ook worden verzonden met goedkopere varianten en innovaties zoals plakband van papier. Het voordeel voor de klant: plakband van papier kan gemakkelijk worden losgemaakt van het karton en kan dus opnieuw worden gebruikt.

  • Als u er zeker van wilt zijn dat uw pakket bestand is tegen knoeien onderweg, zijn gegomde plakbanden een praktisch alternatief voor verzegelingen. Deze tapes worden nat aangebracht en kunnen niet zonder beschadiging worden verwijderd – zo ziet de klant direct of iemand met het pakket heeft geknoeid.


Tackers en nietmachines zijn ideale hulpmiddelen voor het sluiten van kartonnen vouwdozen en het aanbrengen van labels op leveringen van groot formaat, omsnoerde houten containers enz. De nietjes verbinden dikwandige kartonnen dozen steviger dan verpakkingstape.Foliesealers en dozensluitmachines zijn net zo handig voor zakjes met kleine onderdelen als voor het automatisch sluiten van kartonnen vouwdozen bij zeer grote verzendvolumes.Kabelbinders en koorden zijn minder geschikt voor de oververpakking dan voor de orde en veiligheid in de kartonnen vouwdoos. Ze sluiten kleine emballages af, zorgen ervoor dat kabels niet in de knoop raken enz.Insteekhoezen voor pakbonnen en documenten zorgen ervoor dat facturen, pakbonnen en andere belangrijke documenten niet per ongeluk worden weggegooid. Kies uit ons ruime en duurzame assortiment bedrukte begeleidende papieren zakjes, zelfklevende, transparante insteekhoezen voor pakbonnen en ondoorzichtige of waterdichte insteekhoezen voor documenten.Waar moet ik op letten bij het labelen van kartonnen vouwdozen?Het labelen van kartonnen vouwdozen vervult twee taken: het moet de ontvanger duidelijk en machineleesbaar identificeren en belangrijke informatie geven over hoe het pakket moet worden behandeld. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen en aanbrengen van speciale markeringen en etiketten. De belangrijkste zijn:  • Inhoud van het pakket

  • Verzendroute (land, lucht, zee)

  • Machineleesbaarheid bij de logistieke dienstverlener

  • Schade- en sabotagebestendigheid als verzekering voor de klant

  • Internationale voorschriften en wetten


In het algemeen moet u bij het labelen van kartonnen vouwdozen letten op herkenbaarheid in één oogopslag. Alle stickers en etiketten moeten duidelijk en begrijpelijk zijn, mogen elkaar niet tegenspreken en moeten op specifieke punten op het pakket worden geplaatst. Lees ook onze gids over juist verpakken.Als u nog vragen heeft over het sluiten en labelen van kartonnen vouwdozen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.