Stroomverdelers

Voor de gelijktijdige stroomvoorziening van verschillende apparaten: u kunt tot zestien apparaten op één stroombron aansluiten door middel van contactdozen. Dit is vooral praktisch op kantoor om computers, printers en dergelijke op één werkplek aan te sluiten en zo ruimte te besparen. Maar ook in de industrie bewijzen speciale meervoudige stekkers en stroomstations hun nut. Van werkplaatsstroomverdelers tot veilige stekkerdozen – ontdek een veelzijdig aanbod in de onlineshop van kaiserkraft!

In de categorie Stroomverdelers bieden wij u producten van de volgende merken aan: Brennenstuhl, Treston, ANKE, RAU.

Merk
Duurzaamheid
Snoerlengte
Relevant
Aantal artikelen: 29

Contactdozen – voor een verzamelde stroomvoorzieningOnmisbare helpers: contactdozen maken het dagelijkse werk gemakkelijker in diverse sectoren. Aan bureaus of op werkstations – voor veel activiteiten hebt u meerdere apparaten nodig die tegelijkertijd van stroom moeten worden voorzien. Van meervoudige contactdozen met een behuizing van roestvast staal voor gebruik in cleanrooms tot stroomstations voor buitenwerk: de keuze aan contactdozen is divers.Veel modellen hebben een hoofdschakelaar waarmee u de aangesloten apparaten tegelijk van de stroomvoorziening kunt loskoppelen. Bovendien zijn de contactdozen in ons assortiment voorzien van overspanningsbeveiliging. Zo wordt voorkomen dat de aangesloten apparaten door een overspanning worden beschadigd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de bliksem inslaat op een elektriciteitsleiding.Het reinigen van contactdozenWilt u contactdozen veilig reinigen? Dan moeten de volgende punten in acht worden genomen.Reinigen van mobiele contactdozen  1. Koppel de contactdoos eerst los van de stroomvoorziening en voorkom zo potentieel gevaarlijke elektrische schokken.

  2. U kunt dan het deksel verwijderen en de contactdoos afvegen. Sommige modellen kunnen ook in de vaatwasmachine worden gewassen als ze zwaarder vervuild zijn. Raadpleeg daarvoor de productbeschrijving.

  3. Wanneer de verwijderde behuizing volledig droog is, kan deze opnieuw worden vastgeschroefd. Belangrijk: het deel van de contactdoos waar bij het inschakelen stroom doorheen loopt, mag nooit in contact komen met vloeistof.


Reinigen van vast gemonteerde contactdozen  1. Verwijder de zekering van de voedingsbron voor het reinigen van een contactdoos.

  2. U kunt spanningsmeters gebruiken om er zeker van te zijn dat er geen stroom meer op de contactdoos staat.

  3. Zodra u er zeker van bent dat er geen stroom meer door de contactdoos loopt, kunt u de behuizing verwijderen en schoonvegen.

  4. Net als bij mobiele contactdozen geldt ook hier dat de behuizing helemaal droog moet zijn voordat u deze weer op de contactdoos schroeft.


Veiligheidscontactdozen kopenVan verlengkabels tot contactdozen en kabeltrommels – in ons assortiment vindt u geschikte modellen. Als verlenging van de werkbank of het bureau kunnen contactdozen op veel manieren worden gebruikt. Als u vragen hebt over de productcategorie, neem dan contact met ons op. Ons vriendelijke serviceteam zal u graag helpen.
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Werkplaatslampen | ESD-matten | Lessenaars | Gereedschapswagens | Bureaus