Werkshirts

Veel te warm voor de typische werkkleding met lange mouwen? Dan hebben we hier iets voor u. Onze werk- en waarschuwingsshirts bieden u dankzij hun zichtbaarheid redelijk comfort en veiligheid, zelfs bij de hoogste temperaturen. Want zowel de signaalkleuren geel en oranje als de reflecterende strepen zorgen ervoor dat u direct door iedereen wordt gezien. Ontdek nu alles wat u moet weten over werkshirts en werkkleding voor elk seizoen!

In de categorie Werkshirts bieden wij u producten van de volgende merken aan: Leipold+Döhle.

Werkshirts met korte mouwen: veilig en comfortabelNatuurlijk komt veiligheid altijd op de eerste plaats. Maar waarom zou u op warme dagen gebukt gaan onder te dikke werkkleding? Kies liever voor luchtige werkshirts die voldoen aan de regelgeving voor hoge zichtbaarheid met als pluspunt een overtuigend draagcomfort.Welke werkshirts zijn er?In ons assortiment voor de luchtige kant van werkkleding richten we ons op waarschuwingsshirts in oranje en geel.  • Oranje werkshirts met een reflecterende streep voldoen aan EN ISO 20471 klasse 2 en mogen worden gedragen op wegen met snelheden tot 60 km/u. Belangrijke beperking: dit geldt bij voldoende zicht en een relatief lage verkeersintensiteit.

  • Werkshirts in waarschuwingsgeel verhogen de veiligheid op bouwterreinen, op luchthavens en in de logistiek. Ze kunnen ook worden gedragen door fietsers in plaats van werkvesten met hoge zichtbaarheid om beter herkenbaar te zijn in het verkeer.


Over het algemeen zijn werkshirts de juiste keuze in de zomer, overal waar u moet opvallen voor uw eigen veiligheid. Zelfs als er geen verplichte regeling is. Vergeet niet om bij slecht weer een bijpassende werkbroek en eventueel een werkjas te dragen.Wat zijn goede werkshirts?Naast zichtbaarheid zorgen goede werkshirts ook voor andere aspecten die belangrijk zijn als het gaat om werkkleding en werken in de zomerhitte:  • Nauwsluitend model met comfortabele pasvorm

  • Ingebouwde UV-bescherming voor de romp (afhankelijk van het model)

  • Ademend materiaal voor goede vochtafvoer

  • Flexibele reflecterende strepen die elke beweging volgen

  • Sneldrogende vezels


Om deze eigenschappen lang te behouden, mogen werkshirts alleen worden gereinigd op lage temperaturen, zonder wasverzachter en zonder gebruik van een droger. Omdat ze snel drogen, zijn ze in een mum van tijd weer klaar voor gebruik. Zodra de reflectoren troebel worden, afbladderen of hun helderheid verliezen, moet het shirt worden vervangen.Hoeveel werkshirts per werknemer?Als u als bedrijf verantwoordelijk bent voor de aanschaf van werkkleding voor uw werknemers, rijst vaak de vraag naar de hoeveelheid per persoon. In tegenstelling tot werkjassen, werkvesten of werktruien worden werkshirts op de huid gedragen, meestal bij warme temperaturen en intensief fysiek werk.Daarom zou uw idealiter één werkshirt per werkdag moeten voorzien – eventueel met extra exemplaren. Hoewel een gedragen shirt snel kan worden vervangen, kunt u er niet van uitgaan dat uw werknemers hun wasmachine elke dag aanzetten. Tenzij u die taak ook op zich neemt voor al uw personeel.Wij stellen minder vragen – we beantwoorden ze liever. Als u vragen heeft over werkkleding en bedrijfsveiligheid, kunt u altijd contact met ons opnemen.