ESD-transportmiddelen en -wagens

Alles veilig in de ESD-ruimte? Geweldig Maar hoe zit het met uw transportmiddelen als het gaat om spanningsontladingen? ESD-transportmiddelen en -wagens lossen het probleem op.

In de categorie ESD-transportmiddelen en -wagens bieden wij u producten van de volgende merken aan: eurokraft pro, Kongamek, HelgeNyberg, RAU, Treston.

Relevant
Aantal artikelen: 27

ESD-transportmiddelen en ESD-transportboxen – de EPA voor onderwegOp de perfect uitgeruste ESD-werkplek hebt u het probleem van spanningsontlading onder controle. Maar wat als uw elektronische componenten op reis moeten in het bedrijf? Dan komen ESD-transportmiddelen en -wagens in het spel. Die fungeren als mobiele elektrostatische beveiligde zones – en lossen zo menig transportprobleem op.
Wat zijn ESD-wagens?Net als een goed uitgeruste ESD-werkplek zijn ESD-onderwagens van A tot Z dissipatief en zorgen ze ervoor dat tijdens het transport geen spanning kan ontstaan door rolwrijving die zich spontaan op een gevoelig onderdeel kan ontladen.Een van de belangrijkste bouwstenen hiervoor is de geleidende coating op de stalen constructies. De planken hebben een geleidende coating of zijn gemaakt van een geleidend materiaal. Om zich voort te bewegen, zijn de ESD-laboratoriumwagens altijd voorzien van ESD-wielen, die de wrijvingsspanning afvoeren die tijdens de rolbeweging ontstaat.
Voor welke toepassing worden ESD-transportmiddelen aanbevolen?ESD-rolcontainers en alle andere ESD-transportwagens beschermen transportgoederen op hun weg naar en van een EPA van alle kanten. Daarbij richten ze zich op de drie typische beïnvloedende factoren voor elektrostatische ontladingen: mensen, metalen geleiders en niet-geaarde procesinrichtingen.Dit is niet alleen van belang in de halfgeleiderindustrie of de medische technologie. In bijna elke industrie is tegenwoordig gevoelige elektronica te vinden. Zelfs als uw bedrijf geen speciale EPA nodig heeft, zijn ESD-wagens een goed aankoopidee.Aangezien ons assortiment aan uitvoeringen hier bijna even groot is als bij onze gewone transportmiddelen en -wagens, kunt u de ESD-geschiktheid in elk geval beschouwen als een groot pluspunt, dat zich in uw bedrijf snel zal terugbetalen.
Waar moet ik nog meer op letten bij het gebruik van ESD-transportwagens?Om een zo volledig mogelijke ESD-bescherming te garanderen, transporteert u overeenkomstige goederen niet alleen op een ESD-wagen, maar verpakt u ze ook in ESD-opslagboxen. Dat zal ook het risico minimaliseren dat de goederen tijdens het vervoer per ongeluk worden aangeraakt door niet-geaard personeel. De hantering van deze goederen mag alleen worden overgelaten aan personeel in geschikte ESD-werkkleding dat ook de nodige opleiding heeft genoten. Uw ESD-verplichting houdt pas op wanneer bijvoorbeeld een elektronisch onderdeel perfect is verpakt voor zijn reis naar de klant.Alles in orde met ESD? Raadpleeg onze productgids ESD: bescherming tegen ontladingen met mogelijk ernstige gevolgen.