Zegels, afdichtingen

Zegels en afdichtingen maken onmiskenbaar duidelijk dat een zending niet mag worden geopend door onbevoegden. Bovendien sluit u zo uw transportbakken zoals containers, gaasboxen of stapelbakken goed af en beveiligt u ze tegen diefstal of geknoei. Lees nu verder en kom alles te weten over zegels en afdichtingen.

In de categorie Zegels, afdichtingen bieden wij u producten van de volgende merken aan: BITO, KS Tools.

Zegels en afdichtingen voor bescherming tegen onbevoegde toegangZegels en afdichtingen zijn onmiskenbaar. Verzegelde goederen of containers vormen een duidelijk statement met een signaalfunctie, een barrière tegen manipulatie en diefstal, een garantie voor kwaliteit en veiligheid.Wat zijn zegels en afdichtingen?Veiligheidszegels en -afdichtingen zijn een belangrijk element in het internationale goederenverkeer en zijn verplicht voor veel transporten. Ze sluiten niet alleen bakken en klepopeningen af, maar ook containers, gaasboxen of hele magazijnen en treinwagons.Hun belangrijkste taak is sabotagecontrole: een uniek genummerd zegel kan niet worden verbroken en opnieuw worden aangebracht zonder sporen achter te laten. Dit garandeert dat een verpakking of apparaat niet is geopend door iemand die daar niet toe bevoegd is.Dit kan het geval zijn op de internationale transportroute, maar ook tussen twee inspecties van bedrijfsmiddelen. Over het algemeen zijn zegels en afdichtingen tegelijkertijd sluiting, documentatie en transportverzekering.Welke zegels en afdichtingen zijn er?  1. Barrièrezegels verzegelen magazijnen, exportcontainers, stapelbakken, vouwdozen enz. Ze zijn bedoeld als bescherming tegen manipulatie en diefstal, en dienen tegelijkertijd als transportveilige afsluiting.

  2. Indicatieve zegels zijn bedoeld om mogelijke sabotage of toegang aan te geven. Deze goedkope kunststof zegels kunnen gemakkelijk worden verwijderd, maar niet onopgemerkt.

  3. Omsnoeringszegels geven aan of omsnoeringsbanden en soortgelijke artikelbeschermingen intact zijn. Aangezien dergelijke zegels heel gemakkelijk te verwijderen en te vervangen zijn, is de zegel essentieel voor veel transporten.


Op basis van hun materiaal en constructietype kunnen zegels ook worden ingedeeld in kabelzegels of doorsteekzegels van kunststof. Doorsteekzegels van sealdraad zijn geschikt voor gaasboxen, kratten en internationaal transport in vrachtwagens en containers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen alleen worden geopend met het juiste gereedschap. Over het algemeen zijn doorsteekzegels uitstekend geschikt voor het verzegelen van brandblussers, machines of onderdelen, en dienen ze dus tegelijkertijd als sabotagebeveiliging en testverzegeling. Kunststof zegels kunnen ook veel taken vervullen, zowel in de chemische industrie als bij veiligheidscontroles.Wanneer en waar zijn zegels en afdichtingen verplicht?Zodra goederen alleen veilig kunnen worden gebruikt als ze absoluut vrij zijn van manipulatie, zijn zegels onmisbaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor voedingsmiddelen: hier zorgen zegels voor traceerbaarheid en markeren ze de kwaliteits- en oorsprongscontrole van beschermde goederen.Zegels hebben een identieke betekenis in de goederenstroom in de chemische en gezondheidsbranche en in de operationele veiligheid. Het verzegelen van brandblussers of eerstehulpuitrusting dat de producten na gebruik op volledigheid worden gecontroleerd of worden vervangen. In de logistiek – vooral grensoverschrijdend – zijn zegels en afdichtingen net zo belangrijk als ladingbeveiliging, speciale markeringen en volledige vrachtdocumenten.Wij hebben veel ervaring met zegels en afdichtingen. Mogen wij u helpen met uw keuze? Neem gerust contact met ons op!