ESD-vloerbedekkingen

Onze ESD-vloerbedekking maakt niet alleen de wetgever gelukkig. Omdat we ESD-bescherming aanvullen met comfortabele ergonomie en ideale slipweerstand.

In de categorie ESD-vloerbedekkingen bieden wij u producten van de volgende merken aan: NOTRAX, COBA.

Uw filters
Relevant
Aantal artikelen: 20

ESD-vloerbedekking – de letterlijke basis voor elke EPAIedereen die met gevoelige elektronische componenten werkt, heeft niets aan elektrostatische ontladingen. Daarom hoort ESD-vloerbedekking bij de verplichte basisuitrusting in elke elektrostatisch beschermde zone (Electrostatic Protected Area, EPA). Bijna terloops dragen deze ESD-beschermingsmaatregelen bij aan de gezondheid van werknemers. Geniaal, toch?
Hoe werkt een dissipatieve vloerbedekking?Een zogenaamde ESD-vloerbedekking is een belangrijke bouwsteen voor de ESD-werkplek. Deze zal de hele ruimte beschermen en ongecontroleerde elektrostatische ontladingen door personeel of inrichtingselementen voorkomen. Dat is immers van cruciaal belang bij de behandeling van gevoelige elektronische componenten in de elektrotechniek of in het laboratorium.De ESD-beschermmat geleidt de ladingsvereffening op gecontroleerde wijze naar een aardingspunt. Daartoe heeft dit belangrijke bastion van uw ESD-beschermingsmaatregelen een geleidende structuur en aardingskabels. ESD-beschermmatten zijn niet alleen verkrijgbaar voor op de vloer, maar ook als antistatische tafelmatten. Bovendien zijn er ESD-matten verkrijgbaar met een antivermoeidheidseffect bij langdurig staan en met een hoge bestendigheid tegen chemicaliën.
Wanneer hebt u welke ESD-vloerbedekking nodig?In het algemeen wordt een onderscheid gemaakt tussen geleidende en dissipatieve vloeren. Een weerstand van maximaal 10⁶ Ω wordt al geleidend beschouwd. Bij een maximum van 10⁹ Ω spreekt men van dissipatief. Dissipatieve vloerbedekkingen vormen samen met ESD-stoelen en -tafels, ESD-stellingsystemen en ESD-werkkleding de belangrijkste bescherming tegen ontladingen.Bovendien moet u bij de productkeuze niet alleen letten op dissipatie, maar ook op chemische weerstand, slipweerstand en ontvlambaarheid. De producteigenschappen zijn afhankelijk van de algemene beschermingsvoorschriften en de vloeistoffen of bedrijfsstoffen die in uw bedrijf worden gebruikt.
Wat is de regelgeving op het gebied van ESD-beschermmatten?ESD-beschermmatten moeten voldoen aan EN 14041 en EN 61340 betreffende het elektrostatische gedrag van vloerbedekkingen.De specificaties benoemen niet alleen de grenswaarden voor de doorgangsweerstand en dus de beschermende prestaties. Ze bevatten ook informatie over de correcte installatie, het gebruik van geleidende kleefstoffen en de combinatie van ESD-beschermingsmaatregelen met hygiëne- en onderhoudsvoorschriften.
Wat wordt er aanbevolen buiten de wettelijke vereisten?Antistatische vloermatten of antistatische tafelmatten doen maar half hun werk zonder de juiste ESD-toebehoren. U moet altijd ESD-armbanden voor uw werknemers bij de hand hebben. Bovendien zijn ESD-werkplekmatten zonder aardingskabels niet meer dan een antislip- en beschermmat voor meubels of oppervlakken. Ten slotte is ESD-beveiliging een taak van A tot Z, die u bijvoorbeeld met ESD-opslagboxen of ESD-transportmiddelen volledig kunt uitvoeren.Wilt u meer weten? Lees ook onze productgids ESD: bescherming tegen ontladingen met mogelijk ernstige gevolgen.