Hogedruk- en stoomreinigers

Met hoge druk tegen vuil! Hogedrukreinigers verwijderen zelfs verontreinigingen die men met het blote oog niet ziet: op de vloer, in hoeken en gaten, op machines of componenten. Dankzij speciale spuitmonden zijn verontreinigingen in een handomdraai verwijderd.

In de categorie Hogedruk- en stoomreinigers bieden wij u producten van de volgende merken aan: Kärcher.

Hogedruk- en stoomreinigers: het kan niet schoner!Voor typisch vuil dat zich hardnekkig op machines of op bedrijfsterreinen ophoopt, kunt u natuurlijk ook een beroep doen op krachtige reinigingsmiddelen. Het is echter eenvoudiger, effectiever en milieuvriendelijker om hogedruk- en stoomreinigers te gebruiken. Want met de eenvoudige combinatie van water en druk bereikt u het hoogste niveau van reinheid.Wat onderscheidt een hogedrukreiniger van een stoomreiniger?In principe werken beide apparaatversies op dezelfde manier en worden daarom vaak verward: Water wordt onder druk uit een sproeisysteem uitgeworpen en reinigt verontreinigde oppervlakken voornamelijk door een combinatie van fysieke en thermische effecten.Er is echter een aanzienlijk verschil in de geaggregeerde toestand van de vloeistof: • Hogedrukreinigers (warm- en koudwatertoestellen) verwarmen het water slechts tot 60 graden Celsius. Dit is volledig voldoende om vuil, vet en olie op te lossen. Druk is hier de belangrijkere abrasieve factor.

 • Stoomreinigers verwarmen het water zodanig dat het in stoom verandert. Deze stoom doodt ziektekiemen en bacteriën alleen al door de hitte, dus de abrasieve kwaliteit door de druk speelt hier slechts de tweede rol.


Dit betekent dat hogedruk- en stoomreinigers worden gebruikt in de industriële reiniging in verschillende gebieden: • Stoomreinigers zorgen voor een hygiënische hygiëne, vooral op binnenoppervlakken die in contact komen met voedsel. Sanitaire voorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes zijn ook vrij van ziektekiemen en bacteriën.

 • Hogedrukreinigers worden gebruikt op buiteninstallaties voor trottoirs, wanden of andere gevelelementen, reinigen grote machines en voertuigen van vuil en olie en zijn ook geschikt voor de werkplaats of productiehal.


Wat is er zo bijzonder aan deze reinigingsapparaten?Beide versies hebben een groot voordeel: voor een lichte tot gemiddelde vervuilingsgraad kunt u ook gemakkelijk afzien van reinigingsmiddelen of reinigingstoebehoren. De overeenkomstige reinigingsmiddelen vullen de thermisch-fysische prestaties aan met een chemische component die zorgt voor een snel succes bij bijzonder hardnekkige vervuiling. M.b.t snel: ook de hogedrukreinigers overtuigen in dit opzicht: • Dankzij de ergonomische bediening en het wendbare ontwerp kunnen medewerkers snel en zonder bukken aan het oppervlak werken.

 • Verschillende toebehorensets maken het apparaat flexibel voor verschillende oppervlakken.

 • Dankzij geavanceerde pomp- en sproeiersystemen is het waterverbruik zeer laag.


Voor welke taken gebruik ik welke hogedrukreiniger?In principe kunt u elke hogedrukreiniger die u van ons van het merk Kärcher krijgt, gebruiken voor alle gangbare reinigingstaken in het bedrijf. U hoeft alleen maar op een paar details te letten: • Voor machines en voertuigen kan het beste een radiator met een watertemperatuur van 40 graden en het 'normale’ mondstuk worden gebruikt.

 • Het vuilfreeshulpstuk kan worden gebruikt voor het frezen van stoepen, vloeren, gevels, muren, enz.

 • Binnenvloeren en oppervlakken met tegels, linoleum enz. worden gereinigd met een stoomreiniger.


De basismachinekeuze is gebaseerd op overwegingen van gebruiksfrequentie en de vereiste functionaliteit. Belangrijke elementen zijn: • Het verwarmingssysteem en de mogelijke watertemperatuur

 • De druk die kan worden opgewekt en de eventuele drukregeling

 • De benodigde bedrijfstijd aan één stuk als combinatie van motorvermogen en doorgangsvermogen


Een efficiënte warmwaterhogedrukreiniger is in dit opzicht bijvoorbeeld ideaal voor het frequent wisselen van locatie en maakt bedrijfstijden tot een uur per keer mogelijk. Een koudwatermodel is geschikt voor incidenteel gebruik, een middelmatig vervuild en beheersbaar oppervlak.Welke onderhoudsinstructies moet ik volgen?In principe is het belangrijk om de waterdruk en temperatuur aan te passen aan de gevoeligheid van het oppervlak. Bovendien moet u altijd een bepaalde afstand (10 tot 30 cm) tussen de hogedrukreiniger en het oppervlak aanhouden. Op grotere afstand neemt het reinigingseffect exponentieel af door de lagere druk.Verder vindt u in het aanbod machinealternatieven voor reinigings- en sanitaire eisen die u kunt gebruiken als er geen sprake is van reinheid onder hoge druk. Wat u nog meer moet weten over dit onderwerp, hebben we voor u samengesteld in twee overzichten:

Mocht u daar niet vinden wat u zoekt, dan adviseren wij u graag persoonlijk over de keuze van de apparatuur!Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Reinigingsmachines | Oogdouches | Bezemkasten | Pedaalemmers | Oliebindmiddel | Vloerreiniging