Hefwagenwielen

Deze deurstoppers worden gebruikt in elk bedrijf waar men kantoren heeft. Onze deurstoppers zorgen ervoor dat uw deur op een kier blijft staan zodat u zonder enig probleem meteen terug uw kantoor kan binnengaan.

Hefwagenrollen: Klein, maar fijn!Bij het zien van de typische kleine hefwagenrollen zou je niet verwachten dat zij een laadver-mogen van enkele honderden kilo's kunnen dragen. Maar de onopvallende helpers in de magazijn- en transportlogistiek verzetten zeer veel en zwaar werk.Welke hefwagenrollen zijn er verkrijgbaar?Elke vorkhefwagen heeft wielen en rollen die samenwerken voor een optimale transporteerbaarheid:


  • De zwenkwielen met een grotere wieldiameter en bijbehorende gladde banden zorgen voor een perfecte wendbaarheid, zelfs bij zware belastingen. Deze hefwagenwielen dragen het mindere deel van de lading.

  • De vorkrollen dragen zware lasten en moeten daarom sterk zijn en zijn speciaal ontworpen voor de betreffende vloerbedekking.


De juiste wielen en rollen zijn verkrijgbaar voor elke werkomgeving en voor elk doel. Hoe u deze kunt selecteren, vindt u in het inkoophandboek Wielen en rollen.Welke factoren bepalen de keuze van de hefwagenrollen?Zowel het paar rollen als het bandenmateriaal en de wielgrootte moeten overeenkomen. Wij maken de selectie voor u gemakkelijker en stellen op elke productpagina de optimale combinatie van eigenschappen voor u samen, zodra u een bepaald uitgangspunt gekozen heeft. Deze omvatten onder andere:1. Het bandenmateriaalPolyurethaan en polyamide zijn de meest voorkomende en beproefde materialen voor vorkrollen. Polyamide overtuigt door zijn soepele werking en meestal goede chemische bestendigheid. Ze zijn echter niet zo glad als polyurethaan rollen, die vriendelijker zijn voor kwetsbare vloeren.


Massief rubber is een kosteneffectief en wendbaar alternatief voor zwenkwielen. Meer tips over het materiaal vindt u in het inkoophandboek Soorten kunststof.2. Roldiameter, -breedte, inbouwlengte, as-diameter

Deze factoren zijn nauw met elkaar verweven. Daarom worden de mogelijke combinaties op de productpagina aangeduid zodra u een waarde opgeeft. Dit zorgt ervoor dat u altijd het juiste reserveonderdeel voor uw hefwagen vindt.3. Het draagvermogenDe operationele capaciteit van uw hefwagen is afhankelijk van het draagvermogen van uw vorkrollen. Raadpleeg daarom altijd zorgvuldig de rekenmachine en de specificatie van het laadvermogen volgens het typeplaatje van de betreffende hefwagen. Houd u aan de maximale specificaties van de wagen.


Vanwege het lastzwaartepunt mogen zwenkwielen natuurlijk minder dragen dan vorkrollen, maar ook hier geldt het principe: de uitrusting en de last bepalen de minimumeisen waaraan moet worden voldaan. Ruimer rekenen voorkomt ongelukken en beschadigingen.Heb ik een handleiding nodig om de rollen van de hefwagen te vervangen?Het vervangen van de rol aan de hefwagen is meestal pas na jaren van intensief gebruik nodig. Hiervoor zorgen de hoogwaardige materialen en een uitstekende afwerking. De vervanging zelf vereist geen speciale instructies en spreekt voor zich. Het enige wat u hoeft te doen is ervoor te zorgen dat het apparaat tijdens de vervanging goed vastzit en vervolgens een operationele test uit te voeren, aangezien dit sowieso dagelijks moet gebeuren.De wielen en rollen van een hefwagen maken ook deel uit van de jaarlijkse controle volgens DGUV V 68, die alleen door een gekwalificeerde medewerker mag worden uitgevoerd.Als u een specifieke rol nodig heeft die niet in het standaardassortiment is opgenomen, vul dan gewoon ons productaanvraag-formulier in. U kunt ook uw vragen stellen over ons assortiment hefwagenrollen en ons gehele assortiment.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Wielen voor transportapparaten | Proroll zwenkwielen | Wicke zwaarlastwielen