Strooiwagens en strooigoedbakken

Opzoek naar goede en kwaliteitsvolle strooiwagens voor de winter? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle onze zoutstrooiers hier voor u op een rijtje gezet. Ontdek ons strooizout of onze strooihulpen om de winter door te komen. Strooibakken en strooigoedwagens, alles kunt u hier vinden. Deze zoutrooiers zijn ideaal wanneer u een groot terrein heeft en dit volledig veilig wilt houden wanneer het sneeuwt of er zich ijs vormt.

In de categorie Strooiwagens en strooigoedbakken bieden wij u producten van de volgende merken aan: CEMO, eurokraft basic, eurokraft pro, FLORA, PRESSOL, Bio-Circle.

Merk
Duurzaamheid
Hoogte [mm]
340
340
1240
1240
-
Relevant
Aantal artikelen: 68

Strooiwagens en strooizout: winterdienst voor het gladde seizoenHoewel de winter in sommige delen van het land de laatste jaren zacht is geweest, treden sneeuw, ijs en uitglijgevaar meestal sneller op dan de weersvoorspelling doet vermoeden. Als bedrijf moet u dan een winterdienst hebben, die voldoet aan de veiligheid. U moet dan idealiter beschikken over een strooigoedwagen, strooigoedbak en strooizout. Ontdek hier meer:Strooiwagens voor de verantwoordelijkheid van de gebieden van een bedrijf in de winterDirecte bedrijfsgebieden zoals de buitenterreinen zijn niet de enige plek die u in de winter sneeuw- en ijsvrij moet houden. Ook opritten en openbare wegen en rijstroken die direct rondom uw bedrijf liggen, horen erbij. Hoewel de zogenaamde verkeersveiligheidsverplichting in principe bij de gemeenten ligt, mogen ze deze aan de bewoners overdragen.Daarom is het, voordat de eerste sneeuwvlokken vallen, altijd een goed idee om te weten welk gebied onder uw verantwoordelijkheid valt. In geval van twijfel kunnen door slachtoffers hoge schadevergoedingen worden geëist, ook al waren deze, volgens u, nog ver van het feitelijke pand verwijderd. Zorg dat u bent voorbereid met strooigoedwagens, strooigoedbakken en het juiste strooigoed!Welke regels zijn van toepassing op bedrijven met betrekking tot de winterdienst?De veiligheid in het bedrijf is in veel opzichten wettelijk vastgelegd. Dit geldt niet voor de winterdienst, er bestaat geen enkele wettekst. Toch hebben talrijke gerechtelijke uitspraken de norm bepaald waaraan u zou moeten voldoen. Bovendien valt de winterdienst op het terrein direct onder de technische regels voor werkplekken (ASR) of onder het punt verkeerswegen.In essentie dicteren de regels en vonnissen dat u als ondernemer al het mogelijke moet doen om het risico op ongelukken te minimaliseren:  • Het opruimen van sneeuw en de plicht om te strooien geldt niet alleen voor de periode tussen 7 en 20 uur (privé), maar wordt bepaald door de bedrijfsomstandigheden. Een uur voordat de eerste bezoeker / leverancier / klant / medewerker arriveert, moet het sneeuwvrij zijn en moet er zijn gestrooid met strooizout.

  • Dit geldt voor alle verkeerswegen waarop wordt gereden, gelopen en in die zin worden gebruikt.

  • U hebt het recht om afzonderlijke delen te laten liggen, zolang u een veilig (en nuttig) alternatief biedt.

  • Maak vooraf duidelijk wat onder de winterdienst valt!

  • Plaats de strooibak en hulpmiddelen om te strooien zo dat zij op verschillende locaties op het bedrijfsterrein gebruiksklaar zijn.

  • Uw plicht voor veiligheid eindigt niet bij het entreegebied. Ook hier moet u het risico op ongelukken, door het gebruik van bijvoorbeeld vuilvangmatten, minimaliseren.


In de winterdienst zijn strooibakken gemaakt van glasvezelversterkte kunststof (GVK) bijzonder nuttig gebleken. Hiervoor hebben we ons eigen inkoophandboek samengesteld en leggen we u daarin de voordelen van het materiaal uit voor opvangbakken van GVK. Onze strooigoedwagens vergemakkelijken het werk op grote oppervlakken buiten. Natuurlijk is bij ons ook het juiste strooizout voor uw winterdienst verkrijgbaar!Met welke factoren voor meer veiligheid in de winter moet ik nog meer rekening houden?In de winter vormen niet alleen ijs en sneeuw een verhoogd risico op een ongeluk. De combinatie van gebladerte en regen kan ook al slipgevaar opleveren. U zou dus bladeren net zo goed moeten opruimen als sneeuw.Het is ook belangrijk om het verkeer op en buiten bedrijventerrein zo veilig mogelijk te regelen. Winterveilige spiegels voor gebieden die moeilijk zijn te overzien, bieden hierbij ondersteuning.Daarnaast vormen sneeuw en ijs niet alleen op de grond een gevaar. Ook overkappingen moet u sneeuwvrij maken en ervoor zorgen dat banken en tafels geen risico op een ongeluk vormen.Het winterseizoen kan een hele uitdaging zijn voor een zorgvuldige bedrijfsveiligheid. Wij helpen u graag verder bij deze taak met advies aan de telefoon en met een uitgebreid assortiment. Ontdek nu onze strooiwagens, strooibakken en strooizout!!