ESD-wielen

In de ESD-zone hebt u alle bronnen van elektrostatische ontlading geëlimineerd. Maar hoe zit het met transport? ESD-wielen bieden de oplossing.

In de categorie ESD-wielen bieden wij u producten van de volgende merken aan: Wicke.

Relevant
Aantal artikelen: 18

ESD-wielen: veilig zonder weerstandEen lage rolweerstand is een van de belangrijkste factoren van goede wielen. Voor gebruik op ESD-werkplekken gaat het echter niet alleen om transportcomfort: de rollende specialisten moeten wrijving en elektrische lading op betrouwbare wijze afvoeren en zo ontladingen voorkomen – en dus ook de natuurkunde een beetje te slim af zijn. En dat is precies wat onze hoogwaardige ESD-wielen doen.
Wat zijn geleidende ESD-wielen?Er is een zekere wrijving tussen bodem en wiel voor nodig om wielen te kunnen bewegen. Deze wrijving creëert echter spanningsongelijkheden. Normale banden – bijvoorbeeld op zwenk- en bokwielen – berusten op kunststoffen die in de eerste plaats zijn ontworpen om bestand te zijn tegen vuil, chemicaliën en slijtage. Geleidingsvermogen is daarbij nauwelijks een thema.Deze kunststoffen zijn niet geschikt voor het vervoer van ESD-gevoelige onderdelen of voor het inrichten van een flexibele ESD-werkplek. ESD-wielen hebben daarom thermoplastische elastomeren (TPE) als banden die een dergelijke spanning op betrouwbare wijze voorkomen.
Wat zijn de verschillende versies?Wielen in ESD-versies kunnen als afzonderlijke reservewielen of als complete zwenk- of bokwielen worden gekozen. U kunt ze gebruiken om ESD-transportmiddelen in orde te brengen of ESD-containers klaar te maken voor mobiel gebruik.
Waarmee moet ik rekening houden bij ESD-zwenkwielen?De geleidende banden van ESD-wielen kunnen olieachtige vlekken achterlaten op vloeren met open poriën. Als u op zoek bent naar ESD-versies voor gevoelige oppervlakken, neem dan contact met ons op.Een lage rolweerstand en stil rijcomfort zijn vanzelfsprekend voor al onze versies. Afhankelijk van het product is het draagvermogen van deze wielen echter iets lager dan dat van vergelijkbare uitvoeringen zonder ESD-functie. U dient hiermee rekening te houden bij het combineren van wielen en transportmiddel.
Hoe kan ik de ESD-bescherming nog verhogen?Neem het heel serieus als het om ESD gaat. Elke werknemer die met ESD-gevaarlijke onderdelen of producten omgaat, moet geschikte ESD-werkkleding dragen en worden opgeleid in de speciale gedragingen ter bescherming tegen ontladingen. De ESD-werkplek zelf moet worden uitgerust met ESD-vloerbedekking en er moet uitsluitend worden gewerkt aan ESD-tafels en -stoelen.
Voor een volledig overzicht van het onderwerp verwijzen wij u naar onze productgids ESD: bescherming tegen ontladingen met ernstige gevolgen.