Verwarmingsmantels, vatverwarmers

Zelfs bij lage temperaturen mag het werk niet stilvallen. En daarom zorgen vatverwarmers ervoor dat uw belangrijkste werkmiddelen ondanks de kou op de juiste werktemperatuur klaar zijn voor gebruik. Wij bieden producten met een temperatuurbereik van 40 °C tot 90 °C – afhankelijk van of u wilt opwarmen, warm houden, isoleren of verwarmen. Lees nu alles over verwarmingsmantels en verwarmingsmanchetten voor vaten!

Uw filters
Duurzaamheid
Toepassing
Geschikt voor
Relevant
Aantal artikelen: 76

Vatverwarmers: voor een perfect werkklimaatHoewel motorolie bijvoorbeeld niet bevriest en verven en vernissen niet meteen van eigenschappen veranderen als de temperatuur daalt, moet u altijd op de juiste temperatuur letten. Als er winter op de kalender staat, zorgen vatverwarmers voor een optimaal werkklimaat in alle weersomstandigheden.Waar heeft u vatverwarmers en verwarmingsmantels voor nodig?Vatverwarmers voor industriële en commerciële toepassingen doen in principe niets meer dan een elektrische deken thuis: ze zorgen voor gelijkmatige warmte uit het stopcontact. Terwijl we thuis onder een elektrische deken kruipen voor meer comfort, is het belangrijkste probleem met vaten de viscositeit van de media die ze bevatten.Als de omgevingstemperatuur onder een bepaalde grens komt, verliezen media zoals smeermiddelen hun vloeibaarheid, kunnen verven en vernissen niet meer correct worden verwerkt en scheiden mengsels zich in verschillende fasen.Verwarmingsmanchetten voor vaten, jerrycans en tanks verwarmen niet alleen containers en inhoud. Ze zorgen ook voor temperatuurstabiliteit en dus voor het behoud van alle cruciale eigenschappen. Dat geldt niet alleen voor vloeistoffen. Verwarmingsmantels zorgen ook voor een stabiele gasstroom bij het hanteren van gasflessen.Waar moet ik op letten bij vatverwarmers?  • De temperaturen die een vatenverwarmingsmantel daadwerkelijk kan bereiken, zijn afhankelijk van veel factoren. De omgevingstemperatuur speelt net zo goed een rol als het materiaal van het vat, de inhoud enz.

  • Het is essentieel om de temperatuurbestendigheid van de betreffende emballage te controleren en na te gaan welke voorschriften gelden voor de omgang met gevaarlijke stoffen en de opslag van gevaarlijke stoffen. Vatverwarmers moeten ook aan deze voorschriften voldoen. Een van de doorslaggevende factoren hierbij is geschiktheid voor gebruik in ATEX-zones.

  • Traploze regelbaarheid via een thermostaat is te verkiezen boven andere verwarmingsvarianten. Dat betekent dat u de vatverwarmer kunt gebruiken voor een breed scala aan media en verwarmingsprocessen.

  • De verwarmingsmanchetten zijn ontworpen voor specifieke soorten (of formaten) emballages. Ze kunnen met spanbanden aan de vorm worden aangepast, maar ze mogen alleen worden gebruikt volgens de instructies van de fabrikant.

  • Sterke vatenmanchetten verwarmen een emballage in zeer korte tijd en maken deze zo sneller klaar voor gebruik. Dat is echter niet nodig in alle omgevingen of voor alle media.


Neem voor het werken met het verwarmde medium altijd een monster en controleer de geschiktheid voor gebruik, de viscositeit enz. Draag daarbij beschermende kleding en zorg voor een correct lekkagebeheer.Meer informatie vindt u in onze informatie over de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de voorschriften. Wij beantwoorden graag al uw vragen als u contact met ons opneemt.