Fitnessmateriaal

Zodra het concept voor fitness op het werk is ingevoerd, is het tijd om de details uit te werken. Dit omvat zorgvuldig geselecteerd fitnessmateriaal.

In de categorie Fitnessmateriaal bieden wij u producten van de volgende merken aan: VLUV, meychair ergonomics.

Uw filters
Merk
Duurzaamheid
Zithoogte
Relevant
Aantal artikelen: 41

Fitnessmateriaal: de geheime fitnesstruc van de profsCrosstrainers, multigyms en loopbanden behoren tot de basisuitrusting voor de bedrijfsfitnessruimte of de sportruimte. Als u uw werknemers een verscheidenheid aan sportieve uitdagingen wilt bieden, moet u ook aan kleine toestellen denken. De onopvallende hulpmiddelen tillen niet alleen de fitness naar een hoger niveau, maar zijn vaak meerdere trainingstoestellen in één.Natuurlijk is ons fitnessmateriaal ook perfect voor thuiswerkers – probeer het maar eens uit!
Wat is fitnessmateriaal?De meeste producten die tegenwoordig onder fitnessmateriaal worden vermeld, zijn oude bekenden uit de sportlessen: springtouw en medicijnbal, vloermat of evenwichtstoestel bestaan al vele jaren.En dat is niet voor niets: ze kosten weinig, nemen nauwelijks ruimte in en hebben soms enorme effecten. De moderne fitness-studio vertrouwt echter niet alleen op de klassiekers, maar breidt zijn aanbod bijvoorbeeld uit met:  • Kleine halters als dumbbells, kettlebells en halters voor vrije krachttraiing

  • Weerstandsbanden voor vrije oefeningen en trekoefeningen, zoals lussen of powerbands

  • Yogapads of schuimrollers voor verlichtende oefeningen en meer mobiliteitHoe gebruik ik fitnessmateriaal in bedrijfssport?U kunt eenmalig fitnessapparatuur zoals crosstrainers of loopbanden aanschaffen en die voor alle werknemers beschikbaar stellen, maar u hebt meerdere sets kleine toestellen nodig – bijvoorbeeld om de pilatesles tijdens de lunchpauze perfect in te richten.Bovendien zijn veel varianten onderhevig aan grotere slijtage. Zo worden fitnessbanden na verloop van tijd minder elastisch en moeten ze worden vervangen. Bij dumbbells is het van cruciaal belang dat u verschillende gewichtsklassen aanbiedt. Het is het beste om haltersets te gebruiken voor echte gewichtheffers en lichtere fitnesshalters van 0,5 tot 4 kg voor aerobics en training met lichaamsgewicht.Alle trainingsapparatuur die tijdens een zweterige training door meerdere handen gaat, moet tussendoor grondig worden gedesinfecteerd. Daartoe moeten er niet alleen gebruiksaanwijzingen, maar ook geschikte reinigingstoebehoren in de sportzaal aanwezig zijn.Last but not least moet u er rekening mee houden dat werknemerssport risico's op verwondingen en ongevallen inhoudt. Het is van belang om een passend wettelijk kader vast te stellen en werknemers voor te lichten over hun persoonlijke verantwoordelijkheid bij het omgaan met fitnessmateriaal, fitnessaccessoires en fitnessapparaten.