Schuimvulling

Schuimfolie verlaagt uw retourpercentage en beschermt delicate goederen in een pakket nog beter. Koop nu schuimfolies, schuimkussens en schuimplaten voor verpakking en verzending! Bestel online bij kaiserkraft.

Schuimvulling en schuimfolie: verpakkingen die overal veilig zijnVerpakkingen die zijn beveiligd met schuimkussens gemaakt van schuimfolies of schuimplaten hebben geen kans om gestoten, gekrast of beschadigd te worden. Op rol of kant-en-klaar: als het op demping aankomt, biedt schuim het hoogste veiligheidsniveau in de verpakkingssector.Waarvoor gebruik ik welke schuimvulling of verpakkingsfolie?Schuim kan in elke vorm worden gegoten en is daarom ideaal om op te vullen, te bekleden en te beschermen. Afhankelijk van het artikel dat wordt verzonden en de kartonnen vouwdoos of postverpakking heeft u met de juiste verpakkingsfolie verder geen opvulmateriaal nodig.
  • Schuimfolie in verschillende diktes omhult een grote verscheidenheid aan goederen met een dunne, maar doeltreffende, schokwerende laag. Schuimfolie kan ook worden gebruikt als tussenlaag voor verschillende producten, om meubeloppervlakken te beschermen tegen krassen enz. Als u kiest voor nieuwe, duurzame varianten, kan schuimfolie gemakkelijk worden gerecycled.


  • Schuimplaten vormen een dikke beschermlaag. Ze kunnen afzonderlijk op maat worden gesneden en zo bijvoorbeeld een pakket in verschillende beklede compartimenten verdelen. Deze platen zijn ook ideaal voor het bekleden van kisten of containers.


  • Dankzij hun speciale oppervlak beschermen noppenschuimplaten niet alleen tegen stoten, maar ook tegen wegglijden. De karakteristieke tanden zijn geschikt voor alles wat bijzonder breekbaar of gevoelig is.


  • Verpakkingsfolies vormen een beschermend pak voor alle langwerpige goederen – van flessen tot cilinder onderdelen. Het net verdeelt stootkrachten gelijkmatig over het oppervlak en vermindert zo aanzienlijk het risico op schade.


  • Verpakkingsschuim in een zak is een letterlijk kussen voor alle volumineuze, zware goederen die bescherming nodig hebben. Plaats het gewoon tussen twee zakken en de goederen liggen perfect in de verpakking.Waar moet ik op letten bij het verpakken met schuimfolie?Als u aandacht besteedt aan efficiëntie in materialen en processtromen tijdens de hele verpakking operatie, zult u daar op alle niveaus van profiteren: organisatorisch, financieel en in termen van klanttevredenheid.Controleer uw typische verzend volume en experimenteer met verschillende combinaties van kartonnen vouwdoos en bekledingsmateriaal. Het doel: de kleinst mogelijke verpakking vinden die de inhoud optimaal beschermd.U kunt dit heel praktisch bepalen: verpak een afgekeurd of dummy product in zo dun of goedkoop mogelijke schuimfolie en een bijpassende kartonnen vouwdoos. Laat deze verpakking vallen. Als er iets kapot gaat, gebruikt u een steeds grotere schuimdikte en kunt u kiezen voor bijvoorbeeld noppenschuim in plaats van gladde platen.Bovendien kunt u verschillende bekledingsmaterialen slim met elkaar combineren:
  • Printplaten of kleine onderdelen worden eerst in zakken met luchtkussentjes opgeborgen voordat ze in een kleine kartonnen vouwdoos worden geplaatst met eventueel extra schuimfolie.


  • Een set flessen met een beschermingsnet van schuim heeft meestal geen extra opvulmateriaal nodig in een speciale flessendoos.


  • Schuim is een goede schokdemper, maar als vocht de grootste vijand van uw goederen is, zijn bekleding producten de belangrijkste eerste laag voor vochtbescherming.Vind nog sneller de perfecte combinatie van bekleding en verpakking met onze tips en trends op het gebied van verpakkingen. Wilt u meer details? Neem contact op als u vragen heeft.