Speciale markeringen

Permanente en veilige markering: gebruik onze waarschuwingstapes, etiketten, vochtindicatoren en andere indicatoren voor uw gevoelige goederen en veiligheid in het bedrijf: bestel speciale markeringen voor verzending en gebruik gemakkelijk bij ons online.

In de categorie Speciale markeringen bieden wij u producten van de volgende merken aan: eurokraft basic, tesa.

Uw filters
Relevant
Aantal artikelen: 14

Speciale markeringen: veiligheidsinstructies voor plakken en afrollenSpeciale markeringen zijn onmisbaar voor het transport van gevoelige goederen en voor de veiligheid in het bedrijf. Op de vloer, op kartonnen vouwdozen, voor doorgangen of op gevaarlijke goederen: met waarschuwingsbanden en waarschuwingslabels maakt u duidelijk wat moet worden gedaan – en wat niet. Waarschuwingsbanden of veiligheidstapes in rood en wit of zwart en geel geven bijvoorbeeld bronnen van gevaar aan. Waarschuwingstapes met opdruk maken duidelijk waarop tijdens transport moet worden gelet: de opmerking ’Risico op breuk’ of ’Let op glas’ geeft aan dat er breekbare goederen in de transportdoos zitten. Vochtigheidsindicatoren zijn betrouwbaar als het gaat om het weergeven van de vochtigheid in de verpakking. En speciale indicatoren voor temperatuur geven bijvoorbeeld informatie over de naleving van de koudeketen.Welke waarschuwingsmarkeringen en veiligheidstapes zijn er?Onze speciale markeringen behoren niet voor niets tot de bovenste categorie van sluiten en labelen. Want zelfklevende waarschuwingsbanden en labels hebben vaak een dubbele functie: ze sluiten bijvoorbeeld kartonnen vouwdozen of pakketten af en geven tegelijkertijd veiligheidsmaatregelen en behandelingsregels aan. Hetzelfde geldt voor veiligheidstapes voor afbakening of markering: deze wijzen of blokkeren de weg en geven tegelijkertijd de reden daarvoor aan. Ons assortiment omvat: • Indicatoren: Vochtindicatoren, schok- en kantelindicatoren zijn een verzekering voor de ontvanger van gevoelige goederen. Als de indicatoren een waarschuwing of manipulatie aangeven, moet hij de acceptatie weigeren. Temperatuurindicatoren zorgen voor naleving van de koudeketenlogistiek.

 • Een waarschuwingsband in zwart en geel markeert permanente obstakels en gevaarlijke plekken, zoals treden of randen.

 • Een waarschuwingsband in rood en wit is voorgeschreven voor het afzetten van tijdelijke obstakels en gevaarlijke punten, bijvoorbeeld in het geval van graafputten of gevaarlijke lekkages.

 • Waarschuwingsbanden met opdruk voor transport sluiten kartonnen vouwdozen en zendingen af en communiceren over breukgevaar, stapelverbod, gevoelige elektronica, welke kant bovenop moet enz. Deze plakbanden zijn ook verkrijgbaar als duurzame papieren waarschuwingsbanden.

 • Waarschuwingslabels geven soortgelijke of aanvullende instructies en kunnen op alle producten en in elke positie worden aangebracht.

 • Veiligheidszegels kunnen niet worden verwijderd zonder sporen achter te laten. Wanneer ze worden verwijderd, laten ze duidelijke markeringen achter op kartonnen vouwdozen en dergelijke. Hierdoor kunnen garanties van fabrikanten worden nagekomen en kan de integriteit van leveringen worden gegarandeerd.

 • Etiketten voor gevaarlijke goederen en voorgeschreven etiketten voor verschillende landen voldoen aan een groot aantal veiligheids- en transportvoorschriften.


Waar moet ik op letten bij het gebruik van waarschuwingsbanden?Of het nu gaat om het beveiligen van een bouwterrein, het markeren van transportgoederen of het conform de voorschriften inrichten van uw magazijn: wettelijk verplichte markeringen moeten altijd worden gebruikt, nuttige markeringen horen altijd te worden gebruikt. Ga er altijd van uit dat mensen fouten maken. • Let op ondubbelzinnigheid. Verschillende markeringen – bijvoorbeeld op een pakket – mogen elkaar niet tegenspreken en mogen niet overbodig zijn. Hoe meer markeringen er worden gebruikt, hoe groter de kans dat ze worden genegeerd.

 • Vertrouw niet alleen op waarschuwingen en labels. Vul, demp en bescherm goederen in de verpakking alsof het ergste zal gebeuren. Gebruik zegels en afdichtingen als dat nodig is.

 • Informeer de ontvanger bij bijzonder gevoelige zendingen vooraf over de genomen veiligheidsmaatregelen en waarop moet worden gelet. Dit bespaart later geschillen.

 • Train personeel over waarschuwingsbandcodes, symbolen en stickers, en het daaruit voortvloeiende gedrag. Dat beschermt u tegen schadeclaims en verhoogt het bewustzijn onder uw personeel.


Wij adviseren u graag bij uw keuze. Neem gewoon contact met ons op.