Laadapparaten, netadapters

Van leeg naar vol in de kortste tijd – laders en voedingen maken elk draadloos apparaat snel weer klaar voor gebruik. Snelladers, voedingen en universele laders voor accu's vindt u hier in onze shop, voor meer informatie leest u gewoon verder hieronder.

In de categorie Laadapparaten, netadapters bieden wij u producten van de volgende merken aan: eurokraft pro, KERN, SCANGRIP, Kärcher, Pramac, HelgeNyberg, PRESSOL, VARTA.

Uw filters
Merk
Duurzaamheid
Categorie
Relevant
Aantal artikelen: 28

Laders en voedingen: vullen, graag!Op een gegeven moment moet zelfs de krachtigste accu worden opgeladen. Maar ook bij het laden van energie staat de ontwikkeling niet stil. Moderne voedingen worden steeds sneller, efficiënter en goedkoper.Wat is het verschil tussen een lader en een voeding?Met de toenemende technische vooruitgang worden de grenzen steeds vager voor deze toebehoren in bedrijven.  • In principe heeft een voeding voor de continue voorziening van technische apparaten een constante spanning en stroomsterkte.

  • De lader mag alleen accu's opladen tot het gewenste laadniveau. Hiervoor gebruikt de lader een overspanningsbeveiliging, laadniveaumonitors en andere veiligheidsvoorzieningen.

  • USB-laders voor smartphones, tablets enz. zijn een tussenvorm. Via een netstekker worden ze een klassieke voeding, maar de functie als lader met ingebouwde laadstop staat centraal.


Welke soorten laders zijn er?Het assortiment moderne laders voor huishoudelijk, zakelijk en commercieel gebruik is duidelijk verdeeld in twee categorieën: specialisten en universalisten.  • Speciale laders zijn zo ontworpen dat ze alleen accu's van bepaalde apparaten kunnen opladen – bijvoorbeeld elektrisch gereedschap, miniliften of weegschalen. De nauwkeurigheid van de aansluiting tussen accu en lader is cruciaal voor het opladen van krachtige accu's, zoals die worden gebruikt in e-mobiliteit of voor elektrisch gereedschap.

  • Universalisten omvatten apparaten voor accu's n in AA- of AAA-batterijformaat. Ook USB-laders zijn compatibel met alle apparaten die een overeenkomstige aansluiting hebben.


Wat is beter – snellader of normaal?De mythe blijft bestaan dat snelladers de accu beschadigen. ’Schade’ treedt echter alleen op als de accu of het apparaat na het opladen aan de lader gekoppeld blijft. In dat geval wordt de totale levensduur van de energiecel verkort door het zogenaamde druppelladen.In een zakelijke omgeving zijn snelladers zelfs de beste keuze. Ze verminderen de uitvaltijd en zorgen ervoor, door snel op te laden, dat u minder vervangings- en reserveaccu's nodig heeft voor een apparaat.Hoeveel watt moeten laders hebben?Het vermogen van speciale laders voor een specifieke groep apparaten wordt altijd afgestemd op de behoefte van de accu. Als eenheid van elektrisch vermogen betekent meer watt ook sneller opladen. Hoewel de vuistregel ’1 watt = 1 uur laadtijd’ sterk vereenvoudigd is, kan deze over het algemeen worden toegepast op de laadtijd: een 18 V/2,5 Ah-accu (45 watt) is in ongeveer een uur volledig opgeladen met een 18 V/2,5 A-snellader.Niet vergeten: Accu's en laders zijn een bron van gevaar. Daarom kan het opladen en opbergen het beste gebeuren in laadkasten voor accu's.U kunt bij ons ook terecht voor informatie over het veilig omgaan met lithium-ionbatterijen. Aarzel bij vragen niet om contact met ons op te nemen.