Werkbanken, werktafels

Betrouwbaarheid is belangrijk. Stabiliteit ook. Professionaliteit in ieder geval. Denkt u dat we het over uw werknemers hebben? Verre van dat! We hebben het over onze hoogwaardige werkbanken en werktafels!
Inkoophandboek voor de categorie Werkbanken, werktafels

Ergonomische werktafels en werkbanken in industrieel designHebt u wel eens nagedacht over hoe de juiste werkbanken en werktafels bijdragen aan het succes van uw bedrijf? Ze vormen letterlijk de basis voor nauwkeurige en hoogwaardige werkresultaten. Het loont dus in alle opzichten om bij de aankoop rekening te houden met enkele details – en te vertrouwen op onze expertise als het gaat om bedrijfs- en werkplaatsuitrusting. Koop nu uw elektrisch in hoogte verstelbare werktafel op wielen!
Wat voor soort werktafels en werkbanken bestaan er?Afhankelijk van functie en regelgeving stellen verschillende werkgebieden verschillende eisen aan werktafels. In ons assortiment vindt u werktafels voor al uw eisen en behoeften, en met oog voor detail:  • Werkpleksystemen zijn modulaire concepten die u met toebehoren en een hoge mate aan flexibiliteit steeds weer kunt aanpassen aan processen en workflows. Ze zijn een uitdrukking van de verandering in Industrie 4.0 en tegelijkertijd een budgetvriendelijke manier om altijd up-to-date te zijn.

  • Werktafels zijn ontworpen werkplaatsen, productielijnen, magazijnen en expedities. Als aanpasbare allrounders doen ze dienst als universele bureautafels, paktafels, orderpickstations en werktafels voor vele handelingen. Ze zijn stabieler, robuuster en belastbaarder dan bureautafels, maar moeten net zo ergonomisch zijn. Daarom worden vooral in hoogte verstelbare of verrijdbare modellen aanbevolen.

  • Cleanroomtafels met roestvaststalen onderstellen, afgedichte oppervlakken en naadloze afwerkingen voldoen aan de strenge voorschriften voor deeltjesconcentratie in cleanrooms en laboratoria. Deze varianten zijn de eerste keuze op alle werkplekken waar hygiëne een belangrijke basisvoorwaarde is.

  • Werkbanken worden beschouwd als het klassieke werkoppervlak in de werkplaatsen van montage- en ambachtelijke bedrijven. Onze werkbanken tonen de veelzijdigheid in deze categorie. Als modulair systeem dat individueel kan worden samengesteld of als kant-en-klare werkbank met roestvrijstalen onderstellen, houten werkbladen en met wielen en laden: Robuustheid, zelfs voor de zwaarste onderdelen, is hier altijd gegarandeerd.Teamwerk: in rijen opgestelde werkplekken en groepswerkplekkenBij ons krijgt u werkbanken met bovenbladen tot 4 meter breed. Met deze lengte kunnen drie werkplekken op één werkbank ontstaan. We bieden ook groepswerkplekken voor scholen, opleidingsbedrijven en andere bedrijven waar mensen in teamverband werken. De zeshoekige werkbank biedt bijvoorbeeld genoeg ruimte voor zes werkplekken op een oppervlakte van ongeveer 6 vierkante meter. Neem gerust contact met ons op, onze klantenadviseurs laten u graag zien wat allemaal mogelijk is.
Het juiste tafelblad voor uw werkbank – een cruciaal elementBij kaiserkraft kunt u kiezen uit een groot aantal tafelbladen:  1. Multiplexplaten zijn gemaakt van gestoomd beuken- of berkenfineer en zijn universele en voordelige werkbladen voor uiteenlopende werkplaatstoepassingen.

  2. Het massiefbeuken werkblad is de klassieker onder de werkbladen. De tandverlijmde beukenlamellen zijn bijzonder robuust en trekken niet scheef. De werkbladen kunnen meerdere malen worden geschuurd en gaan daarom vaak tientallen jaren mee. En dat is niet de enige reden waarom ze bijzonder duurzaam zijn – het hout is afkomstig uit duurzame bosbouw in de directe omgeving van onze werkbankleveranciers.

  3. Universele panelen hebben een antistatische en slijtvaste coating van kunststof, linoleum of urphen. Hierdoor zijn ze bestand tegen oliën, vetten, water, hitte en in sommige gevallen zelfs zwakke zuren en logen. Bovendien zijn ze moeilijk ontvlambaar.

  4. Plaatstaalpanelen bestaan uit een houten paneel met een coating van gegalvaniseerd plaatstaal. Deze panelen zijn ideaal voor zware mechanische belastingen of bij het werken met olieachtige en vettige voorwerpen.

  5. Hardlaminaatpanelen hebben een hoge kras- en slagvastheid, zijn bestand tegen zwakke zuren en alkaliën en tegen gangbare huishoudelijke chemicaliën en oplosmiddelen.Waarop moet ik letten bij het kiezen van de juiste werkbank?Terwijl het bij de inrichting van uw werkplaats of productieruimte vroeger vooral ging om de hoeveelheid ruimte die u nodig hebt om te werken of voor uw gereedschap en werkstukken, is de focus nu verschoven. Tegenwoordig vragen inkoopafdelingen zich vooral af hoe deze behoeften zullen veranderen – misschien morgen, misschien over een jaar.De onzekerheid van voortdurende veranderingen in de industrie en het bedrijfsleven beantwoordt u het best met een zo groot mogelijk aanpassingsvermogen. Werktafels in modulair ontwerp lopen voorop; in geval van twijfel lossen kleine toebehoren een groot ruimteprobleem op tegen een gunstige prijs.Bovendien is ergonomie niet langer alleen gericht op bureaus en bureaustoelen. Wanneer u nieuwe werkplekken creëert, kunt u altijd het beste kiezen voor in hoogte verstelbare tafels. Naast minder rugpijn en gezondere werknemers profiteert u dan van nauwkeuriger resultaten. Want met in hoogte verstelbare werktafels en werkbanken verhoogt u ook de kwaliteit van het werk. Bovendien bent u nog flexibeler als u kiest voor verrijdbare werktafels.Bent u dankbaar voor iedere informatie? Neem dan contact met ons op. Onze experts beantwoorden uw vragen over het assortiment en geven u graag tips bij welk bedrijfsonderdeel uw favoriete tafel het beste past.Overigens: We hebben ook ESD-werktafels en -stoelen en pc-werktafels!