ESD-toebehoren

Ook op de ESD-werkplek zijn het de details die het verschil maken. Echte bescherming tegen ongewenste ontladingen kan alleen worden gegarandeerd met ESD-toebehoren.

In de categorie ESD-toebehoren bieden wij u producten van de volgende merken aan: Treston, NOTRAX, Kongamek, eurokraft pro.

Uw filters
Merk
Duurzaamheid
Hoogte [mm]
70
70
900
900
-
Relevant
Aantal artikelen: 23

ESD-toebehoren op de werkplek – het cruciale verschil tussen goede en perfecte beschermingU hebt uw ESD-werkplek zorgvuldig ingericht, maar er treden nog steeds ongecontroleerde ontladingen op? Kijk eens heel goed! ESD-toebehoren bevatten belangrijke bouwstenen voor uw EPA-ruimte en zorgen voor details die soms het grootste beschermende effect hebben.
Wat zijn de belangrijke ESD-toebehoren?Elke vakman kent de typische bronnen van ongewenste elektrostatische ontladingen op de ESD-werkplek: personeel, uitrusting, werkinstrumenten en transportmiddelen. Voor elk van deze bronnen bestaan er ESD-toebehoren die de bescherming niet alleen verhogen, maar in sommige gevallen zelfs mogelijk maken.Naast de voorgeschreven ESD-werkkleding moet iedere werknemer een ESD-armband dragen. Deze brengt de verbinding met de aarde tot stand. Gebruik voor de voeten ESD-compatibele werkschoenen of een praktische hielriem.De basisuitrusting van ESD-stoelen en ESD-tafels beantwoordt niet noodzakelijk aan uw behoeften op de ESD-werkplek. Hier bieden verlengstukken, zoals legborden of perforatieplaten, uitkomst. Voor de opslag en het vervoer van uw componenten zijn ESD-opslagboxen de beste optie – inclusief geschikte ESD-toebehoren zoals deksels om in te klappen of op te leggen.Aardingsstekkers zijn de belangrijkste verbinding tussen een aardingskabel en de voorgeschreven vloermatten, zonder welke een EPA – d.w.z. een Electrostatic Protected Area – zelfs niet wordt goedgekeurd.Daarnaast bieden wij u werkapparatuur zoals ESD-conforme industriële weegschalen en alles wat het rondvliegen van vonken betrouwbaar voorkomt.
Waar moet ik op letten bij ESD-toebehoren?Uw volledige EPA-uitrusting, van het ESD-stellingsysteem tot de ESD-transportmiddel, moet regelmatig worden gecontroleerd om na te gaan of deze in overeenstemming met de normen kan worden gebruikt. Met ESD-toebehoren kunt u zich in het beste geval de aankoop van een nieuwe set besparen. Zodra de afvoercapaciteit afneemt, is vervanging aan de orde.Ook al zijn ESD-toebehoren onontbeerlijk, een correct gedrag in dit speciale werkgebied biedt de grootste bescherming tegen ongewenste spanningsvereffening. Train daarom uw personeel en maak hen bewust van onvoorwaardelijke details zoals het dragen van de ESD-armband.Als u meer wilt weten over ESD, EPA en elektrostatische principes, bekijk dan onze productgids ESD: bescherming tegen ontladingen met mogelijk ernstige gevolgen.