Hijsbanden

Met onze hijsbanden kunt u alles heffen wat u maar wilt. Deze zijn speciaal gemaakt om grote zaken op een aanzienlijke hoogte te heffen. De meeste gaan tot 6000kg.Ontdek al onze draagriemen en hijsbanden.

In de categorie Hijsbanden bieden wij u producten van de volgende merken aan: Bohle.

Hijsbanden met lussen en beugelsHijsbanden houden bij elkaar wat bij elkaar hoort. In dit geval weliswaar tijdelijk, maar wel bijzonder stevig. Dat is ook belangrijk als u lasten van enkele tonnen door de lucht wilt verplaatsen. Daarbij is een hoog draagvermogen slechts een van de vele voordelen van onze hijsbanden.Klik hier wanneer u vragen heeft over onze service. Ladingen moeten altijd verzekerd worden en mogen zeker niet verschoven worden op een vrachtwagen. Ontdek daarbij ook onze aanrijdbeveiligingen die bijtreden tot de verzekering van uw ladingen.
Veiligheid in het algemeen is ook een belangrijk aspect in een bedrijf. Ontdek snel wat u allemaal nodig hebt om uw bedrijf zo veilig mogelijk te maken.Waar blinken hijsbanden in uit?Hijsbanden van kaiserkraft zijn licht en kunnen zware lasten heffen. Afhankelijk van de uitvoering houden ze meer dan 10000 kg in de lucht, zonder dat u er bang voor hoeft te zijn dat er een scheur in de band komt. Tegelijkertijd beschermen ze kwetsbare lasten, omdat ze zijn uitgevoerd in zacht materiaal en een breed steunoppervlak hebben.Over materiaal gesproken: onze hijsbanden zijn gemaakt van duurzaam en temperatuurbestendig polyesterweefsel volgens DIN EN 1492-1. Ze zijn verkrijgbaar met zowel versterkte eindlussen als stalen beugels voor een nog langere levensduur. Daarnaast zijn de hijsbanden bij kaiserkraft verkrijgbaar in verschillende lengtes. Inkorten is namelijk taboe als u de functionaliteit van de band wilt behouden.Direct, gestropt, ergens omheen gelegd, welke bevestigingsmogelijkheden zijn er als het om hijsbanden gaat?Een hijsband kunt u direct gebruiken met een lasthaak en een aanslagpunt, maar dat is slechts één van meerdere opties. Heeft het voorwerp dat u wilt hijsen geen aanslagpunt, dan legt u er de band een- of tweemaal omheen en bevestigt u deze met beide uiteinden aan de kraan. U kunt het ene uiteinde van de band ook door het andere steken en het vervolgens aan de kraan bevestigen. U kunt een hijsband direct, gestropt of ergens omheen leggen, zo blijft u altijd flexibel.Waar moet opgelet worden als het gaat om het hijsvermogen?Een eerste indicatie van het hijsvermogen van hijsbanden geeft de kleur aan:


  • Donkergroen: 500 kg

  • Paars: 1000 kg

  • Lichtgroen: 2000 kg

  • Geel: 3000 kg

  • Grijs: 4000 kg

  • Rood: 5000 kg

  • Bruin: 6000 kg

  • Oranje: ≥ 10000 kg


Meer gedetailleerde informatie is te vinden in onze productbeschrijvingen. Daar leest u ook, hoe de draagcapaciteit verandert bij een grote hellingshoek en bij extreme temperaturen. Zo wordt u behoed voor onaangename verrassingen. Als u de band dubbel neemt, draagt hij dubbel zoveel, zo verhoogt u de capaciteit.Hoe lang kunt u hijsbanden gebruiken?Zolang ze in een perfecte staat verkeren. Als er sprake is van enige schade of vervorming, moeten de hijsbanden worden vervangen. Om ervoor te zorgen, dat u dit belangrijke moment niet mist en het risico loopt op een ernstig ongeluk, is eenmaal per jaar een controle, uitgevoerd door een geautoriseerd persoon, verplicht.Heeft u nog vragen over de eigenschappen en het gebruik van hijsbanden? Wij staan persoonlijk tot uw beschikking. Natuurlijk ook dan als u op zoek bent naar aanslagmiddelen of de juiste kraan.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Buisfolies | Hijsvoorzieningen | Zwenkkranen | Draagbalken | Werkplekmatten | Rubbermatten | Bohle hijsbanden