ESD stoelen en tafels

Een ESD-werkplek zonder ESD-stoelen en -tafels is niet meer dan een geaarde opslagruimte. Om ervoor te zorgen dat elk van uw componenten overtuigt door perfecte precisie en absolute functionaliteit, moet u de ergonomie en het gebruiksgemak onder de loep nemen.

In de categorie ESD stoelen en tafels bieden wij u producten van de volgende merken aan: bimos, Treston, RAU.

Relevant
Aantal artikelen: 40

ESD-werkstoelen en ESD-werktafels: veilig werken zonder spanningTerwijl u op kantoor en in de administratie vooral denkt aan de ergonomie van uw draaistoelen en werktafels, draait in de ESD-sector (bijna) alles om gecontroleerde spanningsvereffening. Zonder een comfortabele en gezonde werkhouding? Natuurlijk niet! Moderne ESD-werkstoelen, van krukken en bureaustoelen tot draaistoelen, in combinatie met ESD-werktafels bieden perfecte oplossingen!
Waarom heb ik speciale werktafels en werkstoelen nodig voor de ESD-ruimte?Ook al hebben werktafels een vaste plaats en worden ze nauwelijks elektrostatisch geladen door wrijvingsenergie, toch zijn ze een elementair onderdeel van de juiste uitrusting van een ESD-werkplek. Statische oplading vindt voornamelijk plaats tijdens het gebruik door het personeel en door contact met werkgerei op het tafelblad. Daarom zijn ESD-werktafels gemaakt van dissipatieve materialen – van het blad van melamine tot de poten van het frame met verbindingselement naar de aarde.Bij werkstoelen is het spanningsrisico duidelijk: wielen schuren over de vloer, werkkleding schuurt over de zitting – ESD-versies zijn dus nog crucialer zodra uw werknemers met gevoelige elektronische componenten werken.
Welke ESD-producten voor welk werkgebied?De inrichting van de cleanroom vormt een bijzondere uitdaging: vooral in medische laboratoria, maar ook bijvoorbeeld bij de productie van chips of in de farmaceutische industrie, moet men niet alleen het ESD-gevaar uitbannen, maar ook de deeltjesverontreiniging laag houden. Werktafels en -stoelen voor cleanrooms zijn niet alleen geleidend, maar voldoen ook aan de eisen van ISO 14644-1 inzake cleanroomklassen. Extra gladde oppervlakken en een zo naadloos mogelijke verwerking vergemakkelijken hygiëne en reiniging.Zelfs zonder cleanroom-normen is eenvoudige netheid vereist in de ESD-zone. Toch komt ergonomie op de eerste plaats: ESD-geschikte stoelen en tafels zijn gemakkelijk in hoogte verstelbaar, ondersteunen de juiste werkhouding en ontlasten zo hun werknemers.Bij de keuze tussen een werkkruk en een ingewikkelde draaistoel met alle ergonomische chicanes moet u altijd kiezen voor een model dat het best geschikt is voor de werkplek. Hoe langer het werk duurt en hoe meer concentratie vereist is, hoe uitgebreider de ESD-stoel moet zijn uitgerust.
Welke ESD-toebehoren mogen niet ontbreken?Een van de belangrijkste bronnen van ontlading tussen ESD-stoel, ESD-tafel en gevoelig werkobject is de mens. Daarom moet het personeel in de ESD-zone altijd geaarde ESD-toebehoren (zoals de ESD-armband) en ESD-werkkleding dragen. ESD-vloerbedekkingen onder de stoelen en tafels zorgen voor een betrouwbare dissipatie.
Hoe al deze factoren op elkaar inwerken, kunt u precies lezen in onze productgids ESD: bescherming tegen ontladingen met mogelijk ernstige gevolgen.