Kabellieren

Met kabellieren hijst u werkstukken en werkmaterialen met een gewicht tot meerdere honderden kilo’s en nog krachtiger zijn onze elektrische lieren! Natuurlijk vindt u hier ook bouwlieren voor gebruik in de mobiele sector en tirfor takels zijn ook optimaal voor het verplaatsen van zware materialen.

In de categorie Kabellieren bieden wij u producten van de volgende merken aan: Thern.

Uw filters
Merk
Kabellengte
Hijsvermogen
Relevant
Aantal artikelen: 20

Kabellieren, elektrische takels en trekkabelsKabellieren, elektrische takels, tirfor takels en trekkabels zijn de klassiekers van de hijstechnologie, het zijn plaatsbesparende alternatieven voor de kettingtakel. Geen wonder, er is tenslotte altijd wel iets te tillen, zowel op de bouwplaats als in de werkplaats, binnen of buiten. Soms zijn kleine en flexibele hefapparaten de beste oplossing.Ladingen moeten altijd verzekerd worden en mogen zeker niet verschoven worden op een vrachtwagen. Ontdek daarbij ook onze aanrijdbeveiligingen die bijtreden tot de verzekering van uw ladingen.


Veiligheid in het algemeen is ook een belangrijk aspect in een bedrijf. Ontdek snel wat u allemaal nodig hebt om uw bedrijf zo veilig mogelijk te maken.Hoe werken kabellieren en trekkabels?Geen kabellier zonder kabel – of specifieker: zonder een kabel met meerdere strengen die ook bestand is tegen hoge belastingen. Een ander vast onderdeel van kabellieren is de trommel waar het touw omheen opgewonden wordt. Daarom spreken we van een ’trommellier’. Door het draaien van de trommel wordt de kabel en de daarmee verbonden last verhoogd of verlaagd. Bij sommige kabellieren wordt dit proces uitgevoerd door te draaien aan een slinger. Elektrische kabellieren zijn uitgerust met een motor en een afstandsbediening. Alles wat u moet doen om de last te hijsen, neer te laten of in de lucht te houden is op de juiste knop drukken.Waar zijn kabellieren en trekkabels voor bestemd?Kabellieren zijn eenvoudig te bedienen hijsapparaten om lasten te hijsen of te trekken. Weliswaar ligt het hijsvermogen op een uitzondering na lager dan bij een kettingtakel, maar ze nemen weinig plaats in en zijn aangenaam licht. Ze zijn daarom, afhankelijk van het model, ook geschikt voor mobiele toepassing.Een elektrische kabellier of een handlier: welke lier wanneer kopen?Inzetgebied en gebruiksdoel zijn doorslaggevend bij de keuze van kabellieren:  • Voor een vaste locatie in het magazijn, in de productie of in de werkplaats vindt u bij kaiserkraft handbediende lieren voor montage aan de wand. Geluidsarm, compact en met hijslasten van een paar honderd kilo.

  • Heeft u meer ruimte tot uw beschikking en wilt u een hoger gewicht hijsen? Dan bevelen wij een elektrische lier met een hijsvermogen tot 2000 kilogram aan, we bieden elektrische lieren van 100 kg tot 2000 kg.

  • Buiten op de bouwplaats en op wisselende locaties vormen onze bouwlieren de optimale oplossing. Ze zijn eenvoudig te bevestigen met een haak en te besturen met afstandsbediening. De automatische uitschakeling bij een opgewikkelde kabel verhoogt de veiligheid.


Wilt u deskundige hulp bij het maken van een keuze? Wij adviseren u graag, niet alleen bij de aankoop van kabellieren. Bij kaiserkraft zijn ook kettingtakels, kranen, veerbalancers en al het andere dat u nodig heeft om te hijsen en voor het transport in uw bedrijf.