Werkpleksystemen

Uiteraard gaat u bij het ontwerpen van werkplekken systematische te werk – anders zou u niets kunnen produceren, repareren of creëren. Maar met werkpleksystemen denkt u nog een stap verder. Namelijk aan uw toekomstige succes!

In de categorie Werkpleksystemen bieden wij u producten van de volgende merken aan: Treston, RAU, eurokraft basic, eurokraft pro, LISTA.

Merk
Duurzaamheid
Breedte [mm]
500
500
2000
2000
-
Relevant
Aantal artikelen: 23

Werkpleksystemen voor industrie en kantoren: welkom in uw droombaan!Niet alles loopt precies zoals u dat wilt – een goede werkplek inrichten wel. Werkpleksystemen bieden maximale aanpasbaarheid en individualisering. Vind de werkbanken en werktafels die voldoen aan uw behoeften en werk iedere dag met plezier in uw favoriete werkomgeving. Het gaat echter niet alleen om werkplezier, maar ook om gezondheid: een ergonomische werkplek is een werkplek die zich optimaal aanpast aan de behoeften van de werknemer zonder gezondheidsrisico's door een slechte houding of onvoldoende verlichting, ook bij urenlange, gelijkblijvende werkzaamheden.
Wat onderscheidt een werkpleksysteem van een eenvoudige werktafel?Werkpleksystemen zijn aanpasbare werkbanken en werktafels die u gemakkelijk kunt uitbreiden, hergebruiken, herschikken of optimaliseren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met zwenkarmen, aflegkasten, legborden of geperforeerde wanden. Alle benodigde materialen bevinden zich zo binnen het gezichtsveld en binnen handbereik van de gebruiker. Verdere toevoegingen zijn werkplaatslampen voor optimale lichtomstandigheden op de werkruimte.Slanke werktafels met hoogteverstelling, tafelwagens of modulaire basistafels kunnen in een handomdraai worden samengevoegd tot een werkplaats of productiewerkplek waar u sneller en ergonomischer kunt werken.Als het product of het proces verandert, kunt u deze werkpleksystemen onmiddellijk voor nieuwe processen optimaliseren zonder lange stilstandtijd. Daarmee zijn werkpleksystemen het antwoord in meubelvorm op de dynamiek, verandering en digitalisering waarmee elke industrie en ambacht te maken krijgt.We bieden werkpleksystemen voor verschillende branches die eenvoudig en snel te monteren en te realiseren zijn.
Wat moeten werkpleksystemen bieden? De juiste werkhoogte is cruciaal!Naast procesflexibiliteit is ook de gezondheid van werknemers van cruciaal belang voor werkpleksystemen. Een verstelbare hoogte is een van de belangrijkste aspecten in alle meubelconstructies – of het nu gaat om werktafels, werkstoelen of zelfs om transportmiddelen en wagens. De leidraad voor de selectie: werknemers moeten elke handeling in een gezonde, lichaamsvriendelijke houding kunnen uitvoeren.De juiste werkhoogte ligt meestal op ellebooghoogte of iets daaronder. Een te hoog ingestelde tafel veroorzaakt vaak pijn in de nek en schouders. Een te laag ingestelde tafel veroorzaakt rugpijn. Elektrisch in hoogte verstelbare werktafels kunnen snel en gemakkelijk worden aangepast aan uiteenlopende taken en verschillende gebruikers.Het devies voor de gezondheid van werknemers is geen doel op zich: ergonomische productie- en werkplekken verminderen ziekteverzuim en gezondheidskosten, verhogen de productiviteit en zorgen voor meer efficiëntie.
Antivermoeidheidsmatten voor stawerkplekkenLangdurig staand werken belast de rug overmatig en veroorzaakt bovendien vermoeidheid – de concentratie vermindert en als gevoel neemt het aantal fouten toe. Onze antivermoeidheidsmatten bieden uitkomst. Ze verminderen de druk op de voeten, gewrichten en wervelkolom en helpen de bloedsomloop te verbeteren. Ze zijn geschikt voor werkplekken waar geen draaistoel wordt gebruikt. Ook hebben we passende oplossingen voor ESD-werkplekken!
Waar zijn werkpleksystemen nodig in industrie en kantoren?Onze hoogwaardige werkpleksystemen worden in het hele bedrijf gebruikt – eigenlijk overal waar meer dan één taak met één handbeweging moet worden uitgevoerd. Daarom functioneren onze werktafels als:  1. Werkbank en werktafel

  2. Paktafel en orderpickstation

  3. Instant-laboratorium voor directe kwaliteitscontrole

  4. Productielijn

  5. Individuele werplek of montagelijnWerkpleksystemen als ESD-werkplekkenMoet u waardevolle onderdelen beschermen tegen de gevaarlijke elektrostatische oplading? Dan hebt u een ESD-werkplek nodig. We bieden eenvoudige tafels met volume geleidende werkbladen tot complete systemen waarbij alle stalen onderdelen zijn gecoat met halfgeleidende verf en verdere aardingsvoorzieningen zoals aardingskabels, polsbandjes enz. worden gebruikt.
Hoe realiseer ik individuele oplossingen met werkpleksystemen?Ons beste advies is: alles wat geen werktafel is, moet op wielen worden gemonteerd. Rolcontainers, verrijdbaar ladeblokken, werkkrukken e.d. maken deel uit van het werkpleksysteem. Ook toebehoren zoals zwenkarmen voor tablet- en monitorhouders verhogen de flexibiliteit.De belangrijkste vragen over de inkoop worden beantwoord aan de hand van uw huidige activiteiten en productieprocessen en door de mensen die deze uitvoeren. Vraag altijd naar hun behoeften en wensen en maak een gedetailleerde analyse van de huidige staat van uw productieprocessen. Deze observaties tonen u hoe u uw processen kunt optimaliseren, waar processen minder soepel lopen en waar het bestaande systeem beter kan blijven zoals het is.We adviseren u geleidelijk alle starre, oude en niet-ergonomische werkplekken te vervangen door moderne werkpleksystemen. De aanvankelijke investering lekt misschien hoog, maar wordt op middellange en lange termijn weer terugverdiend. We rekenen dit graag voor u persoonlijk uit – neem gewoon contact met ons op!