Zwaarlastwielen

Bent u opzoek naar zwaarlastwielen die alle ladingen kunnen dragen? Wanneer er iets veel te zwaar is om op een gewone kar te leggen, heeft u nood aan zwaarlastwielen. Deze wielen zijn ideaal om zwaardere transporten te doen. Wij hebben deze in alle formaten en sterkten, zelfs zwaarlastwielen met een rubberband.

In de categorie Zwaarlastwielen bieden wij u producten van de volgende merken aan: Proroll, Wicke, TENTE, eurokraft basic, Wagner.

Relevant
Aantal artikelen: 79

Zwaarlastwielen en PU wielen kopenAls er iets te vervoeren is, gaat dat niet zonder wielen. De belangrijkste uitvinding van de mensheid hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Ons assortiment laat echter zien dat u met oog voor de juiste zwaarlastwielen aan uw bedrijfsprocessen nog meer vaart kunt geven. De bedrijfsprocessen die zware transporten bevatten worden met zwaarlast transport wielen verlicht.Zwaarlastwielen of rollen: wat is het verschil?Het verschil tussen wielen en rollen heeft te maken met het ontwerp: rollen bestaan uit een samenstelling van wiel en behuizing met een specifieke bevestiging. Zwaarlastwielen worden direct op een as gemonteerd.Zwaarlastwielen en rollen zijn bedoeld om hefwagens en andere transportapparaten en wagens bijzonder gemakkelijk, comfortabel en veilig vooruit te helpen. Hiervoor moeten ze bestand zijn tegen bepaalde belastingen en aangepast zijn aan de vloerbedekking en de werkomgeving. Zwaarlastwielen van polyurethaan, ook wel PU wielen genoemd, is een voorbeeld van wielen die zijn aangepast aan de vloerbedekking. Heeft u zwaarlastwielen nodig die wat mobieler zijn? Dan kunt u zwaarlast zwenkwielen kopen, geschikte wielen voor zwaar transport en mobiliteit. Is hetgeen wat op de zwaarlastwielen moet rusten klein maar zwaar? Dan zijn kleine zwaarlastwielen geschikt.Zwarelastwielen bereiken dit door het samenspel van vier onmisbare factoren: • Banden/bekleding moeten van geschikt materiaal zijn vanwege vloereigenschappen en werkomgevingen

 • Velgen moeten van een specifiek materiaal zijn om het draagvermogen / de belastbaarheid te optimaliseren

 • Diameter, wielbreedte etc. moeten geschikt zijn voor het betreffende transportmiddel

 • Ontwerp en kwaliteit zijn van belang met betrekking tot kogel-, rol- of glijlagers

 • De grootte van de zwaarlastwielen moet geschikt zijn. Het gebruik van bijvoorbeeld kleine zwaarlastwielen hangt af van de grootte van het transportmiddel

 • Mobiliteit: zwaarlast zwenkwielen zijn geschikt om transportmiddelen gemakkelijk te laten bewegen.


Afhankelijk van de combinatie van deze factoren hebben de zwaarlastwielen en rollen in ons assortiment één of meerdere voordelen die wij voor u verduidelijken aan de hand van pictogrammen. Belangrijke kenmerken zijn: • Lage rolweerstand

 • Niet-strepend, omdat zij op vrijwel alle vloeren slijtvast zijn

 • Lage materiaalslijtage

 • Hoge belastbaarheid bij geringe grootte


Details over de bodemgesteldheid en de speciale geschiktheid van de zwaarlastwielen kunt u altijd nakijken op de productpagina.Welke materialen voor zwaarlastwielen zijn voor gebruik in het bedrijf aan te raden?De materialen van onze zwaarlastwielen en rollen bepalen de loopeigenschappen en het comfort: • Massief rubber is een van de populairste wielmaterialen omdat het soepel loopt, stil is, zich relatief goed aanpast en goedkoop is. De sterkte is echter eindig. Dit is anders bij wielen van tweecomponenten massief rubber. Deze lopen zachter maar hebben toch een lagere rolweerstand.

 • Zwaarlastwielen van polyamide of nylon als bandenmateriaal en velgen worden altijd gebruikt als u een bijzonder stoot- en schokbestendig, chemisch resistent en slijtvast materiaal nodig heeft. Het draagvermogen is zeer hoog, zelfs bij kleine diameters en het wiel is ook ontworpen voor sterke temperatuurschommelingen.

 • Zwaarlastwielen van polyurethaan (PU wielen), is als slijtvaste band perfect materiaal voor kwetsbare vloeren. Afhankelijk van de uitvoering zijn PU wielen bestand tegen hoge temperaturen en chemicaliën. Daarnaast heeft het een soepele en stille loop. Kortom, het kopen van polyurethaan wielen kopen heeft vele voordelen.

 • Zwaarastwielen van grijs gietijzer zijn de beste keuze als het gaat om gebruik in een ruwe omgeving, omdat ze vrijwel onderhoudsvrij en zeer sterk zijn. Als het gaat om bescherming van de vloer of een laag geluidsniveau doen deze zwaarlastwielen niet mee.


Het inkoophandboek Wielen en rollen biedt meer inzicht in de details bij de productselectie van zwarelastwielen of rollen.Kan elke medewerker zwaarlastwielen wisselen?Zolang er voor een transportmiddel of een wagen geen andersluidende veiligheidsvoorschriften gelden, mag iedere medewerker de zwaarlastwielen, polyurethaan wielen of zwaarlast zwenkwielen verwisselen. De installatie en montage van de zwaarlastwielen spreekt voor zichzelf. Het is alleen belangrijk dat de functionaliteit van het apparaat voor gebruik opnieuw wordt getest nadat de zwaarlastwielen zijn vervangen.Mocht u nog vragen hebben over de zwaarlastwielen, kleine zwaartelastwielen of polyurethaan wielen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Wielen voor transportapparaten | Proroll stoelwielen | Proroll zwenkwielen