Werkkrukken

Ga gewoon even op een kruk zitten: zitkrukken en werkkrukken bieden veel bewegingsvrijheid en ruimte als de werkplek beperkt is of als het werk veel flexibiliteit vereist. Van draaikrukken met wielen tot kantoorstoelen, orthopedische stahulpen en ergonomische werkkrukken: Deze slimme producten brengen je van links naar rechts, op en neer. Afhankelijk van wat u wilt of wat uw baan van u vraagt.

In de categorie Werkkrukken bieden wij u producten van de volgende merken aan: bimos, meychair, eurokraft pro, Topstar, Twinco, eurokraft basic.

Uw filters
Merk
Duurzaamheid
Zithoogte
Relevant
Aantal artikelen: 104

Werkkrukken, zitkrukken en stahulpen: gezonde alternatieven voor staan en zittenAls het lichaam lange tijd in één positie blijft, heeft dit onmiddellijke en langdurige gevolgen voor de gezondheid. Ergonomische werkkrukken en stahulpen als middenweg tussen staan en zitten worden daarom steeds belangrijker voor een moderne werkplekinrichting in kantoren of werkplaatsen.Hoe kunnen werkkrukken het werk makkelijker maken?Krukken als compacte zittingen zonder rugleuning zijn in veel opzichten een perfect alternatief voor de klassieke stoel. Het bovenlichaam kan vrij handelen en brengt zichzelf voortdurend in balans in microbewegingen. Hierdoor zijn de spieren veel minder gespannen, vooral tijdens geconcentreerd werken.


Bovendien kunt u zich op ruimtebesparende krukken moeiteloos langs de lengteas bewegen, zodat u bijvoorbeeld met een ergonomisch verantwoorde rotatie kunt schakelen. Met verstelbare werkkrukken kunt u zich ook aanpassen aan de hoogte van het werkoppervlak.


Werkkrukken op wieltjes maken het ook mogelijk om snel heen en weer te schuiven tussen verschillende werkplekken. Niet te vergeten: de krukken zijn veel plaatsbesparender en maken daarom optimaal gebruik van de beschikbare ruimte op de werkplek. Met in hoogte verstelbare krukken kunt u uw zithoogte op elk moment aanpassen aan de werkprocessen en de actuele werkzaamheden.Ergonomische werkkrukken, zitkrukken en stahulpenIn werkplaats en in de industrie moeten medewerkers vaak lange periodes aan de productielijn of de werkbank staan, of geconcentreerd fijnmotorische taken aan de laboratoriumtafel of in de cleanroom uitvoeren. Hoe langer het lichaam in een bepaalde positie blijft, hoe sneller het tekenen van vermoeidheid en slijtage vertoont.


Werkkrukken en stahulpen lossen dit probleem op door een soort compromis aan te bieden tussen staan en normaal zitten op de stoel, afhankelijk van het model. Hoge werkkrullen met wieltjes dragen bij aan de mobiliteit. Stahulpen ontlasten de benen en bevorderen zo de bloedsomloop naar de extremiteiten. Werkkrukken vergroten de mobiliteit van het bovenste steunapparaat in een zittende positie. Bovendien helpen ergonomische werkkrukken en zitkrukken voor een juiste werkhouding.


Omdat ze in principe zijn afgestemd op de gewenste werkpositie van de medewerker, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld ondanks het ’zitten’ op de stahulp te blijven werken of op de werkplaatskruk alle werktafels in de optimale houding te bereiken. Sommige werkkrukken zijn verstelbaar om de ideale hoogte te bereiken.Verschil tussen werkkrukken en stahulpenDe werkelijke werkhouding op een bepaalde plaats geeft aan of u naar de stahulp of de werkkruk reikt. Een zeer sprekend voorbeeld is de positie bij de klantenreceptie of bij het beursbalie. Hier is het over het algemeen wenselijk dat bezoekers staand worden ontvangen. En de (hoge) balie moet er van een afstandje bezet uitzien. Daarom is hier een staande steun aan te bevelen. Ook een taak in de productielijn kan nauwelijks worden uitgevoerd vanaf een draaikruk of rolkruk.


Deze vormen echter het juiste alternatief voor alle zitwerkplekken. Een werkkruk is een goed idee, vooral voor taken die een hoge mate van concentratie vereisen of activiteiten waarbij men snel een starre houding vasthoudt. De kruk mag in geen enkel kantoor ontbreken als alternatieve zitoplossing voor computerwerkers. Als hij niet nodig is, neemt hij nauwelijks ruimte in beslag.Wat zijn de voordelen van wielen bij werkkrukken?Wielen zijn de specialiteit van werkkrukken zoals draai- of montagekrukken en dragen bij aan hun mobiliteit en gebruiksplezier. Ze zijn niet echt handig voor staaande werkzaamheden, tenzij ze deel uitmaken van slimme combinatiemodellen zoals ergonomische stahulpen voor op kantoor, die de voordelen van wendbare werkkrukken combineren met de enorme hoogteverstelbaarheid van stahulpen.


Ook hier zijn ze veel mobieler, stimuleren ze de gebruiker om zich meer te verplaatsen en laten ze hem snel schakelen tussen verschillende werkplekken.


Overigens: al onze werkkrukken op wielen zijn ’lastafhankelijk geremd’. Dit mechanisme zorgt ervoor dat ze zeer soepel bewegen wanneer ze belast zijn (d.w.z. bij het zitten), maar praktisch blokkeren wanneer ze onbelast zijn. Dit voorkomt dat de gebruiker de kruk per ongeluk van zich af duwt als hij/zij opstaat en mogelijk later in het lege gaat zitten en gewond raakt.Meer informatie over ergonomie op de werkplek vindt u op de pagina's van ons inkoophandboek. Wij adviseren u graag persoonlijk over het passende aanbod.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:ıDienbladwagens | Kabeldoorvoeren | Zwenkarmen | Kledingkasten | Ladeblokken | Beschermmatten | bimos werkkrukken | EUROKRAFTpro werkkrukken