Valbeveiligingen

Voor iedereen die op grote hoogte werkt: bescherm uzelf en uw collega's! Hier in onze online shop vindt u alles wat u moet weten over valbeveiliging en valstopsystemen voor professionals in handwerk, industrie en reddingsdiensten. Lees nu verder en kom alles te weten over valbeveiliging.

Uw filters
Eyelets
Brutoprijs
44
44
3013
3013
-
Nettoprijs
36
36
2490
2490
-
Relevant
Aantal artikelen: 21

Valstopsystemen: veiligheidsharnassen, valbeveiliging en coIn het ergste geval is vallen geen optie: zodra u op het werk uw houvast verliest en niet kunt vertrouwen op relingen of andere beschermende maatregelen, zijn valstopsystemen als persoonlijk beschermingsmiddel aan de orde van de dag. Zonder mitsen en maren.
Wat wordt beschouwd als valstopsysteem?Een valstopsysteem heet niet voor niets zo: het is bedoeld om te voorkomen dat mensen van een bepaalde hoogte vallen en zich daarbij verwonden. Dat kan van twee kanten komen:  • Tot de primaire valstopsystemen horen naast veiligheidsharnassen en valbeveiligingssets ook relingen of afdekkingen.

  • Secundaire valstopsystemen omvaten alle inrichtingen die persoonlijk letsel bij een val voorkomen. Hieronder vallen niet alleen vangnetten of touwsystemen, maar tot op zekere hoogte ook zekerende collega's op de grond.Toepassingsgebieden en hoogtes: wanneer heb ik een valstopsysteem nodig?Valstopsystemen als persoonlijke werkbescherming zijn altijd voorgeschreven wanneer werknemers op of boven water werken, alsmede rondom verzinkbare ondergronden. Bovendien gelden bepaalde hoogtegrenswaarden waarboven een dergelijk systeem noodzakelijk wordt.Los daarvan zijn persoonlijke valstopsystemen zoals harnassen en valbeveiligingsmiddelen altijd nuttig als u bijvoorbeeld angstige werknemers meer veiligheid wilt bieden op hoge ladders en steigers of hen in geval van twijfel (en voor hun eigen bescherming) ’aan de lijn’ wilt houden.Volgens de veiligheidsvoorschriften hangt het af van de afstand tussen de grond en de werkplek of een valstopsysteem nodig is, waarbij de volgende drie gevallen worden onderscheiden:  1. Valhoogte van meer dan 1 meter bij muuropeningen en trappen zonder bescherming

  2. Valhoogte van meer dan 2 meter op alle andere werkplekken

  3. Valhoogte van meer dan 3 meter bij werkzaamheden op daken


Deze waarden mogen echter niet zwaarder wegen dan uw individuele risicobeoordeling. Zoals op andere gebieden van de arbeidsveiligheid – van veiligheidsschoenen tot gehoorbescherming – is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.Daarom houden wij ons in ons informatieportaal ook intensief bezig met het thema veiligheid voor werknemers en professionals en bieden wij u vele tips en aanwijzingen:

Voor specifieke vragen over uw keuze of meer informatie over ons assortiment beschermingsmiddelen, zoals valstopsystemen, valbeveiliging of veiligheidsharnassen, kunt u altijd contact met ons opnemen.