Palletwagens

Wie grotere hoeveelheden goederen of zware pallets over korte trajecten moet verplaatsen, is een palletwagen de beste oplossing. Wanneer er bovendien regelmatig moet worden gebukt of zware goederen moeten worden opgetild, zijn palletwagens ideaal voor uw werkplek.Voor alle zware klusjes en vooral de zware palletten, zijn onze elektrische palletwagens de beste die er zijn.

In de categorie Palletwagens bieden wij u producten van de volgende merken aan: Pramac, eurokraft pro, eurokraft basic, Toyota, KERN.

Merk
Duurzaamheid
Breedte [mm]
520
520
560
560
-
Relevant
Aantal artikelen: 68

Palletwagens: soepel lopende magazijnlogistiekMoet het altijd een grote stapelaar zijn om goederen te verplaatsen of in een stelling te sorteren? Het kan ook soepeler. Palletwagens kunt u ook daar inzetten, waar veel stapelaars niet meer toereikend zijn. Palletwagens zijn wendbaarder, compacter en kunnen veel aan.Wie heeft palletwagens uitgevonden?Het idee voor de hefwagen bestond waarschijnlijk al toen de Zweed Ivan Lundquist zijn bedrijf BT oprichtte en in 1948 patent aanvroeg voor de vandaag de dag nog vrijwel originele vorkhefwagen. Wie aan de basis stond, is niet duidelijk.De juiste wielen voor de palletwagenAls we het hebben over hefwagenwielen dan bedoelen we daarmee twee verschillende categorieën: aan de ene kant de stuurwielen die vooral belangrijk zijn voor de wendbaarheid. Aan de andere kant de last- of vorkwielen die het eigenlijk gewicht aan de voorkant van de vork dragen en in een vloeiende rollende beweging omzetten.Zoals bij alle wielen in ons assortiment is het belangrijk dat u deze essentiële toebehoren exact afstemt op het transportgoed en de werkomgeving. Dat geldt niet voor eigenschappen als diameter, draagvermogen en inbouwlengte, deze kunt u vinden op de betreffende productpagina. Ook het materiaal is extreem belangrijk:  • Polyurethaan is geschikt voor kwetsbare vloeren en is bijzonder stil. Polyamide en nylon worden vooral gewaardeerd omdat zij stoot- en slagvast zijn, niet breken en van temperatuurbestendig materiaal zijn. Deze materialen hebben zich ook bewezen als veelzijdig toepasbaar alternatief voor staal bij zwaarlastmodellen.

  • Staal is nodig, als het uitzonderlijk moeilijk wordt.

  • Massief rubber wordt gebruikt voor stuurwielen, het is stil, goedkoop en wendbaar.


Palletwagens kopen voor in een werkomgeving met olieEen olieachtige omgeving is niet alleen een uitdaging voor de operationele veiligheid. Hier gaat het er ook om, dat vele oliën op de lange termijn materialen aantasten. Het gaat hier in het bijzonder om wielen of rollen van elektrische palletwagens en reguliere pallethefwagens, daarom moet u vertrouwen op producten van polyurethaan die ook bestand zijn tegen een groot aantal zuren en logen.Veiligheidscontroles voor palletwagensVolgens DGUV V 68 moeten elektrische palletwagens, als meelopende transport apparaten, jaarlijks worden geïnspecteerd en goedgekeurd door een daartoe bevoegd inspecteur. De te controleren aspecten worden gedetailleerd beschreven in de richtlijn FEM 4.004. Palletwagens die met de hand worden bediend zijn eveneens onderworpen aan de verplichte jaarlijkse controle. Bovendien moet de gebruiker een dagelijkse operationele test uitvoeren. Dit is iets om rekening mee te houden bij het kopen van een palletwagenVeiligheidsschoenen bij het bedienen van palletwagensWaar zware goederen, zware apparaten en pallets worden gebruikt, is beschermende uitrusting altijd relevant. In het magazijn en op de palletwagen worden er verschillende aanbevelingen gedaan voor de beschermingsklasse van schoenen, afhankelijk van de opslagomgeving. Over het algemeen zijn de klassen S2 tot S4 van toepassing. Meer details zijn te vinden in de voorbeelden van de DGUV-regel 112-191 ''Gebruik van voet- en kniebescherming''.Welke olie wordt gebruikt in de hydraulica van pallethefwagens?Om optimaal functioneren van de pallethefwagens te garanderen maakt u gebruik van hydraulische olie die voldoet aan DIN 51524. In het bijzonder moet u letten op het opgegeven temperatuurbereik, dat per olie verschilt.


Wij adviseren u ook graag over alle andere aspecten en onze producten voor magazijninrichtingen. U kunt op ieder gewenst moment met ons contact opnemen.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Steekwagen | Hijsvoorzieningen | Handhefwagens | Palletwagens | Houten pallets | Draagbalken | Toyota palletwagens | QUIPO hydraulische krikken