ESD-stellingsystemen

Netjes werken is belangrijk – vooral op het gebied van ESD. Met ESD-stellingsystemen houdt u het overzicht over technologie, toebehoren en wettelijke voorschriften.

In de categorie ESD-stellingsystemen bieden wij u producten van de volgende merken aan: eurokraft pro.

ESD-stellingsystemen – Alles onder controle? Zeker!Het consequent inrichten van ESD-ruimtes in bedrijven houdt niet op bij de geleidbaarheid. Als het gaat om orde en opslagruimte, kunt u beter niets aan het toeval overlaten. ESD-stellingen hebben niet alleen de juiste elektrische weerstand, maar zorgen ook voor geoptimaliseerde werkprocessen.
Aan welke eisen moeten ESD-stellingen voldoen?Zoals alle inrichtingselementen en hulpmiddelen op de ESD-werkplek moet ook een ESD-stelling op betrouwbare wijze ongecontroleerde elektrostatische ontladingen voorkomen. Daartoe moet de spanning tussen medewerker, stellingen en stellinginhoud gecontroleerd worden afgeleid. Daartoe heeft de wetgever een elektrische weerstand van de opslagruimte van 104 tot 109 Ω gedefinieerd volgens DIN EN 61340-5-1:2008.Onze ESD-stellingen met vrij verstelbare legborden zijn voorzien van een speciale ESD-kunststofcoating waardoor geen extra ESD-beschermingsmatten of ESD-opslagboxen nodig zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat u geen ESD-specialisten meer nodig hebt, integendeel. De bescherming tegen ontladingen moet naadloos en gedurende de gehele behandeling van gevoelige componenten functioneren – zowel tijdens opslag, vervoer als verwerking.Naast alle vereisten voor EPA's (Electrostatic Protected Areas) moeten deze stellingsystemen ook stabiel, eenvoudig te monteren en te verplaatsen en uiterst veerkrachtig zijn. Natuurlijk hoeft u zich daar in ons assortiment geen zorgen over te maken.
Welke ESD-stellingsystemen zijn er?In onze onlineshop vindt u ook gangbare stellingsystemen voor de werkplek in ESD-uitvoering. Voor een individuele inrichting kunt u bijvoorbeeld ESD-stellingen in een basisuitvoering combineren met aanbouwelementen naar wens. De ESD-inhaakstellingen zijn ontworpen voor een draagvermogen tot 1700 kg en zijn dus geschikt voor typische opslagvoorwerpen en gereedschappen in elektrotechnische of laboratoriumruimten.Voor de speciale vereisten in cleanrooms bieden we speciale cleanroomstellingen met afgedichte holtes die voldoen aan de vereisten van cleanroomklasse 3.
Waarmee moet ik ESD-stellingen combineren?De Electrostatic Protected Area in uw bedrijf kan alleen functioneren als u spanningsontladingen in elke werkfase elimineert. Daarom zijn ESD-stoelen en -tafels en ESD-werkkleding net zo onmisbaar als ESD-toebehoren. Zorg er ook voor dat de ESD-inhaakstellingen op een geschikte ESD-vloerbedekking worden geplaatst om volledige ontlading te garanderen.Alles over het onderwerp spanningsvereffening vindt u in onze productgids ESD: bescherming tegen ernstige ontladingen.