Vetpistolen, smeerapparatuur

U gebruikt gereedschap zoals vetpistolen en smeertoestellen om bewegende onderdelen, machines of voertuigen te smeren om slijtage te verminderen. Hier vindt u professionele hendel- en stootvetspuiten met handmatige of automatische bediening en met elektrische of persluchtgestuurde bediening. Lees verder voor meer informatie!

In de categorie Vetpistolen, smeerapparatuur bieden wij u producten van de volgende merken aan: PRESSOL.

Uw filters
Merk
Vulvolume
Bedieningswijze
Relevant
Aantal artikelen: 16

Vetpistolen en smeertoestellen voor professionalsSmeermiddelen zijn allesbepalend voor een soepele werking. Enerzijds verminderen ze slijtage en anderzijds zorgen ze voor een langere levensduur. Want als machines op volle toeren draaien, moeten smeermiddelen regelmatig aangevuld worden. De gemakkelijkste en veiligste manier om dit te doen is met vetpistolen en smeertoestellen.Hoe werkt een vetpistool of vetspuit?Ze zijn het schone (en veilige) alternatief voor het handmatig opnieuw smeren van lagers, machineonderdelen, kettingen, enz. Ze werken volgens het principe van een zuiger onder druk, die het smeervet via een nippel direct op het gewenste punt plaatst. Lange slangen en hulpstukken zorgen ervoor dat de vetspuit ook gemakkelijk dieper in de machine kan komen.De eenhands-vetpistool is populair omdat hij handig, schoon en gemakkelijk te vullen is. Er kan echter minder druk mee worden opgebouwd dan met een tweehands vetpistool met hendel of een vetspuit met perslucht (smeertoestel) of zelfs met accu-vetpistolen.Wat moet ik kiezen?Hoe kleiner en handzamer het smeertoestel, hoe langer het duurt om te smeren. Daarom moet u zich ook richten op het verhogen van de prestatiewaarden naarmate de behoefte aan nasmering in de machines en apparatuur van uw bedrijf toeneemt. Hoe elektrischer de pers, hoe sneller en nauwkeuriger u uw machines en gereedschappen kunt repareren. Belangrijke factoren voor de selectie zijn:  • Werking met los vet en/of vetpatroon

  • Transportdruk en transportvolume

  • Bediening en hanteerbaarheid op moeilijk bereikbare plaatsen

  • Meegeleverde toebehoren van vulnippel tot gepantserde slang


Waarom maken vetpistolen deel uit van het omgaan met gevaarlijke materialen?Schoon smeren? Dat klinkt niet erg gevaarlijk. Toch maken vetpistolen of vetspuiten deel uit van uw bedrijfsconcept voor het omgang met gevaarlijke stoffen.  • Vermijd bij het werken met smeervet contact met de huid of ogen; beschermende handschoenen en terugvettende crèmes worden sterk aanbevolen.

  • Voor de opslag zijn kasten voor gevaarlijke stoffen nodig die het smeervet gescheiden houden van andere brand- of explosiegevaarlijke substanties en voorzien zijn van geschikte veiligheidsvoorzieningen.

  • Voor het bijvullen moeten hulpmiddelen zoals vetvulapparaten en bindvliezen worden gebruikt.


De vetspuiten moeten regelmatig worden gecontroleerd op bruikbaarheid en stabiliteit.Het spreekt voor zich dat u uw werknemers moet trainen in het omgaan met smeermiddelen en vetspuiten en dat u regelmatig risicobeoordelingen moet uitvoeren. Alleen als u uw vaardigheden en behoeften nauwkeurig kunt inschatten, zal het bedrijf echt soepel verlopen.U kunt nog meer te weten komen over veilige opslag van benodigde media in onze informatie over de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de voorschriften. De rest kunnen wij u ook persoonlijk vertellen. Neem daarvoor nu contact met ons op.