Vestigingen wereldwijd

Een wereld vol gelijkenissen

Diversiteit maakt ons sterk. Verschillen maken ons beter en teamwork zorgt ervoor dat we overal komen. In een tijd waarin zakelijke activiteiten steeds internationaler worden, maakt diversiteit ook het verschil.

Alleen de rijkdom aan ideeën, kennis, meningen, ervaringen en attitudes stelt ons in staat op de markt te overleven. Een ’anders-zijn’ dat een gemeenschappelijke basis vindt om lokaal, regionaal en mondiaal op te treden en ... te inspireren. Wij bieden een professioneel thuis waar zowel medewerkers als klanten zich begrepen voelen, op elkaar kunnen bouwen en op elkaar kunnen rekenen. Samen bouwen we aan een wereld die zin en respect, toegevoegde waarde en oriëntatie geeft op zakelijk en persoonlijk vlak. Dat doen we niet alleen lokaal of in één land, dat doen we in alle 18 kaiserkraft-landen met meer dan 1.000 medewerkers en klanten uit de hele wereld. Wij zijn ’equipped around the world’. Laten we nu vieren wat we gemeen hebben!

Vestigingen wereldwijd wt$

Willkommen in Deutschland.

Het land van dichters, denkers en bierbrouwers! Wist u dat de dom van Keulen de populairste bezienswaardigheid van het land is? En dat het grootste station het ‘Signal Iduna Park’ in Dortmund is? En in Stuttgart staat onze hoofdvestiging: Hallöle in de Presselstraße 12!

1945: oprichting van kaiserkraft in Duitsland.

Vestigingen wereldwijd wt$

Grüezi in der Schweiz.

De Zwitserse Bondsstaat, zoals dit land officieel heet, is beroemd om zijn chocolade, kaas en zijn ‘Chrüterchraft’. Hier wordt Duits, Frans en Italiaans, zeer bekend is echter hun Zwitserse Duits.

1974: oprichting van kaiserkraft in Zwitserland.

Vestigingen wereldwijd wt$

Servus in Österreich.

Wist u dat 60% van het land uit bergen bestaat? Oostenrijk bezit een flink aandeel van de oostelijke Alpen: Tiroolse Centrale Alpen, Hohe Tauern en Niedere Tauern, Noordelijke Kalkalpen, Zuidelijke Kalkalpen en Wienerwald. Daarom wordt dit land ook wel Alpenrepubliek genoemd.

1983: oprichting van kaiserkraft in Oostenrijk.

Vestigingen wereldwijd wt$

Welcome to Great Britain.

Ja, het klopt. Britten zijn erg trots op His Majesty, the King. Postzegels met afbeeldingen van leden van het koninklijk huis ondersteboven opplakken is dus uit den boze. Groot-Brittannië heeft ook plaatsnamen om gelukkig van te worden, want iedereen moet grinniken bij het horen van ‘Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch’. Dat is overigens de langste officiële plaatsnaam in Europa en het bekendste dorp in Wales. Geen wonder, toch?

1974: oprichting van kaiserkraft in Groot-Brittannië.

Vestigingen wereldwijd wt$

Bien le bonjour de Belgique, hallo in België.

3 talen, 11 miljoen inwoners en talrijke lekkernijen en bezienswaardigheden. Bekend zijn natuurlijk de Vlaamse patatten die traditioneel twee keer in heet rundervet worden gefrituurd. België heeft bovendien zo'n 1.000 biersoorten, verlichte snelwegen en strips, de beroemdste zijn Kuifje en Lucky Luke.

1975: oprichting van kaiserkraft in België.

Vestigingen wereldwijd wt$

Bonjour de France.

Het land van liefde, romantiek, de Provence en diens heerlijke geuren, de blauwe kust, Franse films, grote schrijvers en filosofen en nog veel meer. Fransen zijn zeer trots op het land en zijn culturele veelzijdigheid. Maar de beroemde ‘laisser-faire’ stopt voor het treinstation. Voor geliefden geldt hier: verboden te kussen! Tenminste volgens een oude wet uit 1910. Gelukkig worden er voor het kussen geen bekeuringen meer uitgedeeld, dus ‘bisous pour vous!’

1973: acquisitie van Frankel in Frankrijk.

Vestigingen wereldwijd wt$

Welkom in Nederland.

Nederland ligt erg laag: een kwart ligt onder zeeniveau. Het vliegveld Schiphol ligt er bijvoorbeeld 4,5 meter onder. Wist u eigenlijk dat tulpen helemaal niet uit Nederland stammen? Nederland produceert weliswaar de meeste tulpen ter wereld, maar oorspronkelijk komt de bloem uit Turkije. Ook het woord ‘tulp’ is afgeleid van het Perzische woord ‘dulband’, wat tulband betekent.

1967: acquisitie van J.P. Vink & Zonen B.V. later onder de naam VINK LISSE in Nederland.

Vestigingen wereldwijd wt$

Bienvenido a España.

We hebben het nu even niet over zon, zee en strand. Dat laten we graag aan anderen over. We hebben het liever over de enige ‘geïsoleerde taal’ in Europa. Baskisch is de vierde officiële taal in Spanje, maar tot op heden werd geen overtuigend bewijs voor verwantschap met een andere bekende taal of taalfamilie geleverd. Voor toekomstige taalwetenschappers ligt hier dus nog een mooie opdracht in het verschiet.

1989: oprichting van kaiserkraft in Spanje.

Vestigingen wereldwijd wt$

Benvenuto in Italia.

In Italië wordt alleen maar Italiaans gesproken? Zeker niet! Naast de officiële taal wordt er in bepaalde streken ook nog Duits, Frans, Ladinisch, Reto-Romaans en Sloveens gesproken. Enkele minderheden spreken ook nog Albaans, Catalaans, Grieks, Kroatisch, Francoprovençaals, Friulisch, Occitaans en Sardijns. Een wirwar van talen dus… Een beetje chaos heeft een Italiaan nog nooit tegengehouden – denk maar eens aan het verkeer…

1986: oprichting van kaiserkraft in Italië.

Vestigingen wereldwijd wt$

Vítejte v České republice.

Pilsner Urquell, ‘Plzeňský Prazdroj’, uit Pilsen, Budweiser, ‘Budvar’ uit de stad Budweis, ‘Staropramen’ uit Praag en ‘Starobrno’ uit Brno. Deze biersoorten zijn niet alleen over de hele wereld bekend, maar behoren ook tot de allerbeste ter wereld. Als u de taal machtig bent, kunt u er meteen een in het Tsjechisch bestellen: “Jedno pivo prosím!” Dat was nog niet moeilijk, maar wees voorzichtig, want Tsjechisch kan echt moeilijk uit te spreken zijn. Probeer de volgende zin maar eens: “Tri sta tricet tri stríbrných stríkacek stríkalo pres tri sta tricet tri stríbrných strech” (333 zilveren waterspetters spatten over 333 zilveren daken).

1993: oprichting van kaiserkraft in Tsjechië.

Vestigingen wereldwijd wt$

Bem-vindo a Portugal.

Wat hebben het meest westelijke land van Europa en het Nabije Oosten met elkaar gemeen? De geschiedenis heeft ze met elkaar verbonden: let in Lissabon en in het zuiden van het land maar eens op de vele plaatsnamen die ook na 500 jaar nog op de voormalige aanwezigheid van de Moren wijzen, bijvoorbeeld ‘Algueirão’, de noordoostelijke voorstad van Lissabon. Ook het woord ‘Algarve’ stamt af van ‘Al-Gahrb’ en betekent ‘het westen’. Vroeger werd ook nog de oude naam ‘Algarvië’ gebruikt.

2001: oprichting van kaiserkraft in Portugal.

Vestigingen wereldwijd wt$

Witamy w Polsce.

Wist u dat alleen Finland nog meer meren heeft dan Polen? Dit land behoort tot de landen met de meeste meren ter wereld. De grootste meren met meer dan 100 km² oppervlakte zijn het Śniardwymeer en Mamry in Mazurië en Jezioro Łebsko en Jezioro Drawsko in Pommeren. De bagel komt volgens de traditie overigens niet uit Amerika maar uit Krakau: ‘Beygls’ waren hier al in de 17e eeuw bekend.

1992: oprichting van kaiserkraft in Polen.

Vestigingen wereldwijd wt$

Szép jó napot kívánunk Magyarországon!

Budapest staat bekend als de mooiste stad van Oost-Europa: de Jugendstil-architectuur, de warmwaterbronnen en de koffiehuiscultuur. Ja, de koffiehuiscultuur. Want die heeft hier zijn oorsprong en niet, zoals vaak wordt beweerd, in Wenen. Deze cultuur stamt namelijk uit de voormalige monarchistische unie Oostenrijk-Hongarije. De Oostenrijkers hebben zich door de koffie met gebak laten inspireren. Het café Gerbeaud aan de Vörösmarty tér 7 is bijvoorbeeld een van de grootste en traditioneelste koffiehuizen in Europa en was ooit hofleverancier van keizer en koning.

1990: oprichting van kaiserkraft in Hongarije.

Vestigingen wereldwijd wt$

Vítame Vás na Slovensku.

Wat is de hoofdstad van Slowakije? Goede vraag! Lange tijd wisten de Slowaken dat zelf ook niet. Bratislava! Bekend is (of was) deze stad ook als Presburg, vanwege de slag bij Presburg, en – tijdens de heerschappij van Matthias Corvinus – Istropolis. In het Hongaars wordt de stad Pozsony genoemd, in het Latijn Posonium en in het Duits Pressburg. En soms ook nog: Brezesburg, Preslawaspurch, Brezizbuch en Bresbuch, Prešporok, Prešporek en Prešpurk, Wilsonovo en Blava. Zo. Dat was het!

2007: oprichting van kaiserkraft in Slowakije.

Vestigingen wereldwijd wt$

Lepo pozdravljeni v Sloveniji.

Slovenië is zo klein dat automobilisten er zo doorheen kunnen rijden, zelfs als de benzinemeter al in het rood staat! Maar vergis u niet: Slovenië is het enige land in Europa waarin de Alpen, de Middellandse Zee, de Pannonische vlakte en het Karstgebied samenkomen. Elke vijftigste dier- en plantensoort op het vaste land komt hier voor. Verder zijn er 3 regionale parken, 52 beschermde natuurgebieden, 44 beschermde landschapsparken, 1217 natuurmonumenten, 26 Natura 2000-vogelbeschermingsgebieden en 260 Fauna-Flora-Habitat-gebieden. Wij noemen dat: klein maar fijn!

2012: oprichting van kaiserkraft in Slovenië.

Vestigingen wereldwijd wt$

Dia duit ó Éirinn.

Een van de bekendste feeën van Ierland is de Leprechaun – naast de Ierse harp geldt deze groen geklede kobold als hét symbool van het land. Volgens de legende heeft het natuurwezen aan het einde van de regenboog een pot met goud verstopt en de enige mogelijkheid om deze pot te vinden is door de Leprechaun het geheim van deze plek te ontfutselen. Tot op heden is dat nog niemand gelukt. Beroemd is Ierland ook om het mooie landschap, het bier en de whisky. Misschien helpt deze ook bij het zoeken naar Leprechaun, want volgens de Engelse schaakgrootmeester Joseph Henry Blackburne stimuleert whisky de ontwikkeling van nieuwe ideeën.

2001: oprichting van kaiserkraft in Ierland.

Vestigingen wereldwijd wt$

Bine ați venit în România.

Wist u dat de naam van de beruchte Walachische prins geen uitvinding was van Bram Stoker? Vlad Țepeș Drăculea betekent ’De Zoon van de Draak’ uit het Latijnse draco – draak. De vader van Dracula, Vlad II. Dracul, droeg deze naam als lid van de Orde van de Draak van Keizer Sigismund. Vlad III kreeg de bijnaam Țepeș, Spietser, postuum; hij stond bekend om het executeren van zijn tegenstanders door middel van spietsen. Maar het was Bram Stoker die hem in 1897 tot de beroemdste bloedzuigende ondoden ter wereld maakte, waardoor Transsylvanië (Zevenburgen) en de Karpaten het griezelige en mooie thuis van de vampieren werden.

Hier vindt u kaiserkraft in Roemenië.

Vestigingen wereldwijd wt$

Dobro došli u Hrvatsku.

Na Griekenland, Zweden en Finland is Kroatië het land met de meeste eilanden in Europa: langs de 1.778 kilometer lange kust liggen 1.244 eilanden. Ook de stropdas is afkomstig uit Kroatië. Het Franse woord ‘Cravate’ is een verbastering van ‘à la Croate’ en duidt op het op Kroatische wijze gedragen doek met lange uiteinden. De Winnetou-films zijn overigens opgenomen in de rotskloven van Paklenica. De Plitvicemeren met 92 imposante watervallen zijn eveneens wereldberoemd en behoren tot het UNESCO-werelderfgoed. Er valt een hoop te ontdekken, dus begin rustig in onze webshop.

2016: oprichting van kaiserkraft in Kroatië.

Uw land heeft geen vestiging van kaiserkraft?
Bezoek dan onze Export-Shop. ‘Alles voor het bedrijf’ leveren wij vanzelfsprekend ook aan u – afhankelijk van de opdracht als luchtvracht, zeevracht of per vrachtwagen. Overtuig u nu van onze kwaliteitsproducten, op tijd geleverd en met vele andere servicevoordelen.