ESD-matten, isolerende matten

Met ESD-matten beschermt u uw gezondheid en zorgt u voor optimale veiligheid van uw werknemers. Maar welke ESD-mat is de juiste voor welke toepassing? Hier vindt u alles wat u moet weten.

In de categorie ESD-matten, isolerende matten bieden wij u producten van de volgende merken aan: NOTRAX, COBA.

Uw filters
Relevant
Aantal artikelen: 22

ESD-matten: effectieve gezondheidsbescherming, perfecte arbeidsveiligheidSpeciale zorg is nodig bij de omgang met elektrische ladingen. Daarom is het gebruik van ESD-matten of isolerende vloermatten nu ook standaard in veel industriesectoren. Dit biedt perfecte bescherming voor werknemers en apparatuur. De enige vraag die overblijft is dus welke vloer- of tafelmat geschikt is voor uw individuele behoeften. Wij helpen u bij het vinden van de juiste uitvoering met de juiste technische details.
Wat is eigenlijk het verschil tussen ESD-matten en isolerende vloermatten?Isolatiematten moeten vooral worden gebruikt bij het werken met hoge elektrische spanningen om te voorkomen dat uw werknemers een elektrische schok krijgen. De isolerende vloermat zorgt ervoor dat werknemers niet geaard zijn en er dus geen stroom door het lichaam kan lopen. Elektrische schokken kunnen namelijk leiden tot ernstige krampen of zelfs erger. Dit moet natuurlijk koste wat kost worden voorkomen!ESD-matten beschermen mensen en materialen bij het werken met elektronische componenten en zorgen voor een langzame en gecontroleerde afleiding van statische lading door deze via de onderkant van de mat naar de vloer af te leiden. Elektrostatische ontlading (ESD), die optreedt wanneer voorwerpen en materialen met verschillende ladingen met elkaar in contact komen, kan namelijk niet alleen schadelijk zijn voor uw werknemers, maar ook voor het materiaal en de gevoelige onderdelen (bijv. printplaten). Hierdoor worden kwaliteit en functionaliteit van producten dus beperkt. Overigens geldt dit zelfs voor lage ontladingen die voor mensen nauwelijks merkbaar zijn.Geleidende ESD-matten worden meestal gebruikt op werkoppervlakken, terwijl ESD-vloermatten of antistatische matten met ESD-bescherming het meest geschikt zijn voor de voetenruimte. ESD-matten worden bovendien veel gebruikt in de elektrotechnische industrie, maar vervullen ook een belangrijke beschermende functie in kantoorgebouwen.
Belangrijke voorschriften voor ESD-werkplekkenWerkplekken moeten zo ontworpen zijn dat opladingen worden verminderd en ontladingen worden voorkomen. ESD-kleding, in de vorm van speciale ESD-schoenen, een jas en een ESD-polsband, is daarom noodzakelijk. De ESD-polsbanden zijn ook verkrijgbaar in een set met de ESD-matten. Hun functie: de antistatische aardingspolsband beschermt de werknemer bovendien tegen ongewenste elektrische schokken. Ook gereedschap, stoelen en werkbanken moeten statische ladingen kunnen afleiden. Alleen dan is het mogelijk om veilig te werken en op de juiste wijze met gevoelige producten om te gaan.Ontdek complete sets met aardingskabel en -polsband in onze onlineshop. De matten hebben een slijtvast kunststof oppervlak, zijn elastisch en antislip. Zo kunt u veilig en comfortabel werken.Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!