Terug
Inkoophandboek Milieu

Microvezels in de reiniging

Microvezels hebben een gemiddelde diameter van ca. 5 - 7 µm en zijn daarmee half zo dik als katoenvezels. Dit leidt ertoe dat de microvezels aanzienlijk beter verontreinigingen, evenals bacteriën, virussen en schimmels uit voegen kunnen verwijderen. Zo is het mogelijk in veel bereiken voor hygiëne te zorgen.

Microvezels in de reiniging 298

Afb. 1: katoen

Microvezels in de reiniging 299

Afb. 2: microvezels

Daarbij komt dat door de kleine diameter van de vezels zich aanzienlijk meer vezels in een doek of mop bevinden, waardoor de reinigingscapaciteit groter is. De hogere reinigingscapaciteit resulteert ook uit het relatief hoge aantal aanrakingspunten tussen het textiel en de oppervlakte die gereinigd wordt en uit het grote aantal capillairen dat voortkomt uit de structuur van de doek. Door het grote aantal tussenruimtes dat door de structuur van de vezels ontstaat, kunnen nog meer vuildeeltjes worden opgenomen.

Over het algemeen kenmerken microvezels zich door hun goede reinigingseigenschappen. Door de structuur van de doek is slechts weinig of geen reinigingsmiddel nodig. Dit heeft niet alleen een positief effect op uw kostensituatie, maar draagt in het kader van duurzaamheid ook bij aan de bescherming van het milieu. Door geen of weinig chemische ondersteuning te gebruiken, blijven minder resten achter op het te reinigen oppervlak. Vooral voor gevoelige of allergische mensen kan de geringere belasting van groot voordeel zijn. Door de goede reinigingseigenschappen heeft reinigingspersoneel bovendien minder tijd nodig en ook de inspanningen voor de persoon op zich worden gereduceerd.

Omdat bij microvezels bij wrijving minder elektrostatische oplading ontstaat, zijn deze textielen ook zeer geschikt voor droge reiniging.