Over ons

De rest van ons leven is de toekomst.

Het principe verantwoordelijkheid.

Voor natuur, mens en milieu.

Langdurig, diepgaand, sterk, effectief, nadrukkelijk, standvastig, toekomstbestendig. Dat zijn enkele begrippen die een bepaald sleutelwoord proberen te verduidelijken: duurzaamheid. En toch blijft dit begrip enigszins statisch, lastig, levenloos en afgedragen.

Wij hebben het daarom liever over verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid die wij vrijwillig op ons nemen. Verantwoordelijkheid voor de natuur, voor de mens en voor het milieu. Dat zit hem bij ons in de kleine en grote dingen. Zo letten wij bijvoorbeeld nauwlettend op de productie van milieuvriendelijke producten. Daarnaast proberen wij continu de negatieve effecten van interne en externe processen op het milieu te verminderen en betere en daarmee milieuvriendelijkere standaards voor onze branche te creëren. Wij doen elke dag ons best om het welzijn en de ontwikkeling van onze medewerkers te waarborgen. En wij sporen onze zakenpartners en leveranciers aan hetzelfde te doen, zodat ze op hun beurt een voorbeeld zijn op het gebied van medewerkers en maatschappij, milieu- en klimaatbescherming, fairness en consequentie. Verder richten wij ons naar de tien universeel erkende principes van het internationaal belangrijkste businessnetwerk voor een duurzame globalisering, het ’Global Compact van de Verenigde Naties’. Als een van de vele deelnemende bedrijven wereldwijd hebben wij ons verplicht mensenrechten, milieubescherming, arbeidsnormen en anti-corruptie in onze werkzaamheden te integreren.

Daarom houden wij alles nauwlettend in de gaten wat wij doen, plannen en realiseren. Ondernemen met een knipoog naar onze volgende generatie. Ook met het programma SCORE (Sustainable Corporate Responsibility) hebben wij sinds 2011 belangrijke stappen gezet om meerwaarde te creëren en om daarmee de duurzaamheid van kaiserkraft in 6 pijlers* te verbeteren:

Inkoop

Logistiek

Marketing

Grondstoffen | Klimaat

Medewerkers

Maatschappij

In het kader van SCORE nemen wij elk jaar opnieuw deze verantwoordelijkheid en stellen wij nieuwe, ambitieuze doelen, controleren wij regelmatig onze voortgang en ontwikkelen wij nieuwe richtlijnen. Alleen zo kunnen wij onze aarde in de toekomst een beetje groener maken.

Om het met de woorden van Mark Twain te zeggen: ’Natuurlijk interesseert ons de toekomst. Wij willen tenslotte de rest van ons leven daarin doorbrengen’.

*De takken zijn afgeleid van de tien algemeen erkende principes van het Global Compact.

Zo moeder, zo dochter.

Meer over onze activiteiten, cijfers, gegevens en feiten leest u in het TAKKT*-duurzaamheidsverslag 2019.
Duurzaamheid pha
*{cms.var.company_name} EUROPA is een dochteronderneming van TAKKT AG.