Rubberen handschoenen

Zij zijn de hygiënische bescherming voor onze handen. Rubberen handschoenen van latex, vinyl of nitril beschermen tegen chemicaliën, oliën en vetten. Op deze manier kunt u verwondingen voorkomen.

Wegwerphandschoenen: veilige bescherming voor uw handenWanneer u in contact komt met vetten, oliën, chemicaliën of zelfs biologisch gevaarlijke stoffen, zijn rubberen handschoenen de betrouwbare bescherming voor uw handen. De term ’rubberen handschoenen’ is echter eigenlijk misleidend. Tegenwoordig moet de term worden opgevat als een verzamelnaam voor verschillende soorten rubberen handschoenen. Deze bestaan uit verschillende rubbersamenstellingen en zijn voor verschillende doeleinden bestemd.Kies rubberen handschoenen: latex, nitril of vinyl?Rubberen handschoenen zijn er in vele uitvoeringen, met zowel voor- als nadelen:  • Latex handschoenen: rubberen handschoenen gemaakt van latex beschermen tegen zuren, basen, alcoholen en ketonen. Ze zijn slijtvast, maar hebben een hoog allergiepotentieel. De handschoenen zijn ook niet bedoeld voor het werken met vetten en oliën.

  • Nitril handschoenen: latexvrije nitril handschoenen worden door de meeste mensen zeer goed verdragen. Het materiaal is echter minder rekbaar. De handschoenen zijn olie- en vetbestendig, daarom kunnen ze ook worden gebruikt voor werkzaamheden met levensmiddelen.

  • Vinyl handschoenen: de rubberen handschoenen gemaakt van vinyl zijn een goed alternatief voor diegenen die lijden aan een latexallergie. De handschoenen bieden bescherming tegen veel zuren en basen, maar niet tegen chemische oplosmiddelen.


Wegwerp- of herbruikbare handschoenen?Rubberen wegwerphandschoenen zijn poedervrij en hebben een nauwsluitende, anatomische pasvorm. Ze zijn aan elke hand te dragen, hebben gestructureerde vingertoppen en zijn verkrijgbaar in de gangbare maten van S tot XL. Rubberen handschoenen voor meermalig gebruik hebben daarentegen lange manchetten of een opgerolde rand. Ze zijn wasbaar en kunnen worden hergebruikt.Een kwestie van de norm: de keuze van rubberen handschoenenAls rubberen handschoenen op de werkplek als beschermende handschoenen worden gebruikt, moeten ze aan de eisen van de desbetreffende EU-normen voldoen. Afhankelijk van de werkplek en de activiteit kunnen dus verschillende modellen nodig zijn. Zorg ervoor dat u zich op de hoogte stelt van de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften op het werk voordat u rubberen handschoenen koopt.Wilt u meer weten over de selectie van rubberen handschoenen of bent u op zoek naar andere producten op het gebied van reiniging en sanitäir of veiligheid op het werk? Ons servicecenter geeft u graag advies – neem contact met ons op!Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Pedaalemmers | Oogdouches | Bezemkasten | Oliebindmiddelen | Zuigers | Vloerstofzuigers | starmix reinigingstoebehoren | Kärcher stofzuigers