Enkelfähig: een generatieopdracht.

Wie wil leven met oog voor de volgende generaties, doet er goed aan om alomvattender te handelen en niet alleen te kijken naar de kwartaalcijfers. Als onderneming kunnen we de wereld alleen beter maken met: vaste waarden, voordelen op lange termijn en fatsoen. Voor ons houdt dat meer in dan louter het naleven van regels. Het gaat namelijk niet om winst tegen elke prijs, maar om eerlijk zakendoen voor een leefbare toekomst.

Dat is onze generatieopdracht. En dat is Enkelfähig.

Enkelfähig Initiative 931

Een woord van betekenis.

Enkelfähig is een nieuw gecreëerd woord in het Duitse taalgebied waarmee de nieuwe, meer verantwoorde manier van zakendoen in de 21e eeuw wordt aangeduid. Het betekent zoveel als: varen onze kleinkinderen er ook nog wel bij met wat wij doen?

Wij kijken bijvoorbeeld heel goed naar de producten die wij aanbieden, hoe deze worden geproduceerd en door wie we ze laten leveren. En pas als een product voldoet aan de minimale vereisten, is het voor ons Enkelfähig. En u hebt altijd het duurzamere alternatief in uw winkelwagen.

Wat betekent het nieuwe woord Enkelfähig in mijn taal?

ENKELFÄHIG [ˈɛŋkl̩,ˈfɛːɪç]

goed voor kleinkinderen, kleinkindvriendelijk

  • in staat zijn om te handelen in de geest van onze kleinkinderen = voldoen aan de eisen van de huidige en volgende generaties
  • in staat zijn om de toekomst leefbaar te houden voor onze kleinkinderen = nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen om problemen van mensen op te lossen
  • in staat zijn om de weg naar de toekomst voor onze kleinkinderen veiliger en gezonder te maken = ondernemingen toerusten voor de toekomst op lange termijn en daarbij zowel globale als lokale factoren in aanmerking nemen
Enkelfähig Initiative 931

De Enkelfähig Score.

Wie ooit op blote voeten een strandwandeling heeft gemaakt, weet dat het onmogelijk is om geen voetafdruk achter te laten. Exact hetzelfde geldt voor de sporen die producten, transporttrajecten of productieprocessen achterlaten in ons milieu. In eenvoudige bewoordingen: alles heeft gevolgen voor alles. Het is dan ook goed om te weten waar een product vandaan komt en welke sociale, ecologische en economische uitwerkingen het heeft.

Met behulp van de Enkelfähig Score maken wij de individuele sporen van ons assortiment nu op het productniveau transparant, vergelijkbaar en meetbaar. En zo brengen wij beetje bij beetje de duurzaamheid van meer dan 80.000 producten in kaart.

Dit doen wij al.

Wij doen er alles aan om duurzamer zaken te doen en ontwikkelen producten en oplossingen die de gevolgen voor het milieu beperken tot een minimum. Wij weten het namelijk zeker: fair business zorgt voor tevreden klanten. En tevreden klanten komen terug.

Onze focus ligt op de gebieden product, logistiek en maatschappelijke kwesties.

Enkelfähig Initiative 931

Meetbare duurzaamheidsstandaarden

Met behulp van de Enkelfähig-ratings maken wij het productportfolio transparanter en beoordelen wij de drie basispijlers milieu, economisch verantwoord en maatschappelijke aanvaardbaarheid voor ieder product afzonderlijk.

Enkelfähig Initiative 931

Duurzaamheid binnen de toeleveringsketens

Met behulp van de EcoVadis-duurzaamheidsrating kunnen ontwikkelingsmogelijkheden in kaart worden gebracht en kan de transparantie binnen de bedrijfsmodellen van leveranciers ten aanzien van duurzame werkwijzen worden verbeterd.

Ook wij hebben onze duurzaamheidsprestaties als kaiserkraft laten certificeren door EcoVadis. EcoVadis zorgt dus niet alleen voor continue verbetering op ecologisch en maatschappelijk gebied, maar waarborgt ook dat onze eigen KPI regelmatig worden bijgehouden.

Enkelfähig Initiative 931

Betrokkenheid met een duurzame meerwaarde

Iets doen vinden wij belangrijker dan praten: met financiële ondersteuning, met opleidingen voor medewerkers, met donaties in goederen en diensten, met knowhow en bezieling bij sociale projecten en met enorme maatschappelijke betrokkenheid.

*kaiserkraft ondersteunt hiermee het Enkelfähig Initiative van de moedermaatschappij Haniel. Gezamenlijk zetten we ons in voor een duurzame en eerlijke wereld voor onze kleinkinderen, met een op de toekomst gerichte economie.

Dit kan ook interessant zijn voor u.

Enkelfähig Initiative 931

De wereld van slimme oplossingen: duurzaamheid.

Wij laten u graag zien waarmee wij ons momenteel bezighouden en lichten hier regelmatig onze activiteiten, doelstellingen, plannen, projecten en resultaten toe.

Enkelfähig Initiative 931

Bij voorkeur meteen: enkelfähig winkelen!

Wij hebben altijd het betere alternatief. Bekijk nu ons groeiende assortiment van duurzame producten, die allemaal beschikken over een Enkelfähig Score.

Enkelfähig Initiative mg$

En wat zijn de plannen voor morgen?

Daar moeten we het over hebben. Want de toekomst gaat ons allemaal aan.