Projecten en referenties

De ene hand wast de andere

Nieuwe vestiging, nieuwe kantoren: in de herfst van 2014 is de textiel serviceaanbieder CWS-boco in Wiesbaden-Nordenstadt verhuisd naar een nieuwe vestiging. Sindsdien floreert de verkoopafdeling op de 1.800 m² totale oppervlakte vol moderne en ergonomische werkplekken en openbare ruimtes – gecoördineerd, gepland en ontworpen met de hulp van kaiserkraft.

CWS-boco ler

De regionale vestiging van CWS-boco in Wiesbaden was meer dan veertig jaar lang gehuisvest in de wijk Schierstein. Hier was echter de capaciteitsgrens van de wasserij, waar per dag wel 15.000 beroepskledingstukken worden gewassen, bereikt – er moest dringend meer plaats worden gevonden.

Om te kunnen uitbreiden werd besloten te verhuizen naar een nieuwe vestiging in Nordenstadt waar nu ongeveer tweehonderd medewerkers werken en in de eerste uitbreidingsfase tot 20.000 textielstukken per dag in een supermodern wasbedrijf worden gewassen.

De verkoopafdeling is meeverhuisd. En ook hier is kaiserkraft bij betrokken. Voor de planning en het ontwerp van de nieuwe kantoorruimte voor de distributieafdeling hebben beide bedrijven weer nauw samengewerkt. kaiserkraft bleek namelijk al bij de inrichting van de CWS-boco-vestiging in Neuss een betrouwbare partner.

En hoe wordt de nieuwe inrichting van een 1.800 m² groot kantooroppervlak met kantoren, vergaderzalen en kantine gecoördineerd? Met uitvoerige analyse, gedetailleerd projectmanagement en talrijke besprekingen. In het totaal moesten 49 kantoorwerkplekken worden ingericht. Hierbij lag de focus op ergonomie: moderne elektronisch in hoogte verstelbare sta-bureaus. Bovendien kasten, bijzetkasten en alle overige voorwerpen die bij een professionele kantoorinrichting horen.

CWS-boco ler
CWS-boco ler

Ook de levering was een grote klus: alle meubels werden met een mobiele lift van buiten door de verschillende ramen naar de ruime kantooretages getransporteerd – een logistiek meesterwerk.

Maar het was de moeite waard – en dat in meerdere opzichten. Niet alleen Michael Barbian, regionaal operations manager bij CWS-boco Duitsland is tevreden: “Dankzij het uitvoerige advies van kaiserkraft gedurende het hele proces hebben we nu een kantoorlandschap dat optimaal bij ons past”. Ook de snelle realisatie van het project is een bewijs van de goede samenwerking tussen klant, kaiserkraft en de leveranciers. Vanaf de aftrap in december 2013 tot aan de montage eind augustus 2014 liggen slechts negen maanden. Dit komt in aanmerking voor een record!

CWS-boco ler
CWS-boco ler
CWS-boco ler

Zeepdispensers, vuilvangmatten, textiele services ...

Het in Dreieich gevestigde CWS-boco Duitsland behoort tot de toonaangevende aanbieders van innovatieve hygiëne-oplossingen voor wasruimtes en textiele services. Het bedrijf heeft in Duitsland rond de 3.500 werknemers in dienst, wereldwijd 7.500. Internationaal behaalde het bedrijf in 2014 een omzet van 751 miljoen euro.

CWS-boco 261

Contact

Voor een complete projectontwikkeling, zoals uitrusting van uw bedrijf, magazijn of kantoor vindt u bij ons alles onder één dak. Bel met onze projectadviseurs.