Projekt Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH

Ssst! Stilte graag

Opdracht

De Constantin Bewatt-werkplaats van de Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking bij hun beroepsrevalidatie. Diakonie Ruhr Werkstätten omvat diverse toepassingsgebieden zoals metaalbewerking, bloemisterij, huishouding, poedercoating, textielbewerking, digitale archivering, verpakking en orderpicken. Hier worden onder andere de geliefde kinderloopfietsen in elkaar gezet.

Constantin Bewatt wilde voor werkzaamheden met bijzondere assistentiebehoeften binnen zijn hal een eigen ruimte creëren. Voor werknemers die extra stilte nodig hebben om geconcentreerd te kunnen werken.

Oplossing

Gezegd, gepland, gerealiseerd: na meerdere bezoeken aan de locatie werd het aanbod opgesteld en afgegeven. Zodra alle details ter plaatse naar tevredenheid waren opgehelderd, werd er aan de slag gegaan, geleverd en geïnstalleerd.

Tijdens de installatie werd ook onze adviserende competentie omtrent de werkplaatsverordening op prijs gesteld. Zoals ter plaatse voorgeschreven, hebben we voor de juiste lichtinval gezorgd. De nieuwe ruimte in het midden van de hal is bijzonder geïsoleerd en biedt zeven werknemers een vaste, ergonomisch ingerichte werkplaats. Dankzij professionele geluidsisolatie kunnen hier nu in alle rust verschillende, afwisselende activiteiten worden uitgevoerd.

Referentie: Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH ler

Het project

Nog voor we met de planning van de nieuwe werkruimte van start gingen, hebben de projectexperten van kaiserkraft een recyclage-idee van de klant getoetst: een oud systeemkantoor op een andere locatie demonteren en in Bochum weer opbouwen. kaiserkraft had al in het verleden een succesvol project voor de Diakonie Ruhr Werkstätten uitgevoerd, ook een systeemkantoor. Dit resulteerde in deskundig en doelgericht advies, de huidige ervaringsgegevens waren goed voor een snellere beoordeling en uitvoering. Vooral de korte duur van de installatie maakte indruk op de klant.

De speciale uitdaging

Zonder het nieuwe systeemkantoor zouden er werkplaatsen weggevallen zijn, op deze manier en met ieders hulp konden ze behouden blijven. Bovendien was het voor alle partijen zeer belangrijk om een werkomgeving te creëren waarvan de werknemers met tros konden zeggen: ’dit is mijn werkplek’.

Maar hoe zorg je voor een feelgoodfactor en tevreden werknemers, zonder ze te kennen? Door eenvoudigweg vaak persoonlijk ter plaatse te zijn en notities en observaties op te nemen in de planning. Het resultaat mag gezien en 'gehoord' worden. Omdat je niets hoort – en dat was de opdracht.

Referentie: Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH ler
Referentie: Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH mg$

Neem contact met ons op!

Voor een complete projectontwikkeling, zoals uitrusting van uw bedrijf, magazijn of kantoor vindt u bij ons alles onder één dak. Bel met onze projectadviseurs.

Contact voor advies, planning en benodigdhedenanalyse: