Project Keystone Development

Een hand voor iedereen

Het project

Taak

Samen met het architectenbureau HCI moest een magazijn in Küssnacht (Zwitserland) gepland en gebouwd worden in opdracht van Keystone Development AG. Het bedrijf OMIDA gebruikt de gerealiseerde opslagruimte voor de opslag van homeopathische middelen en Dr. Schüssler-zouten.

Oplossing

De stellingafmetingen vormden de basis voor de planning van het magazijn. Hierdoor ontstond een ruim opgezet magazijn waarin de stellingruimte zo flexibel mogelijk kan worden vergroot of verkleind. Zowel de prijs-kwaliteitverhouding als het persoonlijke advies ter plaatse bij de klant waren overtuigende factoren.

Fabio Martella, projectleider kaiserkraft

’Het was een erg leuk project. De goede samenwerking werd door beide partijen zeer gewaardeerd.’

Op tijd geleverd

Alleen al de montage van de stellingen nam vier weken in beslag. Het projectvolume wordt het beste geïllustreerd met de volgende cijfers: In totaal werd 54 ton staalmateriaal, 304 stellingstaanders (framehoogte tot 7000 mm), 1558 stalen balken en 92 beschermhoeken geleverd en gemonteerd. Bovendien werd elk stellingsniveau voorzien van een sprinklersysteem: een bijzondere productie waarvoor de inhanghoogte van de balken van tevoren nauwkeurig moest worden bepaald, aangezien achteraf geen aanpassingen meer mogelijk waren.

Het project is voor alle betrokkenen zeer goed verlopen, juist omdat men zich ook aan het tijdschema heeft gehouden. En niet in de laatste plaats omdat we erin geslaagd zijn de complexe timing in verschillende overleggen te coördineren en goed op elkaar af te stemmen – van de planning tot de levering van de palletstellingen tot de montage van de sprinklers en de coördinatie tussen de eigen technicus, de elektricien en de monteur van het ventilatiesysteem.

De speciale uitdaging

De complexe coördinatie en de grote omvang van het systeem (2512 qm magazijnoppervlak en 3162 pallets) waren de centrale factoren van het project die moesten worden beheerst.

Keystone Development wt$
Keystone Development mg$

Neem contact met ons op!

Voor een complete projectontwikkeling, zoals uitrusting van uw bedrijf, magazijn of kantoor vindt u bij ons alles onder één dak. Bel met onze projectadviseurs.

Contact voor advies, planning en benodigdhedenanalyse: