Project LEHNER electronics GmbH

Nooit meer kabelspaghetti

Opdracht

LEHNER electronics is een bedrijf dat sinds de oprichting in 1997 staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid op gebied van kabelassemblages en productie van elektromechanische componenten; Daaronder vallen o.a. kabelsystemen, folietoetsenborden en kunststofbehuizingen. De eigen productie en een modern machinepark maken een snelle orderverwerking mogelijk, van kleine hoeveelheden tot middelgrote seriegroottes.

LEHNER electronics had voor de nieuwbouw van een productiehal ergonomische werkplekken nodig, die fysiek goed zijn voor de werknemers en tegelijkertijd zorgen voor efficiëntere, comfortabelere en snellere processen.

Project LEHNER electronics GmbH 149

Oplossing

Project LEHNER electronics GmbH 150

Wij hebben veel dingen eenvoudiger gemaakt: onze ergonomische producten ontzien de spieren van werknemers en bieden meer bewegingscomfort.

Concreet betekent dat: kaiserkraft heeft de nieuwe productiehal uitstekend uitgerust met in hoogte verstelbare werkbanken inclusief achterbouw, de bijhorende werkdraaistoelen, palletstellingen en diverse containers. Fysieke belasting werd zo verminderd, en de productiviteit en de motivatie nemen parallel toe.

Een punt dat altijd in het voordeel van kaiserkraft spreekt: de betere productkwaliteit. Bijvoorbeeld bij de stabiliteit van de tafels, en de robuustere en daardoor dus ook duurzamere stoelen, inclusief wisselbare inlegbladen.

Het project

Voor klanten aangepaste oplossingen zijn onze specialiteit. Daarom bieden wij in plaats van 08/15 steeds weer bijzondere realisaties die van een werkplaats precies de juiste werkplaats maken. De zeer coöperatieve en constructieve samenwerking met het hele team en de bedrijfsleider Johann Lehner was daarbij meer dan nuttig. De beste inzichten in wat er moet draaien en hoe, krijgen we nog steeds van degenen die achter de werkbank staan.

Dankzij duidelijke ideeën en vaste opdrachten, alsmede bindende en snelle beslissingen, konden wij dit project met succes ’in serie produceren’. Een voorafgaande bemonstering met het eindproduct was even nuttig als noodzakelijk voor de besluitvorming bij LEHNER electronics.

Project LEHNER electronics GmbH 148

De speciale uitdaging

Project LEHNER electronics GmbH 154

Niet één, niet twee, maar een heel dozijn werkplaatsen en meer moesten aangepast en uitgerust worden: daartoe werden de gewenste in hoogte verstelbare werkbanken en ladekasten in ons ontwerp op maat geïmplementeerd.

Het grote aantal werkbanken dat moest worden geleverd, vereiste verhoogde logistieke en coördinatie-inspanningen ter plaatse. Alle leveringen waren precies op tijd, desondanks waren er kleine opstoppingen als gevolg van het grote volume van de goederen, maar die werden allemaal met succes opgelost. En nu loopt alles weer voorspoedig in de productiehal.

Project LEHNER electronics GmbH 261

Neem contact met ons op!

Voor een complete projectontwikkeling, zoals uitrusting van uw bedrijf, magazijn of kantoor vindt u bij ons alles onder één dak. Bel met onze projectadviseurs.

Contact voor advies, planning en benodigdhedenanalyse: