Project Nano Dimension

3D-kantoren voor 3D-printers

Een modern werkplekontwerp zorgt niet alleen voor productieve, gemotiveerde werknemers – werkgevers profiteren ook van een hogere werknemersbinding. En dat is een goede investering in tijden van personeelstekort. Onze klant Nano Dimension vond dat ook en gaf kaiserkraft de opdracht hun nieuwe kantoorruimte te plannen en in te richten.

Het project

Nano Dimension GmbH is een innovatief Israëlisch bedrijf op het gebied van additieve productie en produceert machines voor Additively Manufactured Electronics (AME). Hier wordt 3D-geprinte elektronica geproduceerd met behulp van het multi-jet-proces.

Nano Dimension breidt sterk uit en opent in 2023 een nieuwe locatie in het Duitse München met 50 werknemers. ...en dat is nog maar het begin.

Project Nano Dimension wt$

Opdracht

kaiserkraft kreeg de opdracht voor de herinrichting van het bedrijfspand op de begane grond en derde verdieping. Ruimtes en zones moesten helemaal opnieuw worden ontworpen om een moderne en productieve werkruimte te creëren: open kantoren, werkplekken, vergaderzalen en de koffiekeuken.

Oplossing

New Work, het nieuwe werken, klinkt modern, hip en trendy. Maar het is eigenlijk oude koek, wat niets anders betekent dan goed werken: in teamverband, flexibel, individueel en onder de best mogelijke omstandigheden. En dat is precies wat we mogelijk hebben gemaakt.

De complete inrichting komt van ons: afgestemd op de individuele wensen en het vastgestelde budget, inclusief een inrichtingsconcept dat zorgt voor veel inspiratie in de nieuwe workspace.

De bijzondere uitdaging

Moderne, aangename werkplekken zorgen voor ontspannen en efficiëntere teams. Mensen werken er met plezier en blijven langer bij hun werkgever. Daarom was het voor Nano Dimension van belangrijk dat hun specificaties en eisen op het gebied van technologie en design in harmonie met het corporate design werden uitgevoerd. Stilistisch verfijnd en tegelijkertijd efficiënt in de uitvoering.

Zoals altijd met projectwerk op deze schaal verliep in het begin niet alles gesmeerd. Om snel een beter inzicht en gevoel te krijgen voor de verschillende aandachtspunten, bezochten we de werkplek verschillende keren, en maakten we vele afspraken via Teams en telefoongesprekken om samen met de fabrikant de productmogelijkheden en bouwplannen te bespreken en zowel op lange termijn als anticiperend vaart te zetten achter dit project. De samenwerking verliep zeer goed.

Zelfs nadat de ruwbouw vertraging had opgelopen konden we ons ambitieuze tijdschema aanhouden. Van aanvraag tot opdracht verstreken amper vijf tot zes maanden. Nano Dimension verandert de manier waarop de wereld produceert – en wij de manier waarop voortaan wordt gewerkt.

Project Nano Dimension wt$

Normann Fichtner – Director Business Development

’De samenwerking met kaiserkraft was vanaf het eerste contact tot de oplevering absoluut professioneel. Onze eigen ideeën en concepten werden niet alleen gewoon uitgevoerd, het team van kaiserkraft heeft ze zelfs verder ontwikkeld en verbeterd. Het projectteam bleek een echte sparringpartner en niet slechts een dienstverlener.’