Project Trumpf in Ditzingen

Sommige mensen noemen het inrichting – Wij noemen het een visitekaartje

Uitbreiding van het ontvangstgebied met corona-beschermingsmaatregelen – hoofdvestiging van Trumpf in Ditzingen bij Stuttgart

Ieder van ons weet dat er geen tweede kans is op een eerste indruk. Dit geldt zowel voor het sollicitatiegesprek als voor de eerste date. Maar zelfs bedrijven kunnen veel bereiken als ze een goede indruk maken bij de voordeur. Net als Trumpf.

Als hightechbedrijf met hoofdkantoor in Ditzingen bij Stuttgart, Duitsland, biedt Trumpf productieoplossingen op het gebied van werktuigmachines, lasertechnologie, elektronica en industrie 4.0. Met meer dan 70 dochterondernemingen is de TRUMPF-groep vertegenwoordigd in bijna alle Europese landen, in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië. De twee grote machine- en lasertechniekdivisies worden beheerd vanuit Ditzingen, waar het bedrijf 3D-lasermachines, CO2-lasers en EUV-systemen produceert.

Als een van de toonaangevende B2B-postorderbedrijven voor bedrijfsuitrusting maken we bedrijven van elke omvang graag geschikt voor de taken van morgen. En in het geval van Trumpf, specifiek voor de ’industriële wereld van morgen’: In het pandemiejaar 2020 breiden we het bestaande entreegebied voor de technologieleider uit met beschermende maatregelen, zonder visueel afbreuk te doen aan de uitnodigende sfeer en de prettige discretie.

Met een duidelijk concept en een modern ontwerp

Of het nu gaat om bezoekers, klanten, gasten, medewerkers of sollicitanten: iedereen die naar Trumpf komt, moet eerst de receptie passeren. Een goede indruk maken is hier een belangrijke taak, want het ontwerp en het karakter van de ontvangstruimte brengt ook de eigen houding over. ’Trusting in brave ideas’ in dit geval; Trumpf's belofte aan ieder van de 14.490 mensen wereldwijd die voor het bedrijf werken. Of zoals Stefan Paul, hoofd van Plant Security, het formuleerde: ’Graag in de Trumpf-style’.

En in de Trumpf-stijl heeft de expert van kaiserkraft Duitsland, Peter Deigentasch, Key Account Manager, Sales Stuttgart ook de eisen voor de nieuwe beschermingsmaatregelen in de ontvangstgebieden in de hoofd- en nevengebouwen geïmplementeerd met als doel een ideale bescherming tegen infecties te bieden.

Trumpf referentie wt$
Ontvangstgebied van het hoofdgebouw in Ditzingen

Gezonde en veilige werkplekken zijn al lang de regel geworden. Maar dat is niet alles: steeds meer bedrijven willen het beste voor hun werknemers en klanten als het gaat om bedrijfsuitrusting. Zo formuleerde fabrieksbeveiligingsmanager Stefan Paul een van de uitdagingen voor de beveiligingstechnische uitbreiding van de entree: ’De ontvangstruimte moet niet alleen op de een of andere manier worden ingericht, maar moet ook gezond en flexibel zijn, inclusief de huidige aanbevelingen voor minimale afstand en hygiëne.’ Eva Kemper, hoofd van de afdeling Productmanagement, was verantwoordelijk voor de noodzakelijke selectie van producten en selecteerde zorgvuldig de juiste individuele producten voor dit speciale onderwerp. Dit zijn punten die ook belangrijk zijn voor Elmar Sander, Hoofd Arbeidsveiligheid en Strategisch Arbeidsveiligheidsmanagement en ook voor toekomstige samenwerking op de werkplek tijdens bijvoorbeeld verkoudheidsperiodes. ’Als werkgever zijn wij wettelijk verplicht om werknemers en bezoekers uitgebreid te informeren over het besmettingsgevaar en het hygiënisch gedrag in deze tijden. Ik werk echter graag verder dan deze minimumnorm en zorg voor een uitgebreide bescherming in een vroeg stadium op alle punten in het bedrijf waar veel mensen samenkomen. De totale visuele indruk mag echter niet lijden onder de functionaliteit van de producten.’

Ook kamers kunnen glimlachen

Onder deze premisse werd in nauwe samenwerking met onze leverancier FPS een speciaal model ontwikkeld: in plaats van individuele spuugbeschermingswanden, die geen gesloten rij kunnen vormen als algemene bescherming, hebben we een vier meter lange spuugbeschermingswand met een stabiel aluminium frame in hoge esthetische kwaliteit ontworpen en geïmplementeerd.

Trumpf referentie wt$
Constructie van de spuugbeschermingswand met een totale lengte van 4 meter
Trumpf referentie wt$
Anti-virusbeschermingswand met praktische doorvoer en transparant acrylglas

De extra veiligheidsuitrusting in het ontvangstgebied omvat een vrijstaande desinfectiedispenser die met de elleboog kan worden bediend om contact met het oppervlak te vermijden. De dispenser kan variabel worden opgesteld zonder te boren en kan daarom flexibel worden geplaatst op verschillende locaties in het bedrijf, afhankelijk van de behoefte.

Trumpf referentie wt$
Desinfectiezuil van hoogwaardig roestvast staal met rechthoekige voet en pedaal, zodat een eenvoudige en hygiënische voetbediening mogelijk is

Het onderwerp afstand houden is belangrijk in het ontvangstgebied: Aanwijzingen voor de minimale afstand van 1,5 meter moesten worden gemarkeerd en bevestigd zonder het esthetische aspect te veronachtzamen. De hiervoor gekozen zelfklevende vloermarkeringstape vervangt de markering met verf en kan zo snel en eenvoudig worden aangebracht en indien nodig weer worden verwijderd zonder dat er resten achterblijven. Als verdere zichtbare beschermingsmaatregel zijn er borden gemonteerd die snel en duidelijk de noodzakelijke Physical Distancing illustreren.

Trumpf referentie wt$
Ideale vloermarkering van PVC. Voor ontvangst- of verkoopruimtes. En voor het beveiligen van werkplekken of opstelplaatsen.
Trumpf referentie wt$
De vloermarkeringstape heeft een hoge duurzaamheid, is universeel toepasbaar en eenvoudig te verlijmen.

Individueel op maat van het bedrijf: met stijl en doel

Projectmanager Peter Deigentasch vat het als volgt samen: ’Ondanks de nieuwe afstands- en hygiënemaatregelen ter plaatse is het belangrijk dat de meest waardevolle boodschap de klanten en zakenpartners blijft bereiken: Ik ben welkom hier. We staan hier geen compromissen toe, want de speciale eis in Ditzingen was om de nieuwe beschermingsmiddelen een afspiegeling te laten zijn van Trumpf. Maar al te vaak zijn de ontvangstruimtes uitsluitend afgestemd op hun functionaliteit. Met een duidelijk concept en een modern design hebben we op overtuigende wijze stijl kunnen combineren met het praktische aspect dat in de Corona-tijd noodzakelijk was.’

Trumpf referentie wt$

Zo ziet het eindresultaat eruit: bescherming op maat met de allerbeste uitstraling

Trumpf referentie wt$

De moderne receptie overtuigt zakenpartners, medewerkers en gasten

En ... waarmee wilt u uw ontvangstruimte inrichten? Wij hebben speciale oplossingen voor uw speciale uitdagingen; of u nu kamers wilt uitbreiden of herinrichten. Wij bieden u altijd: Solutions for your Business. Inclusief kwaliteit, betrouwbaarheid en het juiste advies.

Contact

Voor een complete projectontwikkeling, zoals uitrusting van uw bedrijf, magazijn of kantoor vindt u bij ons alles onder één dak. Bel met onze projectadviseurs.

Contact voor advies, planning en benodigdhedenanalyse: